Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Recenze (1 976)

plakát

Abbey Road: Live II (2009) (seriál) 

Další nahlédnutí do kuchyně, kde se vařila a stále vaří historie populární hudby... . . . Krom skvělých skladeb desítek legendárních i našinci méně známých kapel zajímavý pohled na to >jak se to dělá< i do zákulisí... - - - - - (Průběžně sledováno za hudbymilých nocí na >opatském prostoru< , hodnocení v běhu věcí 26.07.2010, komentář zde jako první - 11.9.2011)

plakát

Absurdistán (2006) 

Vítejte v b(l)udoucnosti, kdy nezlomnej lidskej duch zvítězil nad bystrou myslí a na Zemi nastal tupanským mediálním stádem vytoužený Ráj... %-] . . . Každopádně "Idiocracy" je ku škodě vší té skvostné taškárnosti poněkud nevyrovnaným filmem, vedle báječných gagů a promyšlených bizarních scén a surreálných kulis rovnocená spousta trapné vaty a podbízivých vulgaritek a laciných blábolů. Na druhou stranu ovšem nutno uznat, že ta >blboucnost< není možná až tak vzdálená, zvláště uvědomíme-li si realitu, kdy třeba i našinci do té tak vzývané národní kultůrnosti přinesl kdysi základy hodné následně budované mocné stavby jakýsi vychcaný železný gekon - nebo že by chameleon? - a postupem času se pommalu ale jistě zbytek televizních (k)análů včetně veřejnostádních přizpůsobuje všelijaké bezmyšlenkové žumpě a mýtu >sledovanosti< , kdy už nemá smysl se na všechny ty vysíl(r)ané kraviny soustředit ani při žehlení, natož vyměšování (pokud se chcete zdravě nejen na to všechno vysrat...)! . . . A tykve prosím zalévejte vodou z hajzlů, elektrolyt neoblít... Nut(d)né resumé? Víceméně lehce nadprůměrná satirka na blbučký svět médii a reklamou zdevastované planety, kdy nakonec ty >nové koleje< se ani nemusí moc křížit s vyjetými, aby vlci vyli a stádo putovalo šťastně dál, že... °-] - - - P.S. Předpokládám, že po nahlédnutí na dvd s původní zvukovou stopou a č. titulky bych možná jednu hvězdu idiotsky přidal - nezblbnem-li uvidíme... ;o[] - - - - - (Poprvé viděno mezi debilními reklamními bloky na >neprímatývý< s debilním a mnohé nepochybně prznícím č. dabingem 6.6.2011, hodnocení 3577., rozpolcený komentář - "sponzoruje Kárls junior!" - zde jako dvoustýjedenasedmdesátý - 6.6.2011)

plakát

Adamovo tajemství (2003) 

Tedy přátelé filmového umění, kritici, zdejší grafomani, zástupci distributora... - to je opravdu kulturní šok! Nedělám to rád, ale po náhledu na zdejší komentáře a (zne)hodnocení musím konstatovat nebezpečné prohloubení plíživé duševní bídy zúčastněného diváka. Na jaký jste se to prosím dívali film? --- 1. Film se jmenuje "Mladý Adam"! Název vlastně vůbec nesouvisí s dějem jako takovým, jde totiž o palarelu s biblickým Adamem, hledajícím, objevujícím a páchajícím prvotní hřích... --- 2. Hlavní hrdina se jmenuje Joe (snad by to tedy když už tak mohlo být Joeovo tajemství) a není to žádný tulák, ale mladý a nezralý intelektuál, pokoušející se o román, jehož výchozí pohnutkou je hledání tématu a smyslu svého psaní a vlastně i žití... --- 3. Film se neodehrává ve 30. letech (viz přebal dvd), ale v letech padesátých, v době vznikajícího hnutí Beat generation, což je svým způsobem i naznačno postavou hlavního hrdiny... --- 4. Ten sex ve filmu - tak jemně, decentně a citlivě zobrazený, totiž vášnivý a lidský... --- X. Etcatd... - - - Takhle by se dalo pokračovat nad rámec smyslu tohoto komentáře. Chápu, že toto není film pro koljinkavé uslintávající pelíškáře či nudaře v kdekoli - leč taková ubohost myšlení a zoufalá neschopnost úsudku mě na tomto serveru dosti překvapila. "Young Adam" je totiž skvělou adaptací skvělého románu! Skvělý film, režijní práce, scénář, ztvárnění postav! Komorní drama prolnuté do neobvyklého prostředí, dalo by se i říci jakási "rivermovie"... Je to film o hledání, o životě, o sexuALITĚ!, o osudu - a nakonec vlastně i o svědomí. Skvělý Evropský (-: Britský - Skotský :-) film! V kontextu většiny současné "umělecké" filmové tvorby je to i film docela jedinečný. Jak se však zdá - bohužel nad možnosti chápání našinců z řad prostonárodního publika... A ČEST VÝJIMKÁM! - - - P.S. Co však je opravdu nepochopitelné, je pomatený popis filmu od distributora (viz výše v záhlaví obsah/info). Na přebalu dvd pak jde už o naprosté žvásty. Cituji: - - - "30. léta minulého století. Joe se nechá najmout jako dělník na loď driftující(??!) mezi Glasgowem a Edinburgem. Osudovým(?) se mu stane setkání s manželkou(?) svého zaměstnavatele, krásnou Ellou(?). Brzy se začnou intimně scházet. Jednoho dne je ale v kanále nalezena mrtvola mladé ženy. Pachatel(!!!) je policií zadržen, ale při vyšetřování(!!!) vychází najevo, že Joe ví o mrtvé dívce víc, než by se mohlo zdát..." - - - Uf. Opravdu, takto psáno... Ten film nemohl nikdo z HCE vidět! Spolu s nesmyslným přejmenováním názvu tak dotyční ignoranti způsobili nejspíš i to, že tak skvělý film pro zřejmý nezájem skončil ve výprodeji za krásných baťovských 99,00. Vlastně sobecky vzato - díky za to! Debilové. Co je to debil si už najděte ve slovníku cizích slov...

