Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (12)

plakát

Poldark (2015) (seriál) 

Po první sérii jasných 5 *. Vizuál, hudba, napětí a lidský příběh hravě přebíjí současný trend vnucovaných sexuálních a gore scén, kterými se dnešní seriálová "špička" pyšní. Už aby bylo pokračování.

plakát

Vše je ztraceno (2013) 

Nejsem žádný odborník na yachting, ale myslím, že spát v kajutě s nataženými plachtami není všeobecně dobrý nápad, ale je to starý mořský vlk, tak nebýt kontejneru, asi by ho vítr ve spánku zanesl tam, kam chtěl. Bohužel tento fakt mi malinko zkazil dojem že zbytku jinak celkem dobrého filmu. No a druhá hvězda dolů je zase za úplný konec.

plakát

NON-STOP (2014) 

Dvě třetiny filmu parádní, poslední třetina už horší, nicméně ani ta nenudila. Proto 4 hvězdy a ne 3... Každopádně přesný film na pivo a popcorn - napětí v podstatě od začátku, detektivní hádání "kdo to je?", akční scény a zase napětí. V jeden zlomový okamžik ono napětí sice poleví, ale pořád zůstává akce a rychlost. Asi mi tento film dlouho ve vzpomínkách nezůstane, ale těch 100 nebo přinejmenším 70 minut opravdu bavilo. 3,75 / 5 :)

plakát

Ledová archa (2013) 

Ještě před shlédnutím jsem tady v komentářích zahlídl slova jako Aldiss a Nonstop... No, možná pár podobných detailů ve filmu je, nicméně na skutečné zfilmování některé z jeho knih stále čekám (ať už Nonstop, Skleník, helikonii, nebo nedej bože Kryptozoik!) Jasně, AI je fajn film, ale chtělo by to nějakou kasiku.. Ale zpět ke sněhoborci. Bavilo, bavilo, bavilo... Na první pohled jednoduchá dějová linka - průchod vlakem bez zakoupené místenky - se ke konci mění v příjemně překvapivé zvraty. Laciné triky nevadí, vždyť je to Barandovský film :) Neslavné herecké výkony taky až tak nevadí, scénář prostě zachraňuje veškeré chyby a já u tohoto filmu nejen neusnul, ale ani na chvíli neusínal! A to je co říct! 85%!

plakát

Oldboy (2013) 

Originál jsem přes mnohá doporučení neviděl, takže naštěstí nebudu srovnávat. Zřejmě bych hodnotil hůř, nicméně takto mě film velice bavil, vůbec jsem netušil pointu a s každým dalším odhaleným kouskem mě zápletka upoutávala víc a víc. Některé akční scény sice působily trochu komicky, chování některých postav nereálné (podle mě), ale vše se dalo překousnout. Celkově musím hodnotit opravdu kladně, určitě mi film na chvíli uvízne v paměti. Velmi pěkné 4 z 5ti.

plakát

Walk the Line (2005) 

Příběh hudebníka, který dodnes ovlivňuje i mladé autory různých hudebních stylů, kteří jej mají stále za vzor. Autoři si nebrali servítky, co se minutáže týče, ale i při těch 153 minutách prodloužené verze film ani na chvíli neupadá a drží si své tempo. Největší obdiv patří hlavním představitelům za jejich pěvecké výkony. Vytknout se nic nedá ani kameře, střihu, maskám a prostředí dokonale navozující iluzi dobové atmosféry. Hodnocení je jasné - pět z pěti.

plakát

Rivalové (2013) 

Jedním slovem geniální! Technická stránka filmu - kamera, střih, zvuk - skvěle nevozují atmosféru poplatnou době, ve které se děj odehrává, na druhou stranu ale vůbec nemáte pocit, jakobyste se dívali na "starý film". Zvolení herci předvádějí úžasné výkony a jejich vizáž, MASKY!, oblečení působí tak neskutečně dobově, že člověk občas váhá, jestli se skutečně jedná o současné herce nebo se prostě dívá na dokument z minulosti. Nikiho Laudu si pamatuji z dětství jako gumového panáka a nikdy jsem se o formuli 1 příliš nezajímal, takže až díky tomuto snímku ten "panák" ožil a jeho příběh mě uchvátil. Jasných 5 z 5ti, na tento snímek jen tak snadno nezapomenu.

plakát

Carrie (2013) 

"Rymejky" starých hororů většinou nedopadají moc dobře a toto není vyjímka. Žádná velká atmosféra, napětí na nule, příběh předvídatelný a bez nápadu. Carrie není Kingovo dílo, které bych dříve četl a ani s původním filmem nemohu srovnávat, nicméně věřím, že obojí by tento remake hravě strčilo do kapsy. Na druhou stranu to zase nebyla úplná nuda, triky související s telekinezí celkem bavily a u filmu jsem neusnul - hlavně díky tomu dávám 3 hvězdy a ne 2.

plakát

Jackass: Děda Mizera (2013) 

Kdo očekává standardní nálož fekálního, brutálního, amorálního a především bolestivého sebemrskačství klasických Jackass, bude asi zklamaný. Film se snaží být provokativní, nešťastní neherci přistižení touto skrytou kamerou asi vskutku nevěřili svým očím, ale jako celovečerní zábava to, alespoň u mě, nefungovalo. Škoda, že trailer vyspoiloval ty nejlepší scény. Dávám 3 hvězdy za sympatie k Johnnymu, za super výkon Jacksona Nicolla a za těch pár vtípků, kterým jsem se asi i zasmál.