Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Western
  • Akční

Recenze (644)

plakát

Skyfall (2012) 

Pro mne patrně nejlepší ze série s Craigem. Přičemž Craig je dle mého nejhorší Bond. Takže tady je pro mne jasně daný limit. Asi to už nemá smysl probírat, ale stejně: je to ještě bondovka? Není už to jen běžný thriller, jehož hlavní představitel se už může jmenovat jakkoliv jinak? Padouch, byť je dobrý, už neohrožuje svět. Chybí bondgirl.

plakát

Čtyřlístek ve službách krále (2013) 

Má to hlavu a patu, ale pro cílovou skupinu, tedy myslím děti od 6 do 9 let, je to moc překombinované. Pochybuju, že to děti mohou celé pochopit. Také jsem měl pocit, že to celé mohlo být trochu živější. Zkrátka, i když je všechno vlastně v pořádku, výsledek stejně není ideální. Ale na nějaké zatracování to zdaleka není.

plakát

Povídka malostranská (1981) (TV film) 

Velmi, ale velmi roztomilý film, ke kterému se rád vracím.

plakát

Muž, který zastřelil Liberty Valance (1962) 

Nostalgické ohlédnutí za starým západem a vyrovnávání se s jeho legendami přišlo ve westernech do módy až o několik let později a bylo v režii mladších tvůrců. Tento pohled od klasika žánru mě překvapil, samozřejmě mile. Zajímavé bylo rovněž obsazení Johna Wayna do vedlejší role, byť se mu to kompenzovalo uvedením jeho jména v titulcích na prvním místě. Nic naplat, hlavní hvězdou, a potvrzuje to i název filmu, byl Jimmy Stewart. A byl dobrý.

plakát

Oui, šéfe! (2012) 

Jean Reno celou dobu stál o to, aby dostal tři hvězdičky. Má je mít. Je to velmi nenáročná komedie, ne zrovna k popukání, ale pokud si člověk chce jen tak zarelaxovat u francouzského filmu, lze doporučit.

plakát

Hatfieldovi a McCoyovi (2012) (seriál) 

Deprese, beznaděj. Tak krutý film už jsem dlouho neviděl, možná nikdy. Kdo čeká skutečný western, byť drsný a řekněme třeba realistický, jako třeba původně já, ten bude asi trochu zaskočen. Tady scénárista nemohl příběhy svých postav vést nějakou pro diváka schůdnější cestou, tady máme co do činění se skutečnými osudy skutečných lidí té doby. Mnohdy to byla naprostá hovada a podle toho to také vypadalo. Je to pro otrlejší diváky.

plakát

Pan Popper a jeho tučňáci (2011) 

Dávám čtyři hvězdičky, i když je to objektivně měřeno spíše takový typický tříhvězdičkový film. Jenže jsem se u toho náramně dobře bavil. A to navzdory tomu, že jsem se původně ani nechtěl dívat a navzdory tomu, že nemám zrovna ve velké oblibě Jima Carreyho. Tučňáci jsou prostě tučňáci.

plakát

Černý vlk (1971) 

Pokud si odmyslíme ideologický podtext, což znamená, že nebudeme vnímat místo a dobu, v níž se příběh odehrává, a budeme to sledovat čistě jako dobrodružný film, můžeme chvílemi i zalitovat, že to je tak zpackané dílo. Jsou tu pěkné momenty, ale je to ubité bodrou soudružskou dikcí, toporným představitelem hlavní role a naivním rozpletením případu.

plakát

Případ pro rybáře (2013) (TV film) 

Tento příběh mohl snad obstát v době, kdy byl napsán, tedy v polovině 70. let, kdy neexistovala tak silná konkurence v detektivním žánru jako je dnes. Točit to nyní nemá valný smysl. To jsou předem prohrané bitvy.