plakát

Adaptace (2002) 

Originální. Obskurní. Schizofrenní. Skvělé. Utrápený zpocený tlustý plešatý Cage. Poprvé v dějinách viděn Hollywood v době před iks miliardami let! Věnováno Donaldu Kaufmanovi... :-)

plakát

Adelheid (1969) 

Čtyři a půl!

plakát

Africká princezna (2009) (TV film) 

Zase jedna taková formou nevyrovnaná a zbytečně stylizovaná (a tím i na těžko snesitelnou hodinu a čtvrt rozvleklá) >dokumentaristická< manýra, spíš taková rádobystylová filmová esej, zajímavá snad jen >atraktivitou< subjektivních pocitů a pohledů na multikulrurní soužití konkrétních bytostí a jistou exotičností námětu, povýšená pak vskutku pěkným zjevem černé gazely Marem. A(le) to je přes všechno to plkání a některé zajímavé >folkloristické< záběry ke škodě věci docela málo... °-| . . . Škoda. - - - - - (Poprvé viděno s počátečním velkým zájmem 25.1.2012 na nočním >prostoafro prostoru< , hodnocení 12., komentář zde lehce zklamaný jako první - 26.1.2012)

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

Hm, mírně nadprůměrný akční thriller, mysterioza a dramatu tedy zas tak mnoho tam není, to je zase nějaká finta distributora, že... Tři a půl hvězdičky, v rámci žánru a pro příjemnou Franku Potente tedy snad lze zaokrouhlit nahoru... - - - P.S. Na dvd s alternativním (prý korektnějším - kvůli 11.září - jaká pitomost - však vypoceně happyendovějším) koncem, jenž zaplaťpánbourn skončil nakonec jen mezi bonusy...

plakát

Agent Palmer: Případ Ipcress (1965) 

Příjemný dobově stylový filmek na téma kterak zůročit "nekázeň" ve službách armády Jejího Veličenstva... :-) . . . Britsky suché, omočeno v nějakém tom albánskosvětovém spiknutí a šmejdu ve vlastních řadách. Inu zase jednou špijóni kujóni... ;-) . . . Švihák Palmer je blond a není Bond a vůbec to nevadí. Možná ba právě naopak. Do akce jde s lehkým sarkasmem, akurátním nadhledem a příjemnou nadsázkou, bez zbytečně exaltovaných akčních scén a žánrových klišé. Tak jako celý tenhle film. A kupodivu to i po skoro půlstoletí funguje, v rámci žánru je tohle dílko stále příjemně vstřebatelné, navíc pak s kouzlem sledování života a řešení problémů světa dávno minulého... . . . Resumé - tři a půl hvězdičky tedy za film - z nutnosti zaokrouhlit nakonec za onu >letitou svěžest< v dobrém rozmaru nahoru... - - - - - (Poprvé viděno 20.3.2009 na dvd, komentář zde jako pátý - 20.3.2009)

plakát

Agónie - konec Rasputina (1981) 

Falešný obraz konce samoděržaví, křivé zrcadlo nastavené jednomu ruskému mýtu... Škoda, že umělecky nepochybně silnému filmu nebylo dáno vzniknout o pár let později, kdy v rámci >perestrojky a glasnosti< by se nepochybně toto Klimovovo dílo vyrovnalo s jednou temnou kapitolou ruské historie lépe a pravdivěji...