Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (676)

plakát

Pád Bílého domu (2013) 

Je to velmi slušný akční výplach, který je úžasně nekompromisní a podle mého mínění je to občas i hodně skrytá parodie sebe samaAle na mě to zafungovalo, bavil jsem se celou dobu.92%.

plakát

Divergence (2014) 

Přečetl jsem knihu a pro mě to tak byla spíš víc ilustrace, ale nijak mě to neurazilo. Obsazení je celkem fajn, Shailene je hezká, možná vzhledem k postavě v knize až moc. Originalitu moc nehledejte, originální samozřejmě není ani kniha, ale čte se dobře a film je na tom u mě podobně. Zatím nemám přečtené další díly, snad se to bude vyvíjet zajímavě a nebude to už moc kopírovat Hunger games. 70%.

plakát

Děti moje (2011) 

Přijde mi to krapet nedoceněné tady na CSFD. Je to dobře napsané, má to zajímavé postavy, které jsou výborně zahrané, má to Havaj, která sice není nějak extra využitá jako lokace, ale hraje tu důležitou roli a za pohled stojí. 75%.

plakát

Pojedeme k moři (2014) 

VELMI dobrá prvotina. Je pravda, že jsem nic moc nečekal, navíc jsem se trochu bál trapna, které ale nepřišlo. Je to výborně zvládnuté od scénáře, přes casting až po režii a střih. Obsazení samotné mohlo film poslat do háje, ale výběr hlavních dětských herců dopadl výborně. Rozhodně se těším na Mádlův další autorský počin. Tady dávám jen stupínek od maximálního hodnocení, ten konec bych si představoval trochu jinak a lépe rozebraný a je tam trochu až moc vážných témat na jeden film, který je navíc převážně komedií, ale to jsou jen drobnosti. 85 + 5 % za Budějce, kde taky bydlím.

plakát

Čarodějky (1996) 

Pro Robin mám slabost, Fairuza se pro tuhle roli náramně hodí. Ostatně každá ze čtyř čarodějek je něčím unikátní a zajímavá. Čarování nepůsobí vůbec špatně a má to atmosféru, která na mě funguje. 80%

plakát

Perníkový táta (2008) (seriál) 

Dlouho jsem si nevěděl s hodnocením rady. Seriál je to bezesporu výborný, shlédl jsem všech pět sérií ve velmi krátké době. Rozhodně je napínavý, velmi přesvědčivě zahraný a zrežírovaný. Ale musím dost podstatně souhlasit s komentářem Toma Riddla, že jednak proměna charakteru hlavního hrdiny není úplně uspokojivá a za další dělá Walt příliš mnoho hloupých chyb. Přitom je divákovi naznačováno, že by měl mít inteligenci velmi vysokou. A právě proto, že je pan White hlavní postavou ,mi zabraňuje dát plný počet. Přitom některé epizody si zaslouží nejvyšší hodnocení bez zaváhání. Ale hodnotím samozřejmě celek a tak holt za 4 a cca 90%.

plakát

Svatby pana Voka (1970) 

Tenhle film mě nějak minul, myslel jsem, že jsem ho viděl a ejhle, ono nic. Tak jsem to dohnal. Začátek mě trochu zastrašil, ale postupně jsem si na styl, který se naštěstí postupem stal mírnějším, zvykl. Kopecký prakticky nesleze z obrazu a dává si svého proutníka moc hezky. Děj odsýpá, někdy na můj vkus až moc a vtipných situací přibývá a humor mi docela sedl. Film je zasazený do takové doby, že na rozdíl od jiných děl z té doby nemohl výrazně zestárnout, což je jen další plus.I další postavy jsou vesměs zajímavé a dobře zahrané, já se bavil na dobrých 85%.

plakát

2Bobule (2009) 

2 Bobule, tak za dvě hvězdy, ale to je čistě průměr, hrozně těžko se to hodnotí, chápu třeba i 4 hvězdy, ale rozhodně i odpad. Potenciál na dvojku tu rozhodně byl, nemyslím, že to byl čistě jen kalkul, ale byl trestuhodně nevyužit, dokázal bych si představit spoustu cestiček, kterým se mohl příběh ubírat, ale tahle je dost pitomá. Někdo přirovnává jedničku k českému Dobrému ročníku, já bych to až tak neviděl, ale zrovna dvojka mohla být naší verzí Vína roku, lehký náznak tam je. Ale celá honba za ženichem je trapná a postava pana Tichého je trapná na entou.. Plus jsou jen solidní postavy z prvního dílu, které mají jakýs takýs vývoj a trochu i další krasavice - Jna Pidrmanová. Škoda promarněné šance. 35 %.

plakát

Bobule (2008) 

Solidní řemeslo ze všech stran. Nijak výrazně mě to neurazilo, líbila se mi pražská i moravská část, herci byli sympatičtí a slušně si odehráli svoje party, vizuál byl pěkný. Nahoru zaokrouhliji za krásnou Voříškovou (a taky Benešovou). 70%.

plakát

Plivu na váš hrob 2 (2013) 

Je to těžký béčko, ale má to solidní atmosféru, o něco horší děj než jednička, ale ne o moc a scény, které mají být hnusné jsou dostatečně řemeslně zvládnuté a vypadají tak, jak mají. V rámci žánru solidní nadprůměr. 70%.