Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (568)

plakát

Léto bez dovolené (1982) (TV film) 

Jak se jmenuje představitelka hlavní role? Pod jménem Nataša Kalousová jsou tady na čsfd uvedeny dvě fotky, jedna je představitelka studentky (ona neznámá) a druhá představitelka manželky Oldřicha Navrátila, což je podle mě Nataša Kalousová...

plakát

Živé terče (2019) (seriál) 

Pro mě určitě nejslabší ze sérií o detektivech z Olomouce, přesto pořád dobrá podívaná

plakát

Invalida (2023) 

84% si delate prdel? Normalni slovenskou prdel...protoze dle komentaru to nahoru tahnou bratia. Pocit trapnosti, me v druhe polovine filmu neopustil ani na chvilku. Sel jsem na to do kina protoze to nekde v recenzi prirovnal k Sbal prachy a vypadni, asi tomohule kokotoj napisu at mi posle penize vyhozene za vstupne.

plakát

Čarodějův učeň (1977) 

Neskutečná atmosféra a skvělý "iniciační" příběh. Po zhlédnutí (někdy v mých sedmi osmi letech) jsme šli na procházku do lesa a vybavuji si jak jsem pořád sledoval větve nad pěšinou jestli na nich nepřistane havran. Pravidelně ordinuji dětem na tři krále.

plakát

Bizarní jídla: Lahodné destinace (2015) (pořad) 

Uklidňující pořad s vůní dálek. Vždycky při tom odstanu na nšco chuť, jenže v ledničce prostě takové lahůdky nemám...Jediné co mi vadí je zobrazovaná krutost vůdči konzumovaným zvířatům, jejich trápení je v některých dílech celkem otřes.

plakát

Černé zrcadlo (2011) (seriál) 

Paráda, díly jsou pestré a tím nevyrované kvalitou, ovšem celkově za mě super. Je to naléhavé, drsné, nenechá vás to v klidu a je to velmi "realisticko-filozofický" neklid :-). Trochu mi to připomíná Krajní meze, které jsem měl velmi rád.

plakát

Pozadí událostí - Paridův soud (2022) (epizoda) 

Tak sazim na vratnyho...ale o to tu evidentne nejde. Tady jde o to nejak moderne nove postihnout tema vztahu dneska v jednom specifickem prostredi. Vrazda tam je jen proto aby se o tech vztazich mohlo mluvit na plnou hubu. Jinak docentu je v CR asi 4000 takze ano je to opravdu hodne uzkoprofilove. Chtelo by to nejakou kriminalku ze Skodovky nebo tak neco

plakát

Když žraloci útočí (2012) (seriál) 

No...pár autentických záběrů jak vyděšený člověk, někdy kousnutý, leze z vln na pláž, kde padá do náručí kameramana nebo dalších čumilů. Zbytek jsou lekací záběry do žraločích tlam a hrané rekonstrukce. Divné je, že na počátku dílů si tvůrci položí otázku na níž pak celý díl "odpovídají", ale vedou vás přitom sérií špatných stop. Takže se např. dozvíte, že v Pacifiku je velká plovoucí skvrna plastového bordelu rozlohou jako stát Colorado, ale ta že s útoky žraloků v Kalifornii nesouvisí. Takovýchto falešných stop je v dílu několik, což hodně ruší a kazí celkový dojem i zastírá hlavní poselství dílu.

plakát

Chlapec, který spoutal vítr (2019) 

Neskutečný, skvělý. Dlouho mě žádný film nedostal jako tento. Příběh obrovsky silný. Ty reálie Afriky z něj doslova sálají. Chvíle kdy otec pohlédne na syna, který díky hladu po vzdělání a neústupnosti zachrání celou vesnici, mi připoměl takovou scénu z mého života: když mi bylo 16 let, jeli jsme s otce a bratrem lyžovat do Říček v Orlických horách. Všude metrové závěje, cesta sotva prohrabaná. Na našem ojetém saabu 900 měl ale otec letní pneu. Hlavní parkoviště u resortu bylo plné. Museli jsme do kopce k hotelům. Celý kopec, který měl asi 800 m jsme tlačili, za náma fronta aut. Troubení, nadávky. První možnost jak uhnout z cesty. Vjeli jsem před nějakou garáž a otec z kufru vyhodil na sníh řetězi. Ty byly totálně zamotaný. Z baráku vylezl chlap a začal na nás řvát ať okamžitě vypadnem, že mu blokujem vjezd. Pokoušíme se rozmotat řetězi, nejde to. Atmosféra hustá. Vzal jsem si jeden řetěž na druhou stranu auta do klidu, klečím ve sněhu. Pozorně se na řetěz dívám a pak ho trpělivě rozmotám, v zápětí i druhý. Otec s bratrem je bleskurychle nasadily. Otec vstal, šel ke mě, podíval se mi chlapsky do očí, podal mi promrzlou ruku a řekl: "Poprvé v životě jsi mě udělal radost".