Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Telenovela
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Schindlerův seznam

Schindlerův seznam (1993)

Po shlédnutí tohoto filmu jsem si uvědomil, že válka se nevedla jen na frontách, v zákopech, na moři a v oblacích. Milióny lidí vedlo svou vlastní válku v koncentračních táborech. Válku o přežití, válku o vítězství nad nekonečnou bezmocí a nespravedlností. Schindleruv seznam ukazuje válku takovou jaká skutečně byla, bez příkras, bez slitování. Spielberg (snad proto, že je sám žid) natočil mistrovské veledílo světové kinematografie, které se mi po shlédnutí vrylo velmi hluboko do paměti a já můžu říci snad jen jediné, díky mistře Spielbergu.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Troufám si tvrdit, že životní role Toma Hankse, který zahrál amerického prostáčka Forresta Gumpa tak věrohodně, že jsem chvílemi měl pocit, že snad Hanks ani nemůže být normální...

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Film plný života a naděje, kterou vám nemůžou vzít. Po skončení závěrečných titulků jsem dojetím a pocitem zadostiučení ani nedýchal a s čistým svědomím můžu říct, že jsem neviděl lepší filmový konec. Mráz mi běhá po zádech ještě teď.

Frajer Luke

Frajer Luke (1967)

Paul Newman podle mě ve své nejlepší roli o chlapovi, kterého ve skutečnosti nikdy nezlomili. Luke je příkladem odvahy, vytrvání a nezdolného odhodlání. Jeden z mých nejoblíbenějších filmů zasazených do výborného prostředí, se sympatickými herci u kterého se nudit určitě nebudete.

Mafiáni

Mafiáni (1990)

Tenhle snímek Martina Scorsese jsem bohužel poprvé viděl na nejmenované komerční televizi, když jsem ještě netušil o jaký skvost se jedná. Dnes již kultovní film s mafiánského prostředí s charismatickým Rayem Liottem a především Robertem De Nirem a Joe Pescim. Pro mě rozhodně mnohem zábavnější a věrohodnější než pozdější Kasíno.

Statečné srdce

Statečné srdce (1995)

Srdeční záležitost. Tenhle film jsem už odmalička miloval, středověká tématika, reálný základ, láska, pomsta, zrada, úchvatné bojové scény, a když k tomu všemu připočteme geniální soundtrack Jamese Hornera a konec při kterém slzím ještě dnes tak to vše jej řadí mezi pro mě nejlepší historické snímky všech dob.

Skála

Skála (1996)

Parádní film o generálovi co se rozhodl něco změnit a partě mariňáků co se mu to snaží překazit. Film plný dynamiky, skvělých hlášek, sympatických hrdinů (včetně záporáků) z filmově přitažlivého prostředí podtržený výborným soundtrackem Hanse Zimmera. Kdo nezná ať si doplní vzdělání.

Karamazovi

Karamazovi (2008)

Překvapení roku a důkaz toho, že natočit kvalitní český snímek jde když se chce. Převést klasické dílo ruského realismu od Fjodora Michajloviče Dostojevskeho Bratři Karamazovi do prostředí polských oceláren byl výborný nápad a v podání Dejvického divadla můžu říct, že i nápad velmi zdařilý.