Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Recenze (854)

plakát

V zajetí démonů (2013) 

Těžko hledám něco, co bych tomuto snímku vytknul. Výběr herců se zdařil, lekaček přiměřeně, hustá atmosféra prakticky od začátku bez zbytečného uvádění do děje. K tomu skvělá hudba, která dokonale podmalovávala dění na obrazovce. Byl to zkrátka pořádnej záhul na mou padesátiletou krajinu srdeční. A fakt mi nevadilo, že většinu z toho už jsem někde x-krát viděl.

plakát

Pompeje (2014) 

Chtěl jsem to vidět kvůli digitálním efektům, které se opravdu povedly. To je jedna stránka filmu. Ta druhá je ubohoučký a průhledný scénář a sebranka hereckých dřev, které se na tomto podílely. No a v neposlední řadě totální vykrádačka hudby z Narnie a dalších velkých bijáků. Ve výsledku tak máme sice vizuálně úžasnou, avšak patetickou a veskrze hloupou sračku, na kterou nejspíš hodně brzo zapomenu. Super komentář od uživatele Lima :-)

plakát

Ranhojič (2013) 

Historické souvislosti nehodnotím. Mně šlo o příběh, a ten je více než poutavý.

plakát

Wasabi (2001) 

Pro mě velice dobrá komedie.

plakát

Pryč od pece (2013) 

Filmařsky hodně dobré, ačkoli některé skoky v ději byly spíše na škodu (o kolik delší by ale film musel být?). Hudba skvělá, velmi dobře doplňovala hustou atmosféru a očekávání finálního střetu. Jenže se nemohu ubránit pocitu, že tohle všechno už jsem viděl tolikrát a jinak, že za víc jak tři mi to nestálo a podruhé již určitě ne. Obsah filmu od Steel32 mi nepřijde zcela výstižný.

plakát

Herkules: Zrození legendy (2014) odpad!

Hloupoučké a naivní. Kdo zná alespoň v hrubých obrysech řeckou mytologii, nestačí se divit. Ale nedivme se zase tak moc, vždyť ot natočili Američani, nejchytřejší národ na světě! Mě spíše zaráží, k jaké debilitě se propůjčil Renny Harlin po takových peckách jako Die Hard 2 nebo Cliffhanger. Hold prachy nesmrdí.

plakát

Památkáři (2014) 

Nad některými zobrazenými historickými fakty jsem se nevěřícně pozastavil, nějak mi to s mými kusými znalostmi historie neštimovalo, ale budiž. Stepující stonožku i Sedmou rotu už kolegové zmínili, tak se jen trochu otřu o Clooneho nepříliš výrazné režisérské schopnosti a máme tu film, který jsem sice chtěl vidět, ale který si už rozhodně nikdy nezopakuji. Prostě mě nebavil ani nezaujal.

plakát

Druhé jméno patří prokletým (2002) 

No, nebylo to špatné, ale že bych to musel vidět podruhý... Tak nějak tuhle formulku říkám poslední dobou hodně často a mnohdy jsem vděčný jen za to, že ji mohu vůbec říct. Tento španělský thriler nebyl špatný, škoda, že byl v angličtině a že z něj až příliš vyzařovalo značné filmové neumětelství. Snad příště...

plakát

Hans Kloss. Stawka większa niż śmierć (2012) odpad!

Po půl hodině jsem tu slátaninu vypnul. To se fakt nedalo. Navíc polština není můj zrovna nejoblíbenější jazyk přestože jsem ortodoxním zastáncem původního zvuku. Když ale polsky mluvili SSáci a i další Němci, to opravdu tahalo za uši.