Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (57)

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

Trapný, infantilní a úplně prázdný digibordel, ve kterém tentokrát nefunguje ani ten soundtrack. Obrovské zklamání.

plakát

Bod obnovy (2023) 

Tak tohle mi neskutečně sedlo. Po slabých recenzích jsem si v kině doslova vychutnal sice nepřekvapující a dopředu odhadnutelnou detektivku (ale určitě né hloupou, nebo nesmyslnou - prostě dobrá žánrová práce), v opojném futuristickém aranžmá a výborně zahranou (Dobrý je fakt dobrý, Mohylová naprosto výborná a přesná....). Hltal jsem každý detail, užil si každou minutu, palec nahoru a kdykoli znovu a rád se necham obnovit.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Silné a dechberoucí, velkolepé a stvořené výhradně pro velké plátno. Zároveň ale trochu paradoxně, na tříhodinový spektákl, zběsilé a náročné na usledování a koncentraci. Občas by neškodilo trochu zvolnit a naplno nechat určité momenty plně doznít - než si vychutnáte jeden vrchol/úžasnou scénu /moment, už jste o dvě další dál... Každopádně podívaná, která letos na velkém platně nemá obdoby a zanechá neskutečnou rezonanci... A volá po další návštěvě co největšího plátna.

plakát

Sisu (2022) 

Podle traileru jsem očekával krvavou pitomost, což jsem taky dostal - a to řádně krvavou, totálně přestřelenou ( hlavní hrdina je asi vážně Koščej Nesmrtelný...), ale zároveň skvěle nasnímanou, v krásné krajině se odehrávající a se skvělým náckem Henniem. Je to totální béčko, ale přesně to jsem očekával, takže jsem s tím v míru.

plakát

Indiana Jones a nástroj osudu (2023) 

Není to tam. Už v úvodní sekvenci, když po digitálním vlaku běžel digitalní pánák, působilo to na mě těžkopádně a nepřirozeně, což je příznačné pro celý zbytek filmu - působí nepřirozeně a "jonesovsky" nepatřičně. Po přesunu do šedesátek se to pro mě maličko vzpamatovalo, moc mile mě překvapila Phoebe Waller-Bridge (která je spolu s Fordem jednoznačným pozitivem filmu), dobrodružství se vinulo celkem slušně ( i když pořád bez toho správného srdíčka) a pak... Pak přišlo "ono" finále a vyvrcholení, které to pro mě definitivně zabilo. Moc jsem chtěl si to užít, ale při nejlepší vůli jsem se na tohle dobrodružství nedokázal napojit, náznaky a správné prvky tam jsou, ale v celkovém kontextu to zkrátka nevyšlo.

plakát

Flash (2023) 

Spousta dobrých ingrediencí, rozmělněná v tomhle smysl nedávajícím guláši...

plakát

Vyproštění 2 (2023) 

Standardní béčko se špičkovou áčkovou akcí.

plakát

Banda - Série 3 (2022) (série) 

Síla. Třetí sérka za mě zatím top. Jako na finále je vidět, že chtěli zase hlavně prokopnout dveře do další sezóny, ale jinak špica. Celá řada má silnej dramatickej oblouk, ve kterým si luxusně vodí postavy, satira funguje na jedničku, ať už tepe do společnosti, korporací, Hollywoodu, celebrit.... Prostě špičková a silná žánrová záležitost. Do budoucna, prosím, jen houšť. A zbytečně nenatahovat.