Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (568)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Při srovnání s první částí ještě méně chápu místní nadšení. Mnohoznačnost, proroctví/Vize, vítězství/Zvrácenost, nemáme dost/...na tenhle text jedné milé písně jsem si při sledování filmu vzpomněl. Je z toho hodně cítit kdy, kde a kým byla předloha filmu napsána . Velkou roli v něm hraje proces změny vědomí skrz nějakou zkušenost ale hlavně "magickou" substanci. Na konci filmu jsem si zase připadal jako u Hvězdných válek - dědečku, bratranče :-o. Podívaná je to ale efektní o tom žádná. Já chci od filmu ale i něco jiného než jen bum-bác, oheň, červ v politické pohádce říznuté LSD.

plakát

Zůstat naživu (1983) 

Ze sedmdesátek do osmdesátek, z lokální diskotéky až na Broadway. Bohužel film je vlastně prázdnou lovestory o tom, že si chlapi neváží hodných holek a chtějí mrchy, ale tady teda nakonec prozřou jak to je správné. Ve filmu se prakticky jen tančí, jsou to dlouhé dlouhé minuty...

plakát

Jak se zranit ve službě (1978) (TV film) 

Pro tuhle detektivu mám slabost, především pro její nezměnitelnou atmosféru, kterou svými rozvážně pronášenými promluvami obstarává především Ilja Prachař.

plakát

Mexičan (2001) 

Co na tenhle film říká (mexi) CANman Adrian Broner?

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Ano definitivně Tarantino není můj šálek kávy. Tohle je snad i na přesdržku... Ale co čekat od člověka, který je egomaniak, jak jsem toho bylo osobně svědkem na večeři s českou filharmonií. Někdy před sedmi osmi lety mu tady kluci za pár šupů, v porovnání se světem, nahrávali za účasti Moriconeho muziku a součástí toho byla i večeře s pár vybranými šmydlikáči, na kterou jsem se náhodou dostal. To co tam pan režisér předváděl bylo odpovědí na leccos co mě vadí na jeho filmech. Totální zahleděnost do sebe, nikoho nepustil ke slovo, nikdo ho nezajímal. Hovor obstaral sám a byla to jen šnůra různě bizarní anekdot, kterým se ostatní smáli jen ze zdvořilosti zato on padal se slzami v očích pod stůl.

plakát

Odvěký zákon (1991) (TV film) 

Film jsem tipoval na rok vzniku 1978...toporne a zdlouhave. Udalost kterou film popisuje je zajimava ale dela to tak nejak nesikovne.

plakát

Modelář (2020) 

Skoda te izraelske linky u niz jsem nepochopil proc tam je. Taky hlavni hrdina umi proste vsechno. Zlate ceske rucicky a hlavicky. Je to takovy zbastleny. Ale nejak se to vine a koukat se na to da, tak dam 3*

plakát

Úsvit (2023) 

Nevím no...zvažoval jsem jestli dát dvě nebo tři hvězdičky. Mě film přitáhnul protože jsem četl že je to detektivka. Ta krimi linka je tam ovšem asi nejslabší ze tří hlavních (dále to jsou hermafroditismus, problemtika LGBT+ řekněme a tou druhou je manželství hlavních protagonistů). Film je o tom čím je dnešní doba přesycená. Proto kdyby nebyl zasazen do 30.let minulého století, ale odehrával by se v dnešku asi by to takový úspěch nemělo. To zasazení je ale minimálně kostýmy hodně mimo a postavy na sobě nosí o dost mladší kousky a také třeba na gesta (Křenková tam v jedné scéně zdvihne na někoho prostředníček). Nepochopil jsem také jakou roli (co v továrně vykonává) má Issová. Je oblečená stejně jako třeba služka továrníkových, ale pak je na recepci pro pár lidí z nejužšího vedení, asi jen proto aby ji mohla Křenková říct, že je p*ča... Celkově takový rozpačitý pocit z toho mám.

plakát

Baráž (2003) (pořad) 

Miloval jsem to! Volná hodinka během níž bylo třeba se zdokonalit v nějaké činnosti a nemít strach, že přitom o něco přijdete v televizi. Parádní scénky Tábor, Otcovská výchova, Hotel Absurdion, Švihák lázeňský,... to je jen několik, které se mi z té minulosti vybavují. Kluci mají doteď svoje divadlo Vosto5.

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Boondocks 2.série - Story of Catcher Freeman tohle Tarantino tímto filmem tak trochu vykradl...