Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (182)

plakát

127 hodin (2010) 

Nemůžu si pomoct, ale autobiografickým námětům mám tendenci vždy připočíst body za odhalení událostí a příběhů, které by jinak mohly zůstat bez povšimnutí. Nejinak je tomu s Aronem, o jehož peripetiích jsem dosud neměla potuchy. Ač je jeho odvaha k činu (který vyžaduje pevně zavřené oči) obdivuhodná až nepochopitelná, krev v žilách mi James Franco nerozvířil. Na mysl mi přichází srovnání s lehce podobným Buried, kde se dostavila nesrovnatelná vlna soucitu.

plakát

Bouřlivé výšiny (1992) 

Tak trochu suchá adaptace mého oblíbeného příběhu. Ani láska, ani nenávist se nezdají opravdové a srdcervoucí. S takovým obsazením a úchvatnými scenériemi věčná škoda.

plakát

Čtyřicítka na krku (2008) (TV film) 

Jsou tváře, pro které stojí za to žít. Jednou z nich je Robert Buckley! Nic víc než ten jeho slaďounkej ucul a rozcuchaný číro v tomto případě ke štěstí nepotřebuju.

plakát

Bílý pes (1982) 

Taková karlovarská oddychovka s chlupatým rasistou a ponaučením: Pes, který štěká, kouše. I když mu servírujete hamburgery pod nos. Život je pes, nemyslíte? [46th MFFKV]

plakát

Pohřben zaživa (2010) 

Telefonní budka pod zemí. Pod zemí v rakvi stačí samo o sobě k vyvolání prvního (negativního) feelingu z filmu ještě před filmem. Rakev není tak klaustrofóbní jako v případě Záhadného zmizení, evokuje spíš pocit bedny s živým nákladem, což lehce zmírňuje tísnivý dojem obcházející smrti. Velkou rakev kompenzuje "velký" Ryan Reynolds, který se Paulem Conroyem vyškrábal ze škatulky (mnou) opovrhovaných plochých "hezounků" a dokázal pro mě víc než být skvělým hercem, být Paulem Conroyem, mužem jehož osud mě nutil slzy prolévat a rozčilovat se nad stavem světa. Buried udržuje po celý čas strávený pod zemí takovou atmosféru bezmoci a zoufalství, že máte chuť Paula Conroye vyhrabat vlastníma rukama. "To be Buried" je a bude moje druhá nejhorší představa možné životní "SITUACE". Paul Conroy by mi určitě dal za pravdu.

plakát

Černá labuť (2010) 

Pokud antiAronofec, ani Portmanovec s nulovým vztahem k baletu odejde z kina spokojen, něco na tom filmu je :-) Nepopírám, že jsem párkrát musela zavřít oči (pilník a nůžky = největší zlo!) což při 130 korunách za lístek opravdu nerada dělám. I tak pro mě zatím nejstravitelnější Darren.

plakát

Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka (2010) 

Další z mnoha smutných příkladů toho, že ani chlapíci s jednou nohou ani staří (dobří) hrdinové nezmůžou nic tam, kde je příběh tupý jako kuchyňský nůž. Kouzlo Narnie zůstalo nenávratně ta tam. Každopádně se té blbosti dá docela dobře zasmát a děti do 5 let věku vám to zbaští i s navijákem.

plakát

Škola princů (2010) (TV film) odpad!

Stačí vidět pár minut a máte dost! Katastrofální dialogy nejde vydržet. Gralutuju všem, kteří to zvládli do konce.

plakát

Velký bazar (1973) 

Velký bazar byl pojem už v dobách mého dětství a zub času mu neubral nic z jeho jedinečnosti. Fungoval jako zlepšovák nálady, funguje doposud. Tahle potrhlá čtverka mě nikdy nepřestane bavit a i po stopadesáté se budu smát vychytanému rituálu buzení, obřím budíkům, tlačenici v autobuse, pozdním příchodům do rachoty, sedánku na koberečku se šéfem a ostatním legendárním kejklím francouzských mániček. Kdo zná a má rád, určitě mi rozumí. Další legenda, která se nesmazatelně vryla do mého filmového srdce.

plakát

Smažená zelená rajčata (1991) 

Když v jedenácti pojmenujete svou barbie po jedné z hlavních postav, je to láska na celý život.