Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (568)

plakát

Poupata (2011) 

Ta pasivita postav všech postav je až přehnaná...tímto a také závěrem bez nějaké výraznější pointy nebo změny stavu se to liší od filmů Bohdana Slámy, které mi to připomělo nejvíc. Jinak proč "holky" fotí kalendář když to jejich cvičení nic nestojí.

plakát

Pátá vlna (2016) 

Zacatek slibnej pak preklopeni nekam k twilight...bohuzel no. Knihy i kina cili na teen segment uz na muj vkus moc.

plakát

Dunkerk (2017) 

První Brexit v moderních dějinách UK. Zajímavý je jak se ve filmu vojáci vůbec neoslovují a známe tak jméno jen jednoho letce - Teriér. Film je studený jak jeho čumák, jak chlápci v buřinkách venčící ovce na Falkladách s union jackem v klopě.

plakát

Bitva o Ostravsko 1945 (2019) 

Brada mi šla dolů, takto mají vypadat kvalitní dokumenty. Dříve neviděné dobové záběry, grafika pohybů armád, 3D počítačové modely zúčastněné techniky. Jediné co mi vadilo byly ty černobílé ochotniky hrané záběry určitých situací. Ale jinak perfektní.

plakát

Stíhači Red Tails (2012) 

Me 262 ma kanony 30 mm. Jeden z hrdinnych pilotu to jimi dostane a zraneni ma jak od devitky...zazrak nebo adaptace na drsny poulicni zivot?

plakát

Šachová partie (2020) 

No ehm...kdyz se ve filmu o sachach vyskytuji na sachovnicich debiloviny je to zarazejici. Tezko napriklad date nekomu mat 4.tahem kdyz mate strelce na b5 misto na c4. Hovori se tam u nekoho o ratingu 2300, ale tahy ktere takto oznacena postava provadi o tom moc nesvedci. Celkove tam jde o americky sen - outsider prekvapi i pres vsechny prekazky a predsudky. Trochu me zarazila nedoresena dejova linie s Item.

plakát

Street Kings (2008) 

Hodne mi to pripomnelo LA Confidential, jen tak nejak jednodussi a prazdnejsi...

plakát

Na špatné straně (2018) 

Film je tak trochu Tarantinovský - přepálená stopáž, dlouhé rozhovory, absurdní hlášky, něčekané akční zvraty, explicitní násilý - přesto, asi tím, že je takový civilnější, uvěřitelnější u mě zabodoval. Opravdu drajv, a to v každém ze zmíněných směrů, tomu dodávají lupiči oháklý jako příslušníci klanu Foot. Ti vše řeší jednoduchými pokyny a masivními dávkami olova do všeho a všech.

plakát

Zločiny Velké Prahy (2021) (seriál) 

Konečně, seriál skončil a já se mohu vrhnout na hodnocení. ČT vsadila na nostalgii v podobě vzdechů po první republice. Kostýmům, výpravě atd. nelze nic vytknout, ale zbytek? - tady to hlavní hapruje jak sviňa. Noblesní vyšetřovatel Jarda Plesl musí na venkov, který byl k Praze přičleněn. Je to honorace ten šéfinspektor. Proto asi většina dílů končí jeho povzdechem "jsou to vesnický burani". Případy, které musí chudák řešit, jsou totiž opravdu hodně světské a přízemní. Sledujeme tak hlavně mýdlovou operetu životů pánů detektivů. Bohužel ta je taky bez nápadu a v některých momentech až trapně směšná (třeba jak se Plesl zamiluje do ženy bombermana Pavla Lišky). Vůbec se mi taky nelíbili "panáci" v podobě Pleslových nadřízených a lidí z klubu, kteří jen opakují "to musíte vyřešit jinak bude průser", ale sami působí úplně příhlouple, prázdně. Škoda, šlo to určitě líp.

plakát

Sněhulák (2017) 

Kdybych neznal knihu mozna bych dal i o hvezdicku vic, ale po jejim precteni tohle pusobi jako neinovativni festival zmarenych moznosti.