Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (340)

plakát

The Astronaut Wives Club (2015) (seriál) 

Naprostá bomba! Já strašně miluju všechno kolem prvních astronautů. Začalo to, když jsem poprvé viděla Apollo 13, tenkrát jsem se do tohoto typu filmů zamilovala. I proto nemůžu uvěřit, že se mi tento seriál dostal do rukou až sedm let po jeho vzniku, ale o to víc jsem si to užila. Je mi jasný, že ne všechno je úplně podle pravdy, něco si asi autoři trošku i přibarvili, ale stejně, ta atmosféra, která z toho jde, to je bomba. Neumím si vůbec představit, jaké to muselo pro ty ženy být, když jen seděly doma, vařily jídlo, staraly se o trávníky, domy, děti a čučely na telku, a čekaly, čekaly a čekaly. Nejvíc mi k srdci přirostly Louise Shepardová a Trudy Cooperová, ač je každá úplně jiná, s oběma jsem se dokázala ztotožnit. Občas jsem se trochu ztrácela v té záplavě jmen, kolikrát jsem nepostřehla kdo ke komu patří, nebo o kom se zrovna mluví. Ale pak později je tam tolik postav, že je to asi pochopitelné. Každopádně, je to perfektně zpracované. Pokud se chcete dozvědět něco málo z historie astronautů (nejvíc teda z jejich běžných životů a vztahů) tak se nebojte po tomto seriálu sáhnout.

plakát

Cesta do Ameriky 2 (2021) 

Tluču hlavou do zdi. Proč mi tohle dělají? Proč natočí naprosto boží první díl, aby o několik desítek let později natočili stupidní díl druhý? Proč? Dávám hvězdu za to, že se vrátilo tolik známých tváří. Tím to ale končí.

plakát

Večírek (2021) 

Mám jeden jediný dotaz. Proč proboha?? Mám moc ráda české filmy. Když jsem viděla to obsazení, tak jsem si říkala, že to bude skvělý, že to přece musí být skvělý, vždyť oni by do nějaké kraviny nešli, ne?! Pak jsem si ale vzpomněla na jeden rozhovor se Suchánkem a došlo mi, že to jsou skoro všichni bývalí spolužáci a nejspíš i kamarádi a bylo mi to jasný. Omlouvám se, ale ne, tohle ne. Nic to nedává. Nic zajímavého, nic nového, nic vtipného. Ba naopak mi to přišlo strašně smutný a depresivní.

plakát

Space Jam: Nový začátek (2021) 

Miluju původní Space Jam, je to jeden z mých nej filmů. Takže jsem byla pevně rozhodnutá, že tomuhle snímku dám šanci a nehodím ho rovnou do odpadu, protože přece miluju ten původní. Ale možná jsem to měla udělat, protože ty dvě hodiny života mi už nikdo nevrátí. Jakože není to úplně průser, ale není to nic, co bych chtěla vidět znova. Nebavilo mě to. Je šílená škoda, že prostě už nedokáží vymyslet nějaký nový bombový film a furt jen točí remaky. Takže fakt sorry, já se snažila, ale tohle ne. Odpad nedám jen kvůli tomu, že ho prostě nedávám, protože někdo si s tím dal práci a nebylo by to fér.

plakát

Dr. Death (2021) (seriál) 

Je to už dva týdny, co jsem tento seriál dokoukala a pořád mám husí kůži. Jakože jasně, nežiju v bublině a umím si představit, že existují i špatní doktoři. Ale nedokážu vůbec pochopit, že to někdo může dělat takhle záměrně a nikdo nemá žádné páky, jak takového člověka dostat, ba naopak, ještě se lidi otáčí zády a doslova předstírají, že se nic nestalo a neděje. Fakt mi z toho bylo hodně ouzko a vlastně je ještě pořád. A nejvíc vás dorazí poslední věta, která vám oznámí, že se to stane znovu. Brr.. Každopádně, seriál je to skvělej a doporučuji ho každému, kdo má tato silná dramata rád. Plus skvělé herecké obsazení: Jackson, Baldwin, Slatec, Gummer, Robb... opravdu zvučná jména, skvěle vybraní herci, všichni to zahráli naprosto dokonale přesvědčivě.

