Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dokumentární

Recenze (394)

plakát

Volodymyr Zelenskyj (2022) (TV film) 

Hodina do premiéry a tady už jsou čtyři odpady. Není to tak trochu proti pravidlům? Nebo snad uživatelé  "yntelygent", "LeoKapr", "jardariha" a "Ziral" viděli francouzský originál? Doporučuji brzký odjezd směr Moskva, určitě se vám tam bude žít skvěle.

plakát

Boba Fett: Zákon podsvětí - Kapitola 7: Ve jménu cti (2022) (epizoda) 

Moc Disney. Bohužel... Moc se snažím mít tento serál rád. Ale nějak mi z mé nejoblíbenější SW postavy udělali někoho, kdo si nakonec snad opravdu zasloužil už před lety zemřít v útrobách mocného Sarlaca. Už tehdy byl totiž úplně pitomej, když se tam nechal trapně shodit poloslepým Hanem Solem. Těch nelogičností a nesmyslů tu tentokrát bylo příliš a nebýt nástavby pro 3. řadu Mandaloriana, bylo by pro mě obtížné dát něco lepšího než podprůměrné hodnocení. Cad Bane je zde bez diskuze stále o Millenium Falcon lepší gunslinger, než kdy bude moci Boba Fett vůbec doufat.

plakát

Maminčin zámek (1990) 

Znáte takové ty chvíle, kdy přepínáte kanály a najednou na vás vyskočí rozběhnutý film. Jedu dál, říkáte si, ale než zmáčknete tlačítko, něco vás na filmu zaujme a už se od něj do závěrečných titulků neodtrhnete. Toto byl rozhodně jeden z nejkrásnějších a nejmilejších filmů, který jsem kdy viděl a už se moc těším, až se podívám na "první díl", Tatínkovu slávu.

plakát

Případ Roubal (2021) (seriál) odpad!

Jediné, co si z toho po pár dnech pamatuju je, že kdykoli se v záběru objevila frigidní Trnková, ozvalo se něco, co by se v zahraničním blokbástru v soundtracku označilo jako "Daniela Theme", v české verzi bych to pak uváděl jako "Motiv unylé afektované koncipientky". Novácký pokus o české Mlčení jehňátek se fakt zle nepovedl, zejména proto, že Trnková není Jodie Foster, Čermák není Anthony Hopkins a scénáristi a režisérka nejsou... no prostě stojí za hovno.

plakát

Armáda mrtvých (2021) 

Páni, to je haluz, všichni tu brečí, že film o zombících byl krávovina. :D Přitom od World War Z jde jedoznačně o nejlepší zombie slátaninu. Nevšiml jsem si, že by se to nějak vleklo, na to jak je to ultradlouhé to překvapivě odsejpá. Na mě jen moc nechutných gore scén, ale sem to holt patří. Mohlo být opět méně rodinných keců, ale být to produkce Hollywoodu, byly by srdceryvné family scény ještě o hodinu delší. Nelogičnosti tam samozřejmě jsou a musím si jít vyhledat minimálně scénu s dvěma ufo hned na začátku a pak toho terminátora v kasínu. Jinak ok. Mě se to líbilo. :)

plakát

Greenland: Poslední úkryt (2020) 

Konec bych klidně ještě dotáhl trošku dál, ale celkové řešení konečné otázky lidstva na svůj žánr dosti neotřelé a stále odvážné, takže pořád velmi slušný nadprůměr. Jen rodinné scény se mohly trošku osekat, bůh žehnej rychlému převíjení.

plakát

Stručné dějiny vyhlazování (2021) (seriál) 

Hodně povrchní, rádoby umělecké, díky tomu neskutečně rozvláčné až nudné. Jediné, co z nudy vytrhuje, je naštvanost každých 10-15 minut, když je ukázáno něco evidentně vytrženého z kontextu, co má dokazovat "iracionální" naštvanost a agresivitu bílých vůči všem ostatním. Historická fakta sice správně bez kříkras a nekorektně, ovšem na druhou stranu pouze účelová. O důvodech by se dalo polemizovat hodiny/dny/roky a bez výsledku. Tohle ovšem jen historicky sečtělé popudí (unudí) a instatní nácky jen zvedne ze židle. Typičtí BLM aktivisté (rozuměj bez základních znalostí historických souvislustí) budou ovšem v sedmém nebi a slintat blahem.

plakát

Co děláme v temnotách (2014) 

Tak jsem film viděl po asi 5 letech a hádejte co? Ono to vážně funguje! Ta potitulková scéna vážně funguje! Vůbec nic! A tím pádem pořád skvělá komedie! :)

plakát

Bronzová koruna (1997) (TV film) 

To bylo tak zamotaný, až to bylo předvídatelný. Malý princ je dřevo a není divu, že už si pak nikde neškrtl. Brát do hlavních rolí děti, které ani neumí vyslovit Ř, by mělo být trestné. Munzarová je taky prkno, což je důkazem, že mít za rodiče dva skvělé herce není v žádném případě zárukou, že podědíte jejich talent. Příběh je ze začátku celkem poutavý, ale od útěku z věže jako by se děj zcela vykloubil. Najednou sledujeme nelogické scény, které nedávají smysl a splašeně střídají v šíleném sledu jedna druhou. Parta TŘÍ zbrojnošů vjede na opevněný hrad plný stráží a začne jim s tasnými meči vyhrožovat. S princeznou se nikdo nebaví a i když prohlašuje kým je, je bez pardónu internována. Král Severní říše má naraženou helmu a chodí zásadně ve stínu, jelikož Vladimír Dlouhý je zřejmě podle režisérky po hlase nerozpoznatelný. Vše je neskutečně blbé a zkratkovité a v závěru je cítit, že už docházel čas a příběh musel být rychle dovyprávěn. Kromě toho veškeré dialogy jsou strašně jalové a znějí uměle. Nebýt hereckého mistrovství pana Dlouhého a paní Jiráskové, kteří si očividně svých pár replik upravili, aby zněly přirozeně, nedalo by se to dokoukat.

Ovládací panel
3 body