Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční

Obsahy (11)

Tolkien's The Lord of the Rings: A Catholic Worldview

Tolkien's The Lord of the Rings: A Catholic Worldview (2011) (TV film)

Snímek provází částí objevování křesťanské a především katolické stránky „Pána prstenů“, díla zásadního pro literaturu 20. století. Mnoho čtenářů a zvláště filmových fanoušků vidí za příběhy J.R.R. Tolkiena pouze dobrodružné a fantastické příběhy. Tento snímek pomáhá upozornit na široké a rozvětvené myšlenkové pozadí Tolkienovy tvorby.

The Human Bean

The Human Bean (2020)

Jste to, co jíte. Tak nějak se to říká, ne? A co když se rozhodnete jít do toho po hlavě, a to doslova, a takto sníst sám sebe. Beau Miles se rozhodl, že sní svou váhu v konzervovaných fazolích. A že nebude jíst nic jiného, dokud to neudělá... Jednoduše další zajímavý sebe-experiment tohoto zajímavého Australana.

The Commute: Walking 90km to Work

The Commute: Walking 90km to Work (2021)

Kde hledat dobrodružství? Beau Miles to zkusil vzít zkrátka a hledat je cestou do práce. Jen místo auta se vydal pěšky... a velmi nalehko. Dvakrát. Ve filmu svou cestu dokumentuje i srovnává s velkými dobrodružstvími v horách a přírodě.

Modern Spies

Modern Spies (2012) (TV film)

Práce agentů tajných služeb se vždy odlišovala od dobrodružství filmových špiónů. V posledních desetiletích navíc jejich práce, stejně jako cíle a prostředky, prošly značnou proměnou. V dokumentu agenti vypráví o své práci a o tajných službách v nových podmínkách.

Snack Attack

Snack Attack (2012)

Žádná starší paní, která z automatu dostane své oblíbené sušenky, se o ně nechce dělit. Ovšem když si při čekání na vlak sedne na lavičku, může zjistit, že mládí má na věci trochu jiný názor.

Histoire 2 Couples

Histoire 2 Couples (2015)

Jednou se chlapec zamiloval do dívky, a protože měl růžové brýle, něco na ní trochu přehlížel. Ale jak jde čas, musí spadnout i růžové brýle a pak je čas vykročit do aktivnějšího dobrodružství.

The Dam Keeper

The Dam Keeper (2014)

Malé prasátko ochraňuje svou hrází s větrným mlýnem obyvatele šťastného zvířecího městečka před temnou vlnou znečištění. Žádného vděku se mu však nedostává a je i šikanováno ve škole. Ale věci se mění, když se objeví nový spolužák.

Worlds Apart

Worlds Apart (2013)

Svět podlehl znečištění a stal se neobyvatelným, ale po lidech zůstaly cennější artefakty než jen odpadky. Plyšový medvěd vypráví svůj příběh, smutný příběh, ale i přesto dovede rozdávat radost.

The Life of Death

The Life of Death (2012)

V jeden den se Smrt zamilovala. Tak jako vše v jejím životě, i tato láska je smrtící.

The Village

The Village (1993)

Taková obyčejná vesnice – někdo pracuje, někdo pozoruje, někdo škodí, někdo pomáhá – a taková veskrze obyčejná, vcelku pokrytecká společnost. Poklidný život se zamotá, když je odhaleno nejedno tajemství, a skryté touhy a nízké povahy dostanou prostor.

Sonnwende

Sonnwende (2013)

Anja (Roxane Duran) má přítele a má před zkouškami. Když ji však po návratu z jedné párty srazí auto, zdá se, že se Anja mění, je jiná než dříve a pronásledují ji zvláštní bolesti a pocity, kterých si všímá nejen ona, ale postupně také její okolí. A mění její život. Ta noc změnila její život...

Reklama