plakát

Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic (2022) (TV film) 

Ano, nedozvěděla jsem se nic, co bych dávno nevěděla. Všechno, co v tomto dokumentu zaznělo, my fanoušci, už dávno víme. Ale víte co? Mně to je fuk. Bylo to skvělé. Bylo skvělé ty lidi vidět, jak sedí v křeslech a povídají si a objímají se. Bylo bezva se vrátit do dětství a ještě jednou to prožít. Zajímalo by mě, zda už to byla ta definitivní tečka, nebo zda ještě něco přijde. Uvidíme. Každopádně, jsem měkká. Brečela jsem už u cca desáté vteřiny a bulela jsem až do konce.

plakát

tick, tick...BOOM! (2021) 

Bez mučení přiznávám, že jsem vůbec netušila, kdo byl Jonathan Larson, dokonce ani že někdy někdo takový existoval. Ale Netflix mi tento film nabídl, jakože by se mi mohl líbit. Mám ráda filmy, kde se zpívá (fakt jo). Film jsem zhlédla se zatajeným dechem. Nejspíš velkou zásluhu na tom má Andrew, protože jeho herecký výkon v tomto snímku byl neuvěřitelně uvěřitelný. Chvilku jsem zapomněla, že je jen herec, že to není skutečný dokument. Moc se mi líbilo zpracování, písně i ostatní herecká obsazení. Nemám co vytknout. Ba naopak, ještě bych ráda vyzdvihla dva songy a to "Come To Your Senses" a "Boho Days". Tyhle dvě písničky poslouchám velmi často. Boho Days si třeba furt broukám v práci :D Takže za mě je to jeden z těch lepších filmů, které se mi zapsali do paměti.

plakát

Berlín, Berlín: Lolle na útěku (2020) 

Proč? Proč mi tohle udělali?! Seriál Berlín, Berlín je moje srdcovka. Asi nenajdete na světě větší fanynku Lolle, než jsem já. Já mám dokonce po ní i nick (kromě tohoto serveru, tady mám nick po jiné hrdince). Od dob ukončení seriálu žiju v představách, že Lolle a Sven žijí spokojeným životem. Mají dům, minimálně dvě děcka a jsou šťastní, občas si vymění názory, ale milují se. Ok, jsem naivní. Ale tohle nedávám. Úplně zbytečný film. Cílem tohohle filmu mělo být potěšit fanoušky, protože nefanoušci snad nemají důvod se na to dívat. Ale fanoušky spíš zákonitě museli naštvat, protože dost pochybuju, že by nějaký fanoušek seriálu řekl, že to je fakt super film. Takže asi tak. Naštvali mě. Na film hodlám zapomenout, pro mě neexistuje. Dávám jednu hvězdu, protože prostě odpad z principu nedávám.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

Bylo mi 12 let když jsem četla a viděla první díl, a 22 když jsem viděla poslední díl. Vyrostli jsme spolu. Ráda říkám, že s poslední klapkou skončilo moje dětství, ale ono se to se mnou pořád táhne. Brumbál, Remus, Dobby, Severus... to jsou moji hrdinové, už napořád.. :)

plakát

Erin Brockovich (2000) 

Pro mě je tohle jeden z TOP filmů. Julia se tady objevuje v roli matky, která pro svoje děti udělá cokoliv. Cokoliv, aby je nakrmila, aby jim dala lepší život. A někdy během toho jí dojde, že může udělat víc i pro jiné lidi. Nejen pro svoje vlastní děti, ale i pro cizí děti. Protože jejich rodiče nemůžou, ale ona může. Je to pro mě lidsky hodně silný příběh. A scéna, kdy Ed přinese Erin šek, tak u té se pravidelně směji a brečím zároveň.

Ovládací panel
8 bodů