Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka

Oblíbené filmy (10)

Neúplatní

Neúplatní (1987)

Kevin Costner + Sean Connery + Robert De Niro + Andy Garcia a hudba Ennio Morricone. Tato jména mluví za vše.

Barva peněz

Barva peněz (1986)

Vynikající film, který vás vtáhne do prostředí biliárových heren. Vašim průvodcem bude Paul Newman. Co víc si přát. Pět hvězdiček jasná volba.

Mr. Brooks

Mr. Brooks (2007)

Famózní thriller s Kevinem Costnerem a Demi Moore, která je stále ještě k nakousnutí. Jde o detektivku, kterou sledujeme z pohledu vraha (Kevina Costnera), a přestože je to "maniak" a jeho činy jsou zavrženíhodné, vzbuzuje v nás jisté sympatie a v podstatě si přejeme, aby jeho skutečná tvář nikdy nebyla odhalena. Závěrečnou píseň složila skupina The Veils a do filmu sedla naprosto brilantně.

...a spravedlnost pro všechny

...a spravedlnost pro všechny (1979)

Výborný film ze soudního prostředí, Al Pacino mě opět nezklamal. John Forsythe seděl naprosto přesně do role slizkého a zvrhlého soudce. Tenhle snímek byl napínavý od začátku až do konce. Grandiózní finále mě naprosto dostalo, skvělá one man show Al Pacina, při níž jsem plakal. Věřím tomu člověku každé slovo, každý pohyb, každá jeho slza na plátně se mě dotýká... "Je to jenom šou, uzavřeme dohodu.." Faktem je, že muzika do filmu moc nesedla, to je snad jediná má výhrada.

Nezlobte dědečka

Nezlobte dědečka (1934)

Film s Vlastou Burianem Nezlobte dědečka jsem viděl téměř jako jeden z jeho posledních ( když pominu poválečné hrůzy Slepice a kostelník nebo Muž v povětří ), ale stal se pro mne jedním z nejpůvabnějších, ne – li nejlepších. Téměř výjimečně zde v první polovině můžeme spatřit Buriana bez knírku, ve druhé části filmu ho uslyšíme zpívat v přestrojení dokonce za dva falešné strýce Jonáše. Námět je možná slabší na celovečerní film, ale já si na Nezlobte dědečka cením především velkolepé Burianovy improvizace a dlouhé řady gagů, které vycházejí sice jen z jeho neznalosti angličtiny, ale i po letech jsou nesmírně vtipné a komické. V menších úlohách můžeme vidět např. Václava Trégla nebo Čeňka Šlégla, bez kterých si Burianovy filmy pomalu už ani nedokáži představit. Burianovým „nahrávačem“ je zde tentokrát méně známá Mariana Hellerová co by vdavekchtivá teta Matylda… V paměti divákům určitě utkví Burianovo vyprávění o New Yorku a o vymřelém příbuzenstvu :)

Tonoucí se stébla chytá

Tonoucí se stébla chytá (1967)

Jedna z nejpovedenějších komedií s Funésem. Každá scéna naprosto výborná, ať už mše v kostele, jízda na kajaku nebo výstup na maják. Nezapomenutelný je Michel Galabru: "Ten dobytek, já z něj mám horečku" :D

Náhradník

Náhradník (1975)

Pierre Richard je hned po Funésovi můj neoblíbenější francouzský komik. Náhradník spolu s Hořčice mi stoupá do nosu považuji za jeho nejzdařilejší film. Dlužno poznamenat, že v obou hrála jeho partnerku půvabná Jane Birkin. Náhradník nám ukazuje Richarda jako popleteného smolařského zástupce ředitele banky, který musí na čas zastoupit svého šéfa. Ve strachu, že zrovna dojde v této době k vyloupení banky, působí komický zmatek, který nakonec vyvrcholí krádeží jedné ze schránek. Pierre Richard se snaží lupiče vypátrat, dostane se do zajetí transsexuálních baleťáků, je pronásledován nejen žárlivou přítelkyní, ale také ambiciózním policejním inspektorem, který se domnívá, že lupičem je on sám. Vynikající komedie, u které se dobře pobavíte. Nezapomenutelná je pro mne např. scéna, ve které se Richard přivázaný k židli snaží osvobodit anebo finále na divadelním jevišti, kde naruší představení. Náhradník není tak známý jako např. Velký blondýn nebo Hračka, je to šperk Richardovy filmografie, stojící bohužel neprávem v pozadí.

Smrtelné lži

Smrtelné lži (2012)

To, co jsem od filmu čekal, jsem dostal... Nenudil jsem se ani na okamžik a film ve mně zanechal nesmazatelný dojem. Přesně tyhle filmy mám rád, je to můj šálek čaje. A Richard Gere byl famózní! Kdo má rád společenská dramata, ve kterých se řeší, jestli být či nebýt morální a jaká je vlastně síla peněz, doporučuji!

Skandální odhalení

Skandální odhalení (1994)

Film jsem viděl už několikrát a stále mě baví... Mám rád Douglase... A Demi je nádherná ženská...