Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Nuda v Brně

Nuda v Brně (2003)

S nudou v Brně je to jako s olivami. Buď je milujete anebo je nemůžete ani cítit. BRNO !

Vrána

Vrána (1994)

Bolestně krásný příběh, který smrt magicky objímá ze všech stran. Proyasovo excelentní uchopení tragické látky přináší jedno z nejdojemnějších svědectví o lásce všech dob. Nesmrtelné pouto mezi Ericem Dravenem a Shelly samo o sobě s divákem emocionálně otřásá nemluvě o paralelních tragédiích Jamese O´Barry a Brandona Leeho. Vráně se podařilo to, na co jsem tak dlouho čekala. Totálně mě rozsekat!!!

Smažená zelená rajčata

Smažená zelená rajčata (1991)

Když v jedenácti pojmenujete svou barbie po jedné z hlavních postav, je to láska na celý život.

Velký bazar

Velký bazar (1973)

Velký bazar byl pojem už v dobách mého dětství a zub času mu neubral nic z jeho jedinečnosti. Fungoval jako zlepšovák nálady, funguje doposud. Tahle potrhlá čtverka mě nikdy nepřestane bavit a i po stopadesáté se budu smát vychytanému rituálu buzení, obřím budíkům, tlačenici v autobuse, pozdním příchodům do rachoty, sedánku na koberečku se šéfem a ostatním legendárním kejklím francouzských mániček. Kdo zná a má rád, určitě mi rozumí. Další legenda, která se nesmazatelně vryla do mého filmového srdce.

Smrt jí sluší

Smrt jí sluší (1992)

"Její život visí na vláásku!!!" "Erneste, ty jsi mě shodil ze schodů!" "Přiznej, že sis myslela, že jsem tuctovka!" "Teď musíme postupovat rychle...dojíme večeři..." "Opilá žena jede nebezpečně blízko u krajnice na Mulholland Drive" ...víc netřeba dodávat...kdo viděl a miluje, chápe.