Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka

Oblíbené seriály (10)

Taková normální rodinka

Taková normální rodinka (1971)

Nádherný český komediální seriál, hvězdné herecké obsazení, dnes už klasika, co říci víc ? Nezapomenutelná Maruška Rosůlková jako "detektivní" bábi, pějící Dana Medřická, Eduard Cupák ležící, spící nebo Zdeněk Řehoř a jeho zvířátka. Seriál jsem viděl několikrát a stále se dobře bavím. Škoda, že dílů nebylo natočeno více. Jedná se o zábavu, která mě nikdy neomrzí. Poprávu pět hvězdiček.

Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek

Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek (1993)

Bohužel nemohu souhlasit s většinou komentářů, co jsou zde. Nesrovnávám novou Arabelu s první sérií, beru ji jako pokračování, které můžeme sledovat. Jsem velikým fanouškem tohoto seriálu, jako dítě jsem pokračování vítal a bavilo mě. S chutí se na něj rád podívám i dnes. Kamenujte mne, ale Arabela se vrací se mi zdá o trošku lepší než původní seriál. Samozřejmě zde chybí Vladimír Menšík, který v první sérii exceloval. Arabela se vrací vidím jako zdařilé pokračování, velice jsem se u toho bavil. Jiří Lábus v roli Rumburaka je naprosto jedinečný. Větší prostor dostala i Jana Andresíková, též výborná. Velice vtipný je i Petr Nárožný. Myslím si, že by byla škoda se o toto všechno ochudit, kdyby pokračování nevzniklo. Nejvíce mi utkvěla v paměti scéna, kdy falešný pan Papp - Rumburak ( v podání Mariana Labudy ) žádá v restauraci hrocha nakyselo a následně ji celou zničí :) Za zmínku stojí i finále - Rumburakova prohra v říši lidí, to byl díl, při kterém jsem ani nedutal a čekal, jak vše dopadne. A strhující je i finále druhé, kdy Fantomas Rumburaka zničí a on prohraje i v říši pohádek. Souhlasím nicméně s tím, že původní Arabela byla více pohádková, pokračování staví více na technice Fantomasovy dílny. Myslím si, že ti, kteří milovali původní Arabelu, se rádi podívají i na pokračování, aby zjistili, co se s jejich oblíbenými postavami dělo dál. Jestli to někoho bude nudit, to závisí na vkusu každého z nás. Arabela se vrací nepovažuji za zbytečnou záležitost a už vůbec ne za odpad !

Hospoda

Hospoda (1996)

Vynikající český komediální seriál, bavím se u něho dodnes. Nezapomenutelný je Petr Nárožný v podobě hostinského, kuchař Kachna, pivař Babula nebo pan domácí, jak ho ztvárnil Václav Knop.

Četnické humoresky

Četnické humoresky (2001)

Velmi dobrý český seriál. První řada, na tom se tu asi většina z nás shodne, je perfektní. Obzvláště díly Svatba, Lázeňské intermezzo a Černá ruka si zaslouží být jmenovány. Úplně poslední řada se mi bohužel už tolik nelíbila, místy mne nudila. V některých dílech ( a nejen té nejnovější řady ) se mi zdálo, že je tam méně vyšetřování a pátrání, ale naopak více vztahových a rodinných problémů, někdy mi to přišlo zdlouhavé. Tomáš Töpfer, Ivan Trojan a Petr Kostka se nám postarali o skvostnou zábavu. A samozřejmě Jiřinka Bohdalová a její ukradené úly... A také slečna Ludmila je přímo k nakousnutí. Musím dát pět hvězdiček, i když některé díly mi nepřišly příliš dobré.

Dobrodružství kriminalistiky

Dobrodružství kriminalistiky (1989)

Výborný český kriminální seriál, prvních 8 dílů opravdu nemá chybu. Zřejmě se řada z nás shodne na tom, že některé poslední díly byly už poněkud slabší, hlavně závěrečný "Neznámý". To už zde ostatně bylo řečeno. Najdeme tu obrovské množství našich nejlepších herců, sám za sebe musím jmenovat Josefa Vinkláře, Petra Kostku, Borise Rösnera nebo Karla Heřmánka ( epizoda Mechanoskopie byla velmi vtipná ), ti podali opravdu znamenitý výkon ( ale ostatní bezpochyby také ). Někteří herci si zde zahráli i dvakrát, v malé roličce se mihnul i sám režisér Moskalyk. Dobrodružství kriminalistiky si bez úvodní znělky Karla Svobody už nedokáži představit. Příběhy jsou silné, mají švih, ani na okamžik nenudí ( pokud mluvíme o 1.sérii ). Za zmínku jistě stojí díly Krev, Stopa nebo Tým. Podařilo se natočit silné detektivní příběhy, některé budí až hrůzu či strach, zvláště když si uvědomíme, že se jedná o skutečné případy. U některých dílů ( ale to není chyba tohoto seriálu ) mi trošku vadilo, že jsem se vlastně nedověděl, kdo je skutečným vrahem ( např. Poslední odvolání ). Protože se jedná o příběhy, které se staly, nedomýšleli sami tvůrci happyendy či smyšlené závěry, což je na jednu stranu dobře. V některých epizodách se tedy nedovídáme, kdo byl skutečným pachatelem, prioritní je vždy metoda, která pomohla kriminalistům vyřešit případ, v němž chyběly usvědčující důkazy. Vřele doporučuji každému divákovi detektivek, kdo tento seriál ještě neviděl.