Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dokumentární

Recenze (394)

plakát

Král Šumavy (1959) 

Čistě za tu skoro až Lovecraftovskou atmosféru. Vidět romanci mezi soudruhem Valou a ultrasoudružkou Švorcovou jsem totiž fakt nemusel. Ostatně i po té (skutečně pouze) naznačené milostné scéně mě přešla chuť na večeři. Děj je navíc dost krutě předvídatelný (aby taky ne, když je tu postav všehovšudy pět a půl). A ten průvod agentů na konci je tak strašidelnej, až je vtipnej. Krom toho všeho výše jmenovaného víc dát ani nemůžu, aniž by mě přišel strašit dědeček. Toho totiž v jedenapadesátém soudruzi na rok zavřeli do lágru (se soudním zákazem bydlení do 15 km od hranic) jenom za to, že jednoho převaděče nenapráskal.

plakát

Bakaláři - Krádež (1974) (epizoda) 

Ludmila Vostrčilová hraje naprosto dokonalou blbku, kterou kdyby manžel utratil, tak ho osvobodí a ještě mu dají vyznamenání...

plakát

Štiky (2018) (pořad) odpad!

I z pouhých ukázek je jasné, že se Prima prokopala na nové dno těch nejhlubších a nejoslizlejších žabích sraček na dně sto let plněné indické žumpy v cholerou a tyfem nakažené kolonii malomocných...

plakát

Kravaťáci (2011) (seriál) 

Tak jsem si jednou v květnu 2018 řekl, že bych chtěl vidět televizní počin, ve kterém si zahrála novopečená manželka prince Harryho, vévodkyně ze Sussexu. Místo toho jsem objevil chytlavý seriál o mladém Jeffu Wingerovi a o tom, jak se podloudně a zcela mimochodem dostal k řemeslu elitního právníka a jak to vlastně bylo před tím, než ho odhalili, vykopli a on musel odejít na komunitní školu v Greendale...

plakát

Stranger Things (2016) (seriál) 

Právě to, co zde jiní velebí, mě odpuzuje. Doufal jsem, že uvidím po čase nějaku originální mysteriózní pecku, když to tu všichni tolik chválí, a zatím... A zatím jsem dostal jen kydanec bez většího zájmu uklohněného eintopfu. Ten mix E.T. mimozemšťana, Akt X, Městečka Twin Peaks, kingovských a lovecraftovských hororů, slenderman-creepypasty a já ani nevím čeho ještě... To vážení přátelé není nic převratného, to je jen bohapustá vykrádačka všeho a všech. ---///jen pro představu: V odlehlém městečku v lesích, kde každý má svá tajemství (Twin Peaks) se objeví malá bytost s mimosmyslovými schopnostmi (E.T.) a parta místních dětí z okraje společnosti jí nabídne pomoc (Pavučina snů). Jak se ukáže, bytost byla předmětem experimentů zlotřilé vlády (Akta X), přičemž s ní mimoděk uprchla i příšera bez tváře (Slenderman), která ovšem žere maso a místo hlavy má Adelaide Kratzmarie (Adéla ještě nevečeřela, Šepot ve tmě, V horách šílenství). Mezitím starší sestra jednoho z pošuků chodí s městským alfasamcem, ale po očku pokukuje po zamlklém a odtažitém drsňákovi z chudé rodiny (Hloupý Honza, Twilight nebo doplňte libovolnou pseudosociální sračku z klasického amerického školního prostředí střední školy). A tak bych mohl pokračovat do nekonečna... ///--- Postavy šablonovité, zápletka předvídatelná, napětí vždy se zcela neoriginálním a předvídatelným koncem. Doplníme o laciné lekačky a máme kompletní dort od pejska a kočičky, notabene trochu oslizlý a zapáchající mokrým hadrem z pitevny. Jediné plusy vidím pouze v příjemně napsané hudbě svěžího elektronického retrostřihu a v malých hercích, kteří jsou po dlouhé době konečně jednu uvěřitelní - ačkoli, jak trefně poznamenal již soudruh Verbal, všechny děti vypadají jak z reklamy na libovolnou jadernou havárii. Po prvotním šoku ale zjistíte, že dětský ansámbl je zvolen kupodivu velmi dobře a mrňousové si své role vzali zjevně za své a jsou v nich skvělí. Millie Bobby Brown v roli Eleven pak bez diskuze o několik tříd přehrává své dospělé herecké kolegy, což je u jedenáctileté žáby více než obdivuhodné. I tak tohle ale rozhodně není ani zdaleka nejlepší seriál poslední doby. EDIT: Po dalším roce a další sérii musím přiznat, že si mě seriál i přes mé četné výtky získal, což se mi skoro nestává. Mohou za to brilantně napsané postavy a ještě lepší herecký projev herců velkých, ale zejména těch mladších (a už ne malých). Kdyby člověk neznal první dvě série, asi by si klepal na čelo, takhle ale uznávám, že je to pecka s velkým P, E, C, K a A. :)

