Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka

Oblíbení herci (10)

Al Pacino

Vynikající herec, miluji jeho kriminálky a thrillety např. Moře lásky, Nelítostný souboj nebo 88 minut. Výborný byl i ve filmu Lidi co znám. Jeden z jeho nejlepších snímků je pro mě ...A spravedlnost pro všechny. Al jevýborný herec, který mě vždy dokáže zaujmout, věřím mu každé slovo, každé gesto, každá jeho slza na plátně se mě dotýká... Neznám s ním špatný film (někdo ano ?). Tento herec patří k abolutní špičce filmového světa.

Sean Connery

Naprosto vynikající herec, který umí zahrát cokoli. Dle mého soudu mu nejlépe sednou role elegantních lupičů, policistů, vojáků či detektivních vyšetřovatelů. Nezapomenutelný byl nejen v bondovkách či legendární Skále, ale také třeba ve filmu Urážka, Vražedné alibi, Vycházející slunce nebo Andersonovy nahrávky. Zapomněl jsem ještě na Jméno růže. Těch filmů je dost a dost. Za zmínku stojí i dabing Vladimíra Brabce, jehož hlas mi ke Connerymu sedne asi nejlépe. Sean je můj velký favorit.

Vlasta Burian

Právem nazývaný "Král komiků". Vždycky mě rozesměje, líbí se mi jeho humor a nekonečné improvizace. Škoda jeho smutného osudu, ten si Vlastík nezasloužil.

Pierre Richard

Vynikající francouzský komik, který se pro mě ne zcela úspěšně zhostil i rolí vážnějšího charakteru. Mám rád jeho ztřeštěné komedie, ale i ty filmy, které se dotýkají zajímavých témat a nutí mě k zamyšlení, např. Hračka. Vynikající český dabing pořídil Petr Oliva.

Robin Williams

Pro mě je Williams herec mnoha tváří. Nebojí se experimentovat. Není to jen komik a vtipálek z Mrs. Doubtfire, ale také vrah z Insomnie, úchylný blázen z Expresfoto, originální student medicíny z Doktor Flastr nebo smutný robot z Andrew, člen naší rodiny. Tenhle herec dokáže výborně hrát očima i úsměvem. Dokáže mě dojmout i rozesmát, toho si velice cením. Vážím si jeho hereckého umění. Dle mého názoru mu nejlépe propůjčil hlas Viktor Preiss.

Louis de Funès

Funés je naprosto úžasný a originální komik, který si filmování užíval a je to na těch filmech vidět. U nás je s ním svázáno neodmyslitelně jméno Františka Filipovského. Škoda, že nenamluvil všechny Funésovy komedie. Některé jako třeba Jo nebo Dobrodružství rabína Jákoba by si to také zasloužily a v podání Jiřího Císlera nebo Jiřího Krampola bohužel u nás patří k těm méně oblíbeným, přestože je to kvalitní zábava. Miluji Funése a ze všech jeho filmů asi nejvíce Tonoucí se stébla chytá a Tetovaný.

Vladimír Menšík

Po Burianovi je pro mě Menšík "Král komiků" číslo 2 ! Jeho jméno je pro mě zárukou kvality a dobré zábavy. Byl to úžasný herec, kterého nepřestanu milovat. A bezpochyby také vynikající vypravěč. Dovedl rozesmát i rozplakat. Je to nezapomenutelná figura české kinematografie.

Kevin Costner

Další vynikající herec. Většinou ho máme zaregistrovaného jako "klaďase". Proto mě velmi překvapil jako zabiják pan Brooks ve stejnojmenném filmu. Ten člověk prostě umí a rád se dívám na jeho herecké umění.

Bruce Willis

Willis je herec, který má úžasné charisma. Vyzařuje z něj něco, co se snad ani nedá popsat slovy. Je nepřehlédnutelný. V očích většiny boduje nejvíce asi jako akční hrdina. Tento typ mu dokonale sedne a já osobně mu věřím každé slovo, každý pohyb, každý výstřel. Smrtonosná past je nezapomenutelná, stejně tak i Armageddon. Strhující výkon předvedl i ve filmu Vyvolený.