Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Thriller

Recenze (213)

plakát

Above Suspicion (1943) 

Ve srovnání s filmy jako MAN WHO KNEW TOO MUCH, SECRET AGENT, NIGHT TRAIN TO MUNICH, MAN HUNT, THE SEVENTH CROSS, CLOAK AND DAGGER je toto na pohled hezký, ale duševně chudý příbuzný, v němž je špionění podáno jako hra pro amatéry, gestapo je banda pitomců a z nejhorší situace se dá dostat pěstmi. Dokonce i REUNION IN FRANCE mi přes značnou patetičnost zachutnalo mnohem víc.

plakát

Akce Bororo (1972) 

Dějově velmi zajímavé sci-fi, jehož zpracování ale trochu pokulhává. Skloubit dohromady objevování domorodých kmenů a mimozemšťany, kteří mají důvody se o ně také zajímat, je mistrovský nápad. Špionážní linie farmaceutických firem je logická, ve filmu ale nefunguje moc dobře. U některých scén (čtení deníků) mi naskakuje husí kůže, naopak špionážní akce působí spíš směšně ("Your newspaper, mister."). Kdyby se ten námět zpracoval důstojněji, byla by to nepochybně 100% filmová událost.

plakát

Alfred Hitchcock uvádí (1985) (seriál) 

Viděl jsem asi 10 epizod, z toho 2 mě v závěru opravdu šokovaly - NIGHT FEVER a MAN ON THE EDGE. Za ty 2 dávám ****, jinak je to spíš průměr. Jak je vidět, jméno Hitchcock je stále dobře prodejný trademark, ale klasika je klasika - ALFRED HITCHCOCK PRESENTS z 50. let má lepší atmosféru.

plakát

Alfred Hitchcock uvádí (1955) (seriál) 

100% seriál; bez okolků rovnou nabídnu mé zamilované příběhy. 1. sezóna: REVENGE, THE CASE OF MR. PELHAM, YOU GOT TO HAVE LUCK, AND SO DIED RIABOUCHINSKA, THE BELFRY. 2. sezóna: NONE ARE SO BLIND, CRACKPOT, THE MANACLED, ONE MORE MILE TO GO. 3. sezóna: THE GLASS EYE, THE MAIL ORDER PROPHET, FATAL FIGURES, DIP IN THE POOL. Z pozdějších ještě BANQUO'S CHAIR, THE CRYSTAL TRENCH, THE HORSEPLAYER. Více zde: http://www.hitchcockwiki.com/wiki/Alfred_Hitchcock_Presents

plakát

Alfred Hitchcock uvádí - Pilot (1985) (epizoda) 

Jde zřejmě o pilot, který byl na ČT vysílán rozdělený. Jsou to první 4 epizody: Malý omyl v malém městě, Hráč z jihu, Bang! Zásah!, Nezajištěné okno. Ani jedna z epizod není nijak zvlášť zajímavá, Bang! Zásah! je výrazně slabší než originál. Doporučit lze snad jen Nezajištěné okno, to je atmosférický kousek.

plakát

Aljaška v plamenech (1994) 

Největší problém je v logice příběhu. Snaha podstrčit nám ekologické poselství totálně selhává. Jediné, co stojí za to vidět, je záporák Michaela Caina.

plakát

Angel Face (1953) 

Co by tenhle prostinký film mělo řadit do elitní skupiny 1001, to mi tedy uniká. Z toho, co jsem zatím viděl, jde o nejslabší film Simmonsové, jde i o nejslabší film Premingera.

plakát

Armageddon (1998) 

Pokud autoři chtěli natočit takhle ujetou fantazii, měli se úplně vykašlat na jakékoliv realistické prvky. To mi na filmu vadí nejvíc. Napřed jsou nám předvedeny realistické skafandry, raketoplány atd. a pak se vrší jeden nesmysl za druhým (tankovací stanice, rozpory v základních logických otázkách). Byl jsem v kině a nahlas se smál při vážně míněných scénách. To se mi už nikdy jindy nestalo, zároveň se ale podobným filmům plánovitě vyhýbám. Další ranou do vazu je americký patriotizmus, který doslova odkapává z každého záběru. Po tomhle filmu už od Baye nic nečekám.

plakát

Avatar (2009) 

Já bych film rozdělil na dvě poloviny. Ta první mě moc mile překvapila; jak prostředí základny, tak prales na Pandoře je výborně propracovaný a dokonce je to i stejně dobře promyšlené. Bohužel jakmile dojde na hlavní dějovou linii, přesouvá se film do mnohem hloupější druhé poloviny, která je snůškou typických Hollywoodských klišé. Konzumní divák jásá, ale já se nudím. Při sledování mi vytanuly na mysli dva podobné, bezchybné filmy, které bych si měl rychle připomenout - TANEC S VLKY a NOVÝ SVĚT. Při těch mé srdce plesá, a nekrvácí tak, jako ve zmařeném AVATARU.