Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Obsahy (2)

V zemi krve a medu

V zemi krve a medu (2011)

Režijní debut herečky Angeliny Jolieové se soustřeďuje na to, jak válka ovlivňuje morální a emotivní stránku jedinců. Danijel a Alja jsou milenci, bosenský konflikt je však rozdělil na opačné strany. Zatímco Danijel slouží jako důstojník v srbsko-bosenské armádě, Alja se ukrývá v bytě se svou sestrou. Pod vlivem konfliktu projde jejich vztah změnou, co je dříve spojovalo, se pod tíhou okolností vytrácí. Milenci se opět setkají, když Danijel velí jednotce, která Alju odvleče do zajateckého tábora. Snímek byl v letošním roce nominován na Zlatý glóbus a uveden na filmovém festivalu v Berlíně.

Slečny v nesnázích

Slečny v nesnázích (2011)

Zvláštní komedie z prostředí univerzity v East Coast, kam teprve před nedávnem začali přijímat i ženy. Maskulinní atmosféru se pokouší nabourat skupina studentek v čele se svéráznou Violet a jejími kamarádkami Rose a Heather. Jejich cíl je však ještě mnohem ambicióznější – chtějí zároveň „vylepšit“ muže, kteří jsou přehlížení, plaší a potřebují zvýšit sebevědomí. Dívky pod svá křídla vezmou i novou studentku Lily, které radí, co si brát na sebe, s kým chodit a hlavně, jak zabránit sebevraždám na místním campusu.
Whit Stillman, autor slavných nezávislých snímků z devadesátých let (Metropolitan, Barcelona či Poslední dny disca), vstoupil do subžánru dívčího filmu, který obohatil o skoro až surreálnou poetiku.

Reklama