Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (182)

plakát

Slaměný vdovec (1955) 

Marylin Monroe jako živoucí pokušení "tvrdě" pracujícího muže středního věku v krizi. Krize nekrize, takové sladké Marylin se prostě nedá odolat. I já bych byla úplně bezbranná. Viva ženské kráse a (ne)vinnosti! Ani bych nečekala, že se tolik pobavím. Lehké a příjemné jako čerstvý jarní vánek nebo vítr z podzemky.

plakát

Lásky čas (2013) 

Pro mě překvapení roku (i když je teprve únor :) Namísto sweet klasické romanťárny jak on potká ji, je tu něco navíc. Možná je to Anglií, kterou miluju. Možná je to Rachel McAdams, která je prostě skvělá, i když má účes puťky a strašné brýle. Možná je to tím, že každý by chtěl mít tátu, s kterým si můžete zahrát pinčes a pokecat o cestování časem. Možná je to tím, že je krásný vidět jak rodina drží pospolu. Možná to není vůbec o cestování v čase, ale o lásce, kterou stojí vybojovat stůj co stůj. A možná taky ne...

plakát

Anděl Páně 2 (2016) 

Zasněžený předvánoční Krumlov je nebe za Zemi! Člověk by nepotřeboval víc, než se brouzdat jeho zákoutími s vůní lahodných párečků v přítmí lamp. Když k tomu přidáte milostný souboj anděla matly a čerta svůdníka, tak si na Mikuláše užijete i zábavy. A vůbec tady nevadí, že příběh není nikterak originální a světoborný. Světový je tu pan Košťál, v bravurním podání Bolka Polívky, až na toho nerudného dědka byla radost pohledět. Anděl je doslova napěchovaný i dalšími známými tvářemi, které je docela příjemné v nebi či na zemi potkávat (až na Lucii Bílou a Veroniku Žilkovou). Nejen proto je Anděl Páně jedna z nejkrásnějších českých novodobých pohádek, co zahřeje i po Vánocích. Kino patřilo dětem a já jsem byla jedním z nich.

plakát

Na vlásku (2010) 

Čím víc vlasů, tím víc zábavy. Nevinná Rapunzel v reklamě na kvalitní šampon rozdává radost z úniku do světa, kde vlasy září, koník čmuchá a chameleonek je domácím mazlíčkem. Originalitu v příběhu nehledejte, ale věřte, že A) originalita je v detailech B) koník a chamík jsou fakt strašně vtipní C) macecha je správně děsivá (lituju děti) D) je to fajn.

plakát

Někde dnes večer (2011) 

Malé je milé, malé je krásné. Důkaz, že někdy stačí dva lidé, dva příliš obývané byty a dvě telefonní sluchátka k pohlazení po duši. John a Katherine roztomile toporní, staromódní a svoji. Poetické, romantické a svěží. Dokonalý první polibek přes telefon. Kéžby mě někdo taky takhle políbil. [46th MFFKV]

plakát

Ondine (2009) 

I believe she´s a Selkie!

plakát

Pohřben zaživa (2010) 

Telefonní budka pod zemí. Pod zemí v rakvi stačí samo o sobě k vyvolání prvního (negativního) feelingu z filmu ještě před filmem. Rakev není tak klaustrofóbní jako v případě Záhadného zmizení, evokuje spíš pocit bedny s živým nákladem, což lehce zmírňuje tísnivý dojem obcházející smrti. Velkou rakev kompenzuje "velký" Ryan Reynolds, který se Paulem Conroyem vyškrábal ze škatulky (mnou) opovrhovaných plochých "hezounků" a dokázal pro mě víc než být skvělým hercem, být Paulem Conroyem, mužem jehož osud mě nutil slzy prolévat a rozčilovat se nad stavem světa. Buried udržuje po celý čas strávený pod zemí takovou atmosféru bezmoci a zoufalství, že máte chuť Paula Conroye vyhrabat vlastníma rukama. "To be Buried" je a bude moje druhá nejhorší představa možné životní "SITUACE". Paul Conroy by mi určitě dal za pravdu.

plakát

Černá labuť (2010) 

Pokud antiAronofec, ani Portmanovec s nulovým vztahem k baletu odejde z kina spokojen, něco na tom filmu je :-) Nepopírám, že jsem párkrát musela zavřít oči (pilník a nůžky = největší zlo!) což při 130 korunách za lístek opravdu nerada dělám. I tak pro mě zatím nejstravitelnější Darren.

plakát

Kráska a zvíře (1946) 

Překrásná atmosféra a magično člověka obklopí ze všech stran a dává člověku sladké nutkání zase věřit na pohádky. Pro mě velmi pozitivní překvapení, které mě utvrzuje v tom, že není nad klasiku.

plakát

Fish Tank (2009) 

Jestli se někde opravdu takhle chovají rodiče ke svým dětěm, políbím našim nohy a poděkuju jim za to jak jsou úžasní a za to, že ze mě vychovali "slušnou" holku :)

Ovládací panel
9 bodů