Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Western
  • Akční

Biografie (4)

Jan Werich (herec / scenárista / spisovatel)

31.03.2007

Jan Werich patří k našim nejznámějším a nejváženějším divadelním a filmovým legendám. O to překvapivější pak může pro někoho být, že natočil vlastně jen několik filmů. Inu, doba nepřála.Do širokého kulturního povědomí se dostal spolu se svým kamarádem Jiřím Voskovcem ve druhé polovině dvacátých let, v době uměleckého kvasu a… (více)

John Wayne (herec / producent / režisér)

15.02.2007

Máme-li si vybavit nějakého známého představitele amerických filmových westernů, s největší pravděpodobností nám mezi prvními naskočí jméno John Wayne (původním jménem Marion Michael Morrisson). Jako mnoho dalších filmových hvězd, i on se k filmu dostal víceméně náhodou. Přes trenéra svého fotbalového týmu se seznámil s hercem… (více)

Robert Redford (herec / režisér / producent)

29.01.2007

Dlouho jsme si mysleli, že Robert Redford je mladší. Až v srpnu 2006 jsme se překvapivě dozvěděli, že mu není teprve šedesát devět, ale už rovných sedmdesát let. Inu, to se tak někdy stane, že se jednou napíše chybné datum a po desetiletí se pak traduje. V nejkřiklavějších případech se data uvedou na pravou míru až posmrtně … (více)

Vojtěch Jasný (režisér / scenárista / herec)

29.01.2007

Vojtěch jasný se narodil 30. 11. 1925 v Kelči v učitelské rodině. S filmem se seznámil už jako čtyřletý, když jeho otec, činovník Sokola, zakoupil pro místní sokolskou jednotu za vlastní peníze promítací přístroj a začal promítat filmy. Film Vojtěchovi doslova učaroval a o jeho životní dráze bylo v podstatě rozhodnuto.V roce… (více)

Reklama