Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Western
  • Akční

Recenze (644)

plakát

Klaunka (2023) (TV film) 

Jitka Molavcová si zasloužila lepší dokumentární portrét. Tento se nepovedl. Byl roztříštěný, zmatený, nic jsme se nedozvěděli. Těšil jsem se a zklamalo mě to.

plakát

Pět smrtících karet (1968) 

Docela hrůza. Nevěřil jsem, že to natočil Hathaway. Po všech stránkách slabý film.

plakát

Devět kruhů pekla (1987) 

Jako film je to strašné. Statické, nudné, amatérské. Jako výpověď o o hrůze, kterou způsobí vláda jedné strany, je to místy působivé. A ve své době asi i odvážné, protož ty paralely s domácí zkušeností, nebo s budováním socialismu v SSSR, byly zřejmé.

plakát

Hordubalové (1937) 

Film výrazně narušuje postava Michala Hordubala. Bielikovi měl někdo vysvětlit, že už nehraje Jánošíka. Ty jeho akrobatické výkony byly jednak trochu legrační, jednak patřily do jiného filmu. Navíc jeho přítomnost u Hordubalova domu byla naprosto nesmyslná a také se ve filmu nakonec nijak neobjasnila. Špatným rozhodnutím bylo i obsazení Hordubalovy manželky. To, že nemá ve scénáři mnoho textu, neznamená, že tu roli může hrát i vosková figurína. Zvláště když stojí vedle herce takového formátu jako Jaroslav Vojta. Jinak se jedná o velmi povedené dílo, zvláště pokud bereme v úvahu rok vzniku. Mezi studiovými konverzačními snímky té doby je to nepřehlédnutelný film. Tedy byl by, pokud by ho dávali častěji v televizi.

plakát

Stalo se za bílého dne (1958) 

Dnes už je to poněkud překonané dílo. Některé scény a dialogy byl hodně divadelní, toporné, takové neživotné. Ale dovedu si představit, že v době vzniku, kdy diváci nebyli takovými filmy přesyceni jako my dnes, to mohlo být velmi působivé představení.

plakát

Dům na samotě (2022) (TV film) 

Celou dobu mi to připadalo jako nějaké ochotnické představení. Jako by se skupina nadšenců rozhodla, že si natočí film. Přitom tu hráli i profíci. Ale tak blbě, že to bylo utrpení sledovat. Přitom poskládané to bylo celkem dobře. Ale ta realizace byla tristní.

plakát

Přísaha (2001) 

Ten závěr je sice originální a překvapivý, ale na druhou stranu také velmi nespravedlivý k hlavní postavě, což mi vadí víc, než kdyby to skončilo nějak "očekávaně".

plakát

Hraběnka z Hongkongu (1967) 

Ten film zabil Marlin Brando. Kdyby tam místo něj postavili voskovou figurínu, ušetřili by za honorář a výsledek by byl stejný.

plakát

Převozník (1970) 

Film má dobře našlápnuto, je tu zajímavý námět, neotřelé prostředí, ale pak se to nějak zvrtne, celé to rozbředne a je z toho natahovací film takřka k neukoukání. I ten konec je rozpačitý. Nicméně tři hvězdy nechávám za ten nápad.

plakát

Zemřel vestoje aneb Partyzáni bez legend (2021) (TV film) 

Škoda, že se tvůrci nerozhodli, zda chtějí dělat dokument o partyzánech, nebo dokument o životní dráze Bedřicha Placáka. Od obou tu bylo něco a oběma něco chybělo. Výsledný dojem je tedy velmi rozpačitý.