Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (51)

plakát

Devadesátky - Poprava bodyguarda (2022) (epizoda) 

Nízké hodnocení hlavně kvůli kameře. Neustálé zoomování, rádoby akční záběry v době jinak docela klidných scén mi tam neskutečně vadily. Zakončení celého dílu také nic moc, nezbývá než doufat, že se to v příštích dílech ještě rozjede.

plakát

Hotel Rwanda (2004) 

Film upoutal především silným příběhem, upoutal však také herecký výkon hlavního hrdiny. Trochu jen lituji toho, že jsme zhlédnutí snímku tak dlouho odkládal. Opravdu stojí za to.

plakát

Disaster Movie (2008) odpad!

Odpad! Nic víc není třeba dodávat.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Christopher Nolan opět nezklamal, naopak potvrdil, že patří ke špičce a jeho filmy jsou zárukou kvalitní podívané.

plakát

Železná lady (2011) 

Hodnocení za výborný výkon Meryl Streep, jinak bych musel hodně ubrat.

plakát

Dívka, která si hrála s ohněm (2009) 

Na rozdíl od prvního dílu, zdá se být "dvojka" poněkud akčnější, avšak právě zpracování akčních scén se mi příliš nelíbí. Navíc mi tento díl příliš nezapadá do celé trilogie a oproti ostatních dílům je děj nevýrazný. 65%

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2009) 

Severské filmy mám rád a ani tentokrát jsem nebyl zklamaný. Přestože děj plyne poměrně pomalu, divák je nucen udržovat svou pozornost, protože stále dochází k objevování nějakých nových skutečností, ať už v hlavní dějové linii (vyšetřování zmizelé Harriet Vangerové), tak v postupném odhalování příběhu hlavní hrdinky Lisbeth Salanderové. Jak už to u severských snímků bývá, divák není ochuzen ani o drsné scény (jako je například znásilnění) a celkově se film tváří více "opravdově". Osobně jsem zvědavý na americký remake, který je právě teď v kinech. 90%

plakát

Zrození Planety opic (2011) 

Pro mě rozhodně překvapení roku. Autorům se skutečně povedlo vytvořit počítačové modely opic vypadající jako živé i s tím, že můžeme pozorovat jejich mentální vývoj v průběhu celého filmu. Celých 100 minut má snímek slušný spád, děj se posunuje rychlým tempem dopředu a divák se nenudí. Děj je hodně předvídatelný a jednoduchý, ale k filmu tohoto typu ideální. Když k tomu přičtu dobrou zvukovou a vizuální stránku, moje celkové hodnocení je 90%.

plakát

Drive (2011) 

Jakmile jsem viděl vysoké hodnocení filmu a také fakt, že je přirovnáván k Pulp Fiction, rozhodl jsem se, že se na snímek podívám také. Vysoké očekávání však bohužel nebylo naplněno. To, že se ve filmu příliš nemluví, je samozřejmě záměr, ale hlavní hrdina se občas tváří tak, že ani mluvit neumí a působí jednoduchým dojmem. Dlouhé a pomalé záběry na jednu stranu umožňují divákovi vychutnat si danou scénu, na druhou stranu poskytují spoustu času k odhalení chyb (například autu po silném čelním nárazu stále svítí všechna světla bez jakékoliv známky poškození). Uvědomuji si, že zde jdu trochu proti proudu, ale dávám snímku hodnocení jen 60%.

plakát

500 dní se Summer (2009) 

Pro mě velmi příjemné překvapení, normálně bych se na takový film vůbec nedíval, ale jako součást jednoho večera jsme se na něj s přáteli podívali a donutilo mě to podívat se ještě jednou. Originální podívaná, neokoukaní herci, skvělý soundtrack, co víc si přát.

Ovládací panel
1 bod