Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Nikdy jindy jsem z kina nešel s takovým pocitem, jako ze Společenstva. Nikdy bych nevěřil, že mě může film tak dostat. Nádhera, nádhera. A je mi jedno, jak moc se PJ odchýlil ve své vizi Středozemě od Tolkienova románu. Prožil jsem s Pánem Prstenů neuvěřitelně krásných pět let - první kusé informace o natáčení, čekání na první trailer, který mě srazil do kolen a konečně premiéra Společenstva, čekání na jeho prodlouženou verzi až konečně Director´s cut Návratu krále. Nikdy na ty okamžiky nezapomenu.

Pán prstenů: Dvě věže

Pán prstenů: Dvě věže (2002)

Jakkoliv jsem byl natěšený po Společenstvu, tak tento film moje očekávání po prvním shlédnutí nenaplnil. Jenže pak jsem jej viděl podruhé, potřetí, podesáté a bylo mi jasné, že Two Towers jsou v mnohém daleko lepší než Společenstvo. Prodloužená verze to nakonec jasně ukázala, v čem je síla tohoto mezifilmu. Je nejtemnější, jeho ponurá atmosféra někde drtí až smrtelně. A ta hudba.. Viva Howard Shore!!! Nádherné emoce, které stojí za to prožívat znovu a znovu.

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Možná nejslabší z celé trilogie, ale dechberoucí scenérie Pelenorských polí v kontrastu odchodu elfů do Šedých přístavů či Domy uzdravování podmalované zpěvem Liv Tyler to není jen tak málo. Dočkáme se někdy alespoň takto zpracovaného Silmarillionu...?

„Marečku, podejte mi pero!“

„Marečku, podejte mi pero!“ (1976)

Jeden z nej nej nej českých filmů. I po sté se na něj rád podívám a po sté se budu skvěle bavit. Škoda, že se takové filmy už netočí.

Království nebeské

Království nebeské (2005)

O historické věrohodnosti tohoto příběhu moc nevím, ale film považuji za velmi vyvážený. Líbil se mi tu konečně i Orlando Bloom, který na mě ve většině předchozích rolích působil příliš prkenně. Děj považuji za velmi dobrý, ale opravdu výborným udělalo tento film až rozšířené vydání na DVD. Scény Evy Green a jejího malomocného syna jsou nadoraz a dávají teprve nyní pochopit dříve nepříliš jasné souvislosti. Ovšem třešničkou na dortu je pro mě hudba. Harry G.-Williams odvedl excelentní práci. V rozšířené verzi v jedné z úvodních dodaných scén navíc uslyšíme nádhernou píseň v podání Syrah a německé skupiny Estampie. Škoda jen, že takových výpravných historických eposů se už tolik netočí.

Vetřelec ³

Vetřelec ³ (1992)

Syrové a temné hororové drama s mrazící hudbou Elliot Goldenthala umocněné po letech director's cut.