Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dokumentární

Recenze (268)

plakát

To se vysvětlí, soudruzi! - Jak uškrtit mistra Šálka (2024) (epizoda) 

O něco lepší, než minule. Zmizela troška trapnosti a zbytečných scén, přibyla Addamsova rodina, ale stejně jsem moc vtipu nepostřehl. Tak aspoň nějaká okopírovaná artovost, i když zdaleka ne vymazlená. A taky záhada s poletující dcerou, která aspoň udrží diváka trošku v napětí, co se z toho vyklube za kulišárnu.

plakát

Na návštěvě (2015) 

2015 - to byla doba, kdy ještě doznívala handycam mánie (nebo taky found footage), jejíž výsledky byly tu lepší, tu horší, a někdy to byly super počiny. Což ale neplatí zde. Pointa začala být zřejmá už celkem brzo. A hodinu a půl sledovat 2 psycho geronty, kde nejhoršími okamžiky byl babčin šílený výraz jak vystřižený z TO, nebo obsah plen inkontinenčního dědka, sice přivodí nějaké pocity hnusu, ale to je tak vše. Jinak je to jen vleklá nuda.

plakát

Obchod se strachem (2024) (TV film) 

Na tak důležité téma bych uvítal mnohem delší formát, a hlavně přitvrdil. Anebo ještě líp, dokumentární seriál.  A pouštět se třemi reprízami každý den, v hlavních časech. Dokud se i poslednímu idiotovi vygumovaném proruskými šmejdy, přičemž tomu říká "vlastní názor", v té jeho zabedněné palici nerozsvítí.  Zdravím cimbálovou kapelu, rozdávající odpady pár minut po začátku vysílání premiéry.

plakát

To se vysvětlí, soudruzi! - Ostře sledované UFO (2024) (epizoda) 

Jestli to má mít úspěch, tak už proboha ne upištěnou Fialovou, které jsem většinou nerozuměl ani slovo, a která se hodí tak do infantilních hovadinek na Primě. A ani Macháček mi v té roli úplně nesed. Už teď je jasné, že vedle jiných českých komediálních scifi (anebo spíš detektivek?) se to mohle moc vyjímat nebude, ale zkusím dát ještě šanci dalšímu dílu.

plakát

Řeka bez návratu (1954) 

Jako nevadí mi staré americké filmy. Třeba taková Tramvaj do stanice Touha, nebo různé polozapomenuté westerny. Dokážu odpustit přehrávané (ne)herectví a samoúčelné scény, protože to k té době patří. Tohle je taky western, aspoň podle počtu zastřelených indiánů, kterým i tak stojí za to pronásledovat chlapa se ženskou. A taky tam na chlapa ve skupině lidí u ohniště skočí puma americká. Po tom, co on pro změnu skočí na Marilyn a málem ji znásilní, v kterýž rozhodující moment se do něj ona nejspíš zamiluje. Ale proboha, postavit ji před zadní projekci, aby jako řídila vor uprostřed divokých peřejí, zatímco kluk vedle stojí s kytarou jako po odpolední siestě, to už bylo i na mě moc.

plakát

V ráji (2023) 

I když mi přišlo přitažený za vlasy, že někomu s kompatibilní DNA můžu ukrást část metabolismu, přilepit si ho na svůj vlastní, a omládnout tak i o desítky let (zatímco on o stejnou dobu zestárne), tak celkově to zase tak špatné není. Děj ok, i atmosféra, jen zase prkennost německého (ne)herectví, typická k jejich levnějších filmům, spoustu věcí pokazila - i když ti hlavní 2 se celkem snažili. Ohromný africký slum hned vedle Berlína byl super, a do budoucna určitě reálnější, než ta prapodivná teorie s DNA. Každopádně náš hodně podobný Bod obnovy je přece jen o něco (možná i o dost) lepší.

plakát

The Covenant (2023) 

Ze začátku to vypadá jako další (už) nuda z konfliktu v Iráku. Dřív než si uvědomíte, že se to odehrává v Afghánistánu, se nenechte uspávačem hadů v roli velitele jednotky uspat, protože film začne mít grády cca od druhé třetiny. Je to pak celkem jízda, atmosféra na úrovni těch nejlepších survivalů, a s napětím sledujete každý další krok (a že jsou některé kroky s polomrtvolou na nosítkách opravdu vydřené). Nejlepší je, jak to celkem neznámý blízkovýchodní herec charismatem a uvěřitelností natře Gyllenhaalovi na všech frontách - tím ovšem vůbec netvrdím, že ten neumí hrát. Spíš bych ho do podobných válečných akčňáků už raději nedosazoval, doménou Donnie Darka jsou trošku jiné filmy.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Na nejnavštěvovanější film mi tam přece jen něco chybělo. Více akce, více vhledu. A především delší pasáž o tom podvraťákovi, který předal plány na atomovou bombu rusákům. Zase jako zajímavá sonda, jak tehdejší USA byly prolezlé bolševiky, to není vůbec špatné.

plakát

Playgirls II (1995) odpad!

Je to strašný. Ne téma, ale jakým způsobem je to vše podaný. Tenhle film představuje to nejhorší z devadesátek, a pěkně naakumulované v jednom. Mimochodem šlo to tenkrát i do kina a mělo to velkolepou reklamu... Brrr. Proč by to měl někdo vidět: Třeba kvůli těm vycházejícím jakoby hvězdičkám, pro které to byla buď labutí píseň, nebo pak hrály už jen druhořadé štěky v dalších podřadných filmech, a nikoho už nikdy nezajímaly. Chtěl jsem dát původně 1 hvězdičku za tu Amigu (počítač šéfový), ale nakonec ubírám na 0.4 hvězdičky, takže zaokrouhleně i tak odpad.

plakát

Kód 355 (2022) 

Lepší by bylo, kdyby z toho udělali špionážní komedii rovnou, než aby z té neskutečné slátaniny mimoděk vyplynula. Slepičí sněm je ta nejméně závadná část filmu.