Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi
  • Dokumentární

Obsahy (8)

Planeta ropy

Planeta ropy (2015) (seriál)

Třídílný seriál BBC nabídne pohled na historii využívání ropných zásob na naší planetě a odhalí naši více než sto let trvající postupně rostoucí závislost na tomto výjimečném přírodním energetickém zdroji. Načrtne ale i možné alternativy, kterými se v budoucnu ubírat. Protože je na čase...

Making Scotland's Landscape

Making Scotland's Landscape (2010) (seriál)

Pětidílný seriál televizní stanice BBC Making Scotland's landscape se ohlíží do historie Skotska. Iain Stewart nás provede touto zemí, která zažila spoustu změn nejen kvůli klimatickým výkyvům, ale zejména kvůli lidské činnosti. Podíváme se na to, jak historie této v mnoha ohledech průkopnické země formovala její krajinu a dávala směr našim životům.

1. díl: Stromy
2. díl: Země
3. díl: Moře
4. díl: Voda
5. díl: Klima

Zrození kontinentů

Zrození kontinentů (2013) (seriál)

Iain Stewart se vydává po stopách dávných geologických změn, které vedly ke vzniku kontinentů, jak je známe dnes, a které ovlivnily vývoj rostlin, živočichů i nás samotných.
1.díl Afrika
2.díl Eurasie
3.díl Ameriky
4.díl Austrálie

La vida que te espera

La vida que te espera (2004)

Sousedé v údolí Pas mezi sebou dlouhodobě bojují v soutěži o nejlepší dojnou krávu. Jednoho dne se ale v oblasti stane vražda. K činu se nikdo nepřiznává, „Co není řečeno, nestalo se", jak říkají zdejší pasiegos. Ale pravda by stejně jednou měla vyjít najevo. V okamžiku, kdy se Val (Marta Etura) zamiluje do Raie (Luis Tosar), syna mrtvého zemědělce, věci se začnou zamotávat a zase pomalu rozplétat...

Zlatá vejce

Zlatá vejce (1993)

Snímek HUEVOS DEL ORO (Zlatá vejce) vypráví o muži jménem Benito González (Javier Bardem). Jeho snem je vzít si ženu, kterou miluje, a vybudovat nejvyšší budovu v oblasti. Když ho jediná láska podvede s nejlepším přítelem, začíná mu být jasné, že se jeho sen nesplní. A tak věnuje své úsilí budování mrakodrapu. Kvůli penězům si bere za ženu Martu (Maria de Medeiros), která je dcerou multimilionáře. Benito však patří mezi lidi, kteří chtějí víc, než mají... a to má své následky.

Segunda piel

Segunda piel (2000)

Film vypráví o páru z Madridu, Eleně (Ariadna Gil) a Albertovi (Jordi Molla). Mají šťastné manželství plné pracovních úspěchů a milujícího syna. Jednoho dne však Elena nachází Albertův účet z hotelu a je jí jasné, že není všechno v pořádku. Ke svému překvapení zjišťuje, že třetím vrcholem trojúhelníku je další muž, Diego (Javier Bardem). Alberto se snaží zachránit manželství a zapomenout na to, co k Diegovi cítí. Věci se ale dávají do pohybu až ve chvíli, kdy se s Diegem setkává Elena...

Schpaaa

Schpaaa (1998)

Jonas, Emir, Ali, Jack a Lille Jan jsou členy gangu patnáctiletých v Oslo. Emir pochází z Jugoslávie a od pěti let má mírné poškození mozku, které mu způsobil jeho otec. Největším problémem Jonase je zastavit Emira v bití lidí do hlavy. Jednoho dne je Emirovi nabídnuta práce u obchodníků s drogami a se svým gangem v zádech jde do akce. Musí doručit balíček a někoho zbít... Nic ale nejde tak jednoduše, jak se zpočátku zdá.

Son de mar

Son de mar (2001)

Do malého města u moře přichází Ulises (Jordi Mollà), nový učitel literatury. Potkává zde mladou ženu Martinu (Leonor Watling), do které se okamžitě zamiluje. Martinu ale miluje také zdejší bohatý obchodník Sierra (Eduard Fernández). Ta však jeho lásku neopětuje a provdává se za učitele. Brzy po svatbě a narození syna však Ulises zmizí a je prohlášen za mrtvého. Po několika letech se její manžel má vrátit... ale to ona netuší a její syn už má nového otce.

Reklama