Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (568)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Při srovnání s první částí ještě méně chápu místní nadšení. Mnohoznačnost, proroctví/Vize, vítězství/Zvrácenost, nemáme dost/...na tenhle text jedné milé písně jsem si při sledování filmu vzpomněl. Je z toho hodně cítit kdy, kde a kým byla předloha filmu napsána . Velkou roli v něm hraje proces změny vědomí skrz nějakou zkušenost ale hlavně "magickou" substanci. Na konci filmu jsem si zase připadal jako u Hvězdných válek - dědečku, bratranče :-o. Podívaná je to ale efektní o tom žádná. Já chci od filmu ale i něco jiného než jen bum-bác, oheň, červ v politické pohádce říznuté LSD.

plakát

Invalida (2023) 

84% si delate prdel? Normalni slovenskou prdel...protoze dle komentaru to nahoru tahnou bratia. Pocit trapnosti, me v druhe polovine filmu neopustil ani na chvilku. Sel jsem na to do kina protoze to nekde v recenzi prirovnal k Sbal prachy a vypadni, asi tomohule kokotoj napisu at mi posle penize vyhozene za vstupne.

plakát

Úsvit (2023) 

Nevím no...zvažoval jsem jestli dát dvě nebo tři hvězdičky. Mě film přitáhnul protože jsem četl že je to detektivka. Ta krimi linka je tam ovšem asi nejslabší ze tří hlavních (dále to jsou hermafroditismus, problemtika LGBT+ řekněme a tou druhou je manželství hlavních protagonistů). Film je o tom čím je dnešní doba přesycená. Proto kdyby nebyl zasazen do 30.let minulého století, ale odehrával by se v dnešku asi by to takový úspěch nemělo. To zasazení je ale minimálně kostýmy hodně mimo a postavy na sobě nosí o dost mladší kousky a také třeba na gesta (Křenková tam v jedné scéně zdvihne na někoho prostředníček). Nepochopil jsem také jakou roli (co v továrně vykonává) má Issová. Je oblečená stejně jako třeba služka továrníkových, ale pak je na recepci pro pár lidí z nejužšího vedení, asi jen proto aby ji mohla Křenková říct, že je p*ča... Celkově takový rozpačitý pocit z toho mám.

plakát

Pozadí událostí - Paridův soud (2022) (epizoda) 

Tak sazim na vratnyho...ale o to tu evidentne nejde. Tady jde o to nejak moderne nove postihnout tema vztahu dneska v jednom specifickem prostredi. Vrazda tam je jen proto aby se o tech vztazich mohlo mluvit na plnou hubu. Jinak docentu je v CR asi 4000 takze ano je to opravdu hodne uzkoprofilove. Chtelo by to nejakou kriminalku ze Skodovky nebo tak neco

plakát

Duna (2021) 

Dunu jsem přečetl. Film se předlohy hodně drží, což oceňuju. Ale že bych z ní byl nějak hotový to se říct nedá. Je to podobně jako Star Wars vlastně fantasy ve vesmíru (symptomatické je používání mečů a nožů). Tím, že film končí někde v půlce první knihy (pak jich, asi původně neplánovaně, vyšlo dalších x) mě tvůrci taky nepotěšili. No...není to špatné, ale zdejší hodnocení považuju za vychýlené směrem nahoru neoprávněně.

plakát

K zemi hleď! (2021) 

Už nastavovali zrcadlo? - Ještě ne. - Já přijdu až nastavej zrcadlo. - Americký film, jenž vám teď nabízíme, nastavuje nemilosrdně zrcadlo měšťácké společnosti v níž je dolar alfou a omegou života.

plakát

Poslední souboj (2021) 

Snad jen kdyby to mistr nějak víc prostříhal a tohle nechal na director´s cut, pak by se tomu dalo dát pět. No a teda kdyby tam nehrál Ben Afleck obarvenej na blond.

plakát

Zločiny Velké Prahy (2021) (seriál) 

Konečně, seriál skončil a já se mohu vrhnout na hodnocení. ČT vsadila na nostalgii v podobě vzdechů po první republice. Kostýmům, výpravě atd. nelze nic vytknout, ale zbytek? - tady to hlavní hapruje jak sviňa. Noblesní vyšetřovatel Jarda Plesl musí na venkov, který byl k Praze přičleněn. Je to honorace ten šéfinspektor. Proto asi většina dílů končí jeho povzdechem "jsou to vesnický burani". Případy, které musí chudák řešit, jsou totiž opravdu hodně světské a přízemní. Sledujeme tak hlavně mýdlovou operetu životů pánů detektivů. Bohužel ta je taky bez nápadu a v některých momentech až trapně směšná (třeba jak se Plesl zamiluje do ženy bombermana Pavla Lišky). Vůbec se mi taky nelíbili "panáci" v podobě Pleslových nadřízených a lidí z klubu, kteří jen opakují "to musíte vyřešit jinak bude průser", ale sami působí úplně příhlouple, prázdně. Škoda, šlo to určitě líp.

plakát

Anakonda – konec mýtu? (2020) (TV film) 

Nepříliš originální český dokument s několika faktickými chybami (krajty nepatří do čeledi Boidae, kajman patří mezi aligátorovité, nejdelší oficiálně změřená anakonda neměla pouze 6 m, odměnu za hada delšího deseti metrů nedostanete za jeho kůži protože ta se dá poměrně dobře natahovat,...). Protagonisté si dávají za cíl nalézt co největší anakondu, trochu divně a amatérsky pak působí, když tu nejdelší, kterou se jim podaří nalézt ani nezměří. Důvodem je to, že anakonda kousne pana Dungela do ruky (to je ona slibovaná dramatická situace na řece Loretoyaco). Přesto, že on rozstřeseným úsměvem hlásí do kamery, že je to dobré, že mu nic není, tak anakondu už do ruky podruhé nevezme :-).