Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (16)

Vesper Chronicles

Vesper Chronicles (2022)

Létající dron, sloužící ke komunikaci s otcem Vesper (Raffiella Chapman), je buď CGI, nebo opravdový dron. Ten byl velmi hlasitý (jako sekačka na trávu) a když se herci kvůli hluku nemohli sousředit na dialogy, byla to CGI verze.

Vesper Chronicles

Vesper Chronicles (2022)

Žádná scéna nebyla natočena pomocí zeleného pozadí. Většinou jde o vylepšení záběru skutečné rostliny nebo létajícího stroje, či jsou použity klasické mechanické efekty. CGI efekty byly použity, jen když to bylo absolutně nutné.

The Gray Man

The Gray Man (2022)

Kromě Prahy a Francie se natáčelo také v ázerjbájdžánském Baku, Vídni (Rakousko) a amerických státech Kalifornie a Georgia.

The Gray Man

The Gray Man (2022)

Zámek, který je podle filmu v Chorvatsku, je ve skutečnosti zámek Chantilly ve Francii.

Mosul

Mosul (2019)

Již od počátku natáčení bylo členům štábu, ponejvíce hercům Suhail Aldabbach (velitel) a Adam Bessa (policista), vyhrožováno smrtí z řad ISIS. Šlo o videa a různá zlá vyjádření. Film se tedy natáčel za přítomnosti bezpečnostní agentury a byla použita přísná bezpečnostní opatření, například ze scénáře byly vyjmuty všechny zmínky o ISIS. Zdroj výhružek na adresu Adama Bessa byl vypátrán v Turecku.

Amundsen

Amundsen (2019)

Na vzducholodi Italia, která se stala díky pátrací akci Amundsenovi osudnou, byl i známý český fyzik a spisovatel František Běhounek. Ten havárii přežil a zážitky z výpravy popsal ve své knize „Trosečníci na kře ledové“.

Příchozí

Příchozí (2016)

Pro účely filmu vytvořili režisér Denis Villeneuve a scenárista Eric Heisserer se svými týmy funkční vizuální mimozemský jazyk. Vytvořili tak více než sto rozdílných logogramů (grafické vyjádření slova nebo jeho části). Ve filmu jich bylo použito 71.

Příchozí

Příchozí (2016)

Slova, která šeptá čínský generál Louise (Amy Adams) do ucha, jsou: „Ve válce nebývají vítězové, jen vdovy.“

Příchozí

Příchozí (2016)

Natáčení probíhalo v kanadské provincii Québec. Konkrétně v Montréalu a v oblasti Bas-Saint-Lauren.

Požáry

Požáry (2010)

Ve filmu se objevilo jméno města Daresh, jde však o smyšlený název. Ve skutečnosti se natáčelo v Jordánsku a v jeho hlavním městě Ammán. Kanadská část natáčení probíhala v Montréalu.

Grimsby

Grimsby (2016)

Automobil, se kterým bratři ujíždějí z akce Ozdravení světa, je elektromobil Tesla model S, který se dá skutečně pořídit v neprůstřelné verzi.

Déšť

Déšť (2001)

Natáčení probíhalo na novozélandském Severním ostrově, na poloostrově Mahurangi a v okolí Scandrett Regional Park. Původní knižní předloha se odehrávala na březích jezera Taupo. 

Třináctá komnata

Třináctá komnata (2004)

Natáčení probíhalo v novozélandské oblasti Central Otago ve městě Alexandra.

Reklama