Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Fantasy

Recenze (314)

plakát

Break Point (2023) (seriál) 

Výběr některých tenistů je přinejmenším diskutabilní a rozhodně by mě to více bavilo sledovat s českou stopou. Chápu, že ve dvouhře to v roce 2022 na grandslamech nebylo tak oslnivé, ale minimálně mohli zmínit čtyřhru, kdy duo Siniaková - Krejčíková jasně dominovalo. Vyhrály, co se dalo, všechny grandslamy, Turnaj mistryň i olympiádu. Z toho tři grandslamy právě v roce 2022 a to na tom čtvrtém nemohly startovat kvůli covidu. Příští sezónu už bych si měl užít více. Děkuji holky! Muchová, Vondroušová, Strýcová..

plakát

Vřískot 6 (2023) 

Úvodní dvě scény filmu náběh na nejlepší díl série. Později to trošku opadlo, ale i tak se našlo dost kvalitních scén. Sámoška, masky v metru atd. Bohužel výsledný dojem vyloženě kazí extrémní nesmrtelnost postav. To mi to vyloženě zkazilo, bohužel.

plakát

Známí neznámí (2021) 

Hodnocení by rozhodně mohlo být vyšší. Líbilo se mi to i více než španělská verze. Zatímco německá verze měla výhodu v tom, že jsem ji viděl úplně prvně, aniž bych v tu dobu věděl o italském originálu, naši Známí neznámí takové štěstí nemají. Ale jak tak koukám do souvisejících filmů, těch verzí filmu je snad 20, každá země si to chce natočit. Ve výsledku je česko-slovenská verze natočená kvalitně, ale stále jde o kopírku, takže nemůžu jít s hodnocením výš. Na druhou stranu pro české a slovenské publikum, neznající originál nebo jinou verzi, to může být velice originální a důvtipná jednohubka.

plakát

Jan Žižka (2022) 

Teď by to chtělo tu dvojku a velké bitvy. Škoda že se toho nedočkáme. Spíš je to na 4 hvězdičky, ale Jákl si trošku nadhodnocení zaslouží. Už jen za odvahu něco takového u nás zrealizovat a rozšířit tak do světa, že existovalo „ nějaké “ České království a dokonce žