Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (450)

plakát

Kosmonaut z Čech (2024) 

Nemůžu říct, že by se mi film nelíbil. Ale nepochopil jsem ho. Nevadí, třeba mi to dojde postupně. Má velmi pomalé tempo, moc se toho tam neděje, kromě roztomilého mluvícího pavoučka. Jo a soundtrack taky dobrý.

plakát

To se vysvětlí, soudruzi! (2024) (seriál) 

Já jsem se náramně bavil a těsil se na každý další díl. Je to komedie, která si za kulisy vybrala 80. léta a natřela je na růžovío, ne tak, jak si je jako dítě pamatuju. Autoři jsou vesměs mladší, socík nezažili, tak si ho utvořili podle svého, asi jako si Karel May vytvořil divoký západ, indiány a kovboje. A mě to neuráží. Dokonce se mi i líbila sličná estébačka a její hodný kolega.

plakát

Barbie (2023) 

Co to mělo být? Film pro malé holky, pohádka, nějaká hluboká metafora, parodie, muzikál, dvouhodinové reklamní spot? Chvílemi jsem fakt nevěděl, co si mám myslet. Asi to bylo spíš točeno pro ženy, sice jsem to s očekáváním nějaké hluboké myšlenky a rozuzlení dokoukal, ale ale nějak mě to nechytlo. Nechápu cely ten hype kolem toho filmu.

plakát

Bod obnovy (2023) 

Velice kvalitní české sci-fi, jaké tu už dlouho nebylo. Zajímavá myšlenka obnovení předchozí pozice, která autora určitě napadla při hraní počítačové hry, kdy se také takto ukládá aktuální stav. Super atmosféra, chvílemi skoro jak v Blade Runnerovi. Jen jsem nepochopil dva momenty, které zde ale nebudu spoilovat.Z aut potěšil futuretro Citroën XM, i když trochu poladěný na světlech a v interiéru. A docela vyděsil pohled na krajinu komplet pokrytou soláry. To přece v krajině nechceme.

plakát

Docent (2023) (seriál) 

Začátek slibný, ale od druhého dílu se to porazilo. Rozvláčné, špatně napsané a zrežírované. Divák musí odkoukat všechno, co už tuší, a jen trpí. Spousta nelogických momentů, zbytečně agresivní Vetchý, nepravděpodobné chování postav mezi sebou. Kdyby vynechali tu vsuvku s docentem a rámečky okolo, mohl z toho být jeden díl Případů 1. oddělení. Ale natahovat to na tři díly nebyl dobrý nápad.

plakát

Ferrari (2023) 

Absolutní povinnost pro každého autíčkáře, i když film je spíš o vztazích a jednom roce v historii firmy a rodiny Ferrari. O autech a závodech, hlavně o Mille Miglia je to samozřejmě také, ale to tolik, jako třeba v Le Mans nebo Grand Prix. Celý film jsem vydržel v napětí a soustředění a závěr mě dostal úplně.  Film je podle skutečných událostí.

plakát

Gran Turismo (2023) 

Další z řady výborných filmů z automobilovou tématikou, tentokrát o tom, jak chudý britský gamesník ke štěstí přišel. Samozřejmě jede to podle vyzkoušených notiček s tradiční vývojovou linkou, ale je to plné napínavé akce, skvělých záběrů a ani chviličku to nenudí. Tradiční lokace jako Nürburgring nebo Le Mans to navíc pěkně okoření.

plakát

Indiana Jones a nástroj osudu (2023) 

Velmi slušné pokračování. Já jsem naprosto spokojen. Indy, jak má být. Vykrádačky starých hrobů a krypt, honičky, humor, nacisti, šifry a cestování po celém světě.

plakát

Jedeme na teambuilding (2023) 

Dávám čtyři hvězdy, abych ten průměr trochu zvednul, protože zdejší hodnocení mi přijde příliš nízké. Jasně, je to ptákovina. Ale nadpoloviční většina gagů a vtipů je dobrá. Některé přímo výborné. Samozřejmě zbytek je píčovona, ale takhle od srdce jsem se u filmu už dlouho nezasmál, takže doporučuji.

plakát

Klíč svatého Petra (2023) (TV film) 

Zdejší hodnocení sice není nijak závratné, ale já tu pohádku hodnotím docela pozitivně. Byl v ní vtip, mělo to spád a výprava byla perfektní. Příběh na pohádku docela standardní, neurazil ani výrazně nepřekvapil.