Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (448)

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Docela koukatelná potrhlá parodie na špionážní filmy, ze které asi jediné, co si budu pamatovat, bude ohňostroj vybuchujícich hlav. A možná i hlavní záporačku, péráka bez lýtek, zato vylepšenou o superostré nože.

plakát

Přání k narozeninám (2022) 

Příjemná crazy komedie, na kterou se dá koukat a člověk se párkrát od srdce zasměje.

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

Mno, co k tomuto filmu říct? Trvá dvě a půl hodiny a délka není to, co by mě vadilo. Při životě drží diváka spousta efektů a akčních scén. Zajímavé jsou i střípky z Mývalovy pokusně laboratorní historie, zvláštní směs strašidelna a akce. Co mi ale moc nesedělo, byl děj příběhu, celé mi to přišlo, jak když to psal někdo na drogách. V zásadě je to fakt slátanina a totální blbost, zabalená do vysokorozpočtového blockbusteru a kombinovaná s roztomilými chlupatými zvířátky. Některé scény a dialogy byly fakt na palici a jak vytažené z nějakého sitcomu nebo telenovely. Takže pokud si z filmu budu něco pamatovat, bude to klece s mývaly a s vydrou, mrožem a robokrálíkem.

plakát

Atomic Blonde: Bez lítosti (2017) 

Atraktivní akční videoklip zasazený do revoluce v roce 89 v Berlíně. Úžasná hlavní postava, skvělá choreografie a perfektní výběr dobových hitů na pozadí.  Dokonce se tu mihne i jedno porsche, i když vzhledem k roku děje je trochu neautentické. Atmosféra Berlína konce 80. let je trochu umělohmotná, ale dělali to Amíci, tak se to dá pochopit, že na to nemají cit.

plakát

Vzteklina (2018) (seriál) 

Velice povedený seriál v severském stylu, odehrávající se na Šumavě. Chvílemi je děj hodně napínavý až hororový. Zpočátku se řeší případ napadení vzteklinou a dvojitá vražda v lovecké chatě a postupně se začne rozplétat temný příběh sahající až do 40. let. Velice kvalitně natočeno, super hudba, docela fajn herci (i když už mě pomalu začíná vadit, že v českých filmech a seriálech recyklují dokola asi padesát herců).

plakát

Šťastně až do smrti (2022) 

Hodně drsný severský film. Ale od samého začátku chytne a nepustí. Zvláštní je, že krom vypravěče a jeho okolí není žádná postava kladná a divák se má problém se s někým identifikovat. Já bych si z toho hodil mašli hned na začátku.

plakát

Půlnoc v hotelu Pera Palace (2022) (seriál) 

Mám rád filmy a seriály s cestováním v čase. Tohle je jednak docela chytře vymyšlené a navíc pěkně udělané. A člověk se seznámí s nám trochu málo známou historií Turecka. Po shlédnutí seriálu mám chuť tam zajet v létě na dovču. A trochu jim taky podpořit ekonomiku po tom zemětřesení.

plakát

Vražda na Eigeru (1975) 

I po těch letech se na to dá koukat. Clint Eastwood je agent americké tajné organizace a dostane za úkol vypátrat a zlikvidovat jednoho zrádce ve skupině horolezců, kteří lezou na evropskou nejnáročnější horu Eiger.  Z filmu si zapamatuji scénu, jak se nahání po skalách s mrštnou indiánkou, co si s ním hraje jak kočka s myší. A pak jak vysadí proradného buzika uprostřed vyprahlé planiny.

plakát

Tony Arzenta (1973) 

Taková stará klasika, kterou jsem nikdy před tím neviděl. Děj byl podle typické šablony a nepřekvapilo nic, co bych neviděl ve spoustě jiných filmů. Ale mělo to svoji zvláštní náladu a poezii, občas docela dobré honičky, cestovalo se přes kus Evropy a hudba byla taky docela příhodná.

plakát

Docent (2023) (seriál) 

Začátek slibný, ale od druhého dílu se to porazilo. Rozvláčné, špatně napsané a zrežírované. Divák musí odkoukat všechno, co už tuší, a jen trpí. Spousta nelogických momentů, zbytečně agresivní Vetchý, nepravděpodobné chování postav mezi sebou. Kdyby vynechali tu vsuvku s docentem a rámečky okolo, mohl z toho být jeden díl Případů 1. oddělení. Ale natahovat to na tři díly nebyl dobrý nápad.