plakát

Bakaláři - Spánek (1980) (epizoda) 

"Já vám řeknu jednu dobrou vtipnou historku. To jsme takhle jednou spolu jeli na chatu, no a malej večer ne a ne usnout..." "Aha. No a dál?" "No to je celý..." "Ach tak. Ha ha."

plakát

Můj bratr Ota Pavel (2015) (TV film) 

Pro mě hromada zajímavých informací a historek o velkém spisovateli, o kterém jsem nyní zjistil, že nevím vlastně vůbec nic. Hugo splnil svou životní misi a své vzpomínky nám předal doslova za minutu dvanáct. Co stálo za vznikem slavných knih, jak rodina žila a jak tatínkovi Popperovi jednoho krásného dne došla trpělivost, že se po nich pořád někdo vozí kvůli "židovskému původu"... Mimochodem jsem přesvědčen, že mi jedna má češtinářka kdysi vštípila naprosto mylnou informaci, a sice že Otův tatínek a bratři zahynuli v koncentračním táboře. Po letech jsem zjistil, že je to všechno jinak.

plakát

Nevěstky (2017) (seriál) 

Viasat by si mohl opravit ten komentář, aby se nepletly pojmy s dojmy. Doba byla georgiánská (podle králů jménem Georg - Jiří), tudíž i georgiánský Londýn. Je to podobné jako královna Victorie = viktoriánská doba. Gregoriánský je třeba kalendář nebo reforma, nebo ty divný zpěváci (ale to je zase podle papeže Řehoře - Gregora).

plakát

Bába z ledu (2017) 

O ničem. V momentě kdy tam začne lítat píča sem, píča tam a necháme to pro větší efekt říkat malé děti, tak jsem doma. To je tak cool, až je to na píču. Opět se potvrzuje, že čím větší bullshit o hovně, tím více Českých lvů. Hvězdička ze soucitu za to, že Kronerová s Novým asi vážně museli do ledový plzeňský vody.

plakát

Tvář vody (2017) odpad!

Kdyby rovnou přiznal, že chce vlastní film pro Abe Sapiena z Hellboye, udělal by pro film líp. Ale to by mu holt Akademie nelíbala prdel a nenarvala mu do ní slintajíc 4 oskary (WTF?!?). Dokonce i ty vajíčka... No dobře. Ale ten příběh? To jako fakt? To bych čekal od béčka z 90. let, ale od oskarového filmu? Zlý generál a ještě zlejší vládní agent? Hodní vědci a ještě hodnější uklízečka? Jasně, proč ne, prdneme do toho kozy s bobrem hned ve 4. minutě, abychom ukázali, že se toho nebojíme a aby aspoň půlka publika neutekla hned. Po půlhodině tam vrzneme šukačku, aby si to náhodou ještě zbytek nerozmyslel. Zapomněli jsme na něco? Jooo, aha, ještě hodná tlustá černoška, která se postaví svému budižkničemu-manželovi. A pak už můžeme společně na lobotomii, protože tohle jinak nedáme. Au au au, tohle opravdu bolelo...