Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Akta X

Akta X (1993)

Dnes se vše označuje jako kult - AKTA X ale kult opravdu jsou ! Od páté série to ale hodně upadá, tam kde dříve stačil náznak, seriál přechází do hororové roviny. Také zápletky jsou čím dál tím víc přitažené za vlasy. Pro mě je to ale přesto srdcová záležitost. Vzpomínka na 90.letá, která i tento seriál formoval. Malým plusem je, že díky lokaci jednotlivých dílů celkem slušně procestujete USA. oblíbené díly: Darkness falls - Shapes - Detour

Hercule Poirot

Hercule Poirot (1989)

Můj hodně oblíbený seriál. Skvělá meziválečná art-deco atmosféra a napínavé příběhy, který belgický elegán díky malým šedým kamarádům vždy rozlouskne. Pokud dávají nenechám si ujít, i když ty nové "dlouhé" příběhy už stojí tak za tři hvězdy...

Samuraj Jack

Samuraj Jack (2001)

Velmi originální a odlišné jednotlivé díly, přesto to díky jednotícím postavám Akua a Samuraie Jacka krásně drží po kupě. Když jsme chytali Cartoon Network nevynechal jsem ani jediný díl. Z celé řádky dílů, které mě zaujaly, se ale nejčastěji vracím k dílu Jack and the three monks. "Aku I will never give up !"

Kovboj Bebop: Lovec odměn

Kovboj Bebop: Lovec odměn (1998)

Cowboy bebop je svým způsobem definice 90. let minulého století, když stylově mixuje pop-kulturní žánry. Proto asi při jeho sledování mám takový familiární pocit dlouholeté známosti. Jednotlivé epizody jsou hodně odlišné, hlavní dějovou linku Spike - Julia - Vicious můžeme sledovat jen asi v pěti z celkové porce 26 dílů. Díky odchodům-příchodům dalších postav na palubu ale i sólo epizody baví. Asi hlavním poselstvím je, že bez vyřešení/srovnání se s minulostí nelze klidně/normálně žít... Seriál podkresluje skvělá hudba (Tank!, Real Folk Blues, Chicken Bone, NY Rush,...). Největší dokonalostí jsou ovšem upoutávky na další díl, ve stylu: "kdo bude psát příští čsfd komentář - ein - sakra, to nejde to je pes - všechno jde spiku - mohl by psát komentář žabák? - jo obzvlášť ten co hlídá schody do nebe - aha - tak příště děcka - see you space cowboy. OBLÍBENÉ DÍLY: 4. Gateway Shuffle, 16. Black Dog Serenade, 17. Mushroom Samba.

Detektiv Buddy Faro

Detektiv Buddy Faro (1998)

Jediný z TV detektivů kdo u mě může konkurovat Herculu Poirotovi je Buddy Faro. Pamatuju jak to dávali vždycky hodně pozdě v noci a my na to s bráchou čekali. Má to styl, je to vtipný a my to žrali.

Synové a dcery Jakuba skláře

Synové a dcery Jakuba skláře (1985)

Grandiózní vrchol české seriálové tvorby !!! Se sklářskou rodinou Cirklů, a hlavně jejím zakladatelem Jakubem (L. Munzar), si prožijeme nejzásadnější období našich moderní dějin (1899 - 1957) a je se na co koukat. Rodinné vazby i zápletky, které Dietl rozehrává na pozadí historických událostí, rezonují lidskostí a pravdivostí. Herecké výkony jsou špičkové, v podstatě až na dětské herce, všichni zúčastnějí předvádějí to nejlepší (jak třeba Luděk Munzar hraje že má vztek - mistrovské). Doba vzniku (1985) a Dietlův scénář možná leckoho odradí a nebo přimějí k předčasnému soudu o komunistické propagandě, ale troufnu si říct, že opak je pravdou. Seriál řadu politických věcí podává s velkým nadhledem.

Případy 1. oddělení

Případy 1. oddělení (2014)

Pro mě nový Pitaval, který ale ještě v lecčems překonává. Už dlouho jsem se na pokračování původního českého seriálu netěšil jako na 1.oddělení. Česká televize jde do sebe. Toto, Čtvrtá hvězda i Cirkus Bukowsky jsou opravdovým protipólem toho co nám v posledních letech ze své tvorby servírovala.