Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (99)

plakát

Walk the Line (2005) 

So y'all sit down, squat down or lie down but make yourselves at home 'cause here's the one and only, Mr. Johnny Cash!... Když film začal, ještě jsem nevěděl, že mě čeká můj nejlepší filmový zážitek, který jsem kdy dostal. Film, který mi představí mou nejoblíbenější herečku a nejoblíbenějšího herce. A možná právě to, že mohli Joaquin Phoenix a Reese Witherspoon působit na plátně spolu, dělá z filmu to, čím je. Není třeba zmiňovat, že pro oba jsou role June a Johnnyho životní úlohou, čemuž odpovídá i nominace a (pouze!) jedna výhra oscara. Co se týče hudby, je naprosto úžasné, jak vás country zasáhne, i když to třeba neodpovídá vašemu vkusu. Navíc obrovské plus jsou oba pěvecké výkony. Reese má krásný jemný hlas, naopak Joaquin, stejně jako Johnny Cash, výrazný, hluboký, manželé Cashovi si prostě nemohli vybrat lepší dvojici na jejich ztvárnění. A nakonec příběh...Dojemný příběh zpěváka, jehož šatník skrýval pouze černou košili. Dojemný příběh závislého muže, který se zbavil své závisloti a mohl tak sbírat úspěchy jak na jevišti, tak mimo něj. Dojemný příběh drsného kytaristy, který naplno vyhrál svůj pochod lásky a mohl si vzít ženu, kterou poslouchal a miloval celý život. I'm asking you to marry me. I love you, June. Now I know I said and done a lotta things, that I hurt you, but I promise, I'll never do that again. I only want to take care of you. I will not leave you like that dutch boy with your finger in the dam.

plakát

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005) 

Zrod mé nejoblíbenější postavy snad ze všech filmů ve velkolépé epizodě. Rozhodnutí Darth Vadera je dramatické a je to opravdové vyvrcholení této trilogie. Opravdu skvělá návaznost na další epizody. "Strach vede k hněvu, hněv k nenávist, nenávst...k utrpení".

plakát

Steve Jobs (2015) 

Pokud vyhledáváte akci, tady se vám ji dostane skrz mnoho a mnoho skvěle natočených dialogů, které jsou navíc brilatně a geniálně podané od Michaela Fassbendera. Film hned na začátku nabere jistý ráz a drží ho po celou dobu až vygraduje v dojemný závěr. Neřeším, zda je Steve Jobs zcela morální člověk, nebo zda produkt Applu opravdu mění svět, ale vyjímečnost se jim upřít nedá. Po stránce marketingu je Jobs naprostý génius. Podívejte se. Uběhlo 5 let od jeho smrti a už jen to, že je film o něm a nese jeho jméno z něj dělá zaručeně úspěšný kus. Naštěstí ale zde ale výkony dají čest památce ať už jde o zmiňovaného Fassbendera či Kate Winslet, Jeffa Danielse nebo Setha Rogena.

plakát

Opustit Las Vegas (1995) 

Nikdy nezapomenu na ten pocit, který jsem měl po konci filmu. Jako zkrachovalý gambler, který prochází kasínem, všude slyší zvuky Jackpotů, ale vůbec ho to nemrzí. Vidí na stole padnout šestky, ale nezávidí. V nitru stejně ví, že kasíno vždycky vyhraje. Neb začni žít a stejně dostaneš na držku. Jedinou možností je užívat si hru, ale nečekat výhru. Jiskřičku naděje třeba vykřeše prostitutka, která už tolikrát v životě prohrála, ale stále nevzdává šanci na to jedno vítězství... Pokud od života chcete moc, prohrajete, a vše ztratíte. Pokud od života chcete moc málo...nedostanete vůbec nic.

plakát

Bratrstvo neohrožených (2001) (seriál) 

Mistrovské dílo, které nám ukazuje, k jaké hraně geniality se až dá dostat, když se sžijete s dějem. Za těch 10 hodin vám rota E přiroste k srdci, zejména pak Major R. Winters. Každý díl prožíváte jejich tažení Evropou. Dokonce s nimi i cítíte jistou nenávist ke kapitánu Sobelovi, kterého bravurně zahrál David. Všechen otravný patriotismus a velké proslovy jdou stranou, aby uvolnili cestu brutální válečné atmosféře doplněné o skvělý hudební doprovod. 5 hvězdiček, 10 z 10, 100% a velký potlesk.

plakát

The Slammin' Salmon (2009) 

Opravdu velmi jednoduše podaná komedie, která mi svou lehkostí opravdu sedla. Žádné efekty, žádné speciální záběry kamer, vše závisí jen na skvělé práci herců (kteří si mimochodem výborně rozumí) a scénáři. Ten ovšem pokulhává za vším ostatním. Nicméně originální zápletka, která má spoustu odbočení k "Magorovi", zkrachovalému herci, krásce a studence atd., byla "poklidně dramatická", což mi na komedii sedí. Co se týče hereckých výkonů vyzdvihl bych M. C. Duncana, A. Bowlby, obvzláště za jejich lehkost. Ovšem NEJVĚTŠÍ obdiv má moje oblíbenkyně Cobie Smulders, která je sympatická prostě všude! (Myslím, že 4* je pro tuto komedii hodně, ale díky Cobie, to je 5*!! :-) )

plakát

Ano, šéfe! (2009) (pořad) 

Nesnáším České pořady o vaření, není to zábava, nic to lidem nedává, vždyť si ty debilní recepty z nich stejně nikdo nepíše. Ovšem konečně parádní vyjímka. Pořad Ano, šéfe je prostě vynikající. Jak by řekl šéf, prostě sexy.

plakát

Fast and Loose (2011) (pořad) 

Mám radši Whose Line Is It Anyway, ale musím říci, že v některých dílech jsem se u Fast and Loose pobavil i více než ve Whose Line... Hlavně díky Davidu Armandovi.

plakát

Whose Line Is It Anyway? (1998) (pořad) 

Obrovský potlesk pro všechny herce, mnohem zábavnější a rozhodně je v tom o moc více hraní než v partičce.

plakát

Noční show Conana O'Briena (1993) (pořad) 

Conan je akční a má velký smysl pro humor, ví, co lidi baví a co chtějí vidět, ale už dlouho mám v oblibě Davida Lettermana, takže se Conan v oblíbenosti nachází, až pod ním, ovšem oni dva mají zdaleka nejlepší Talk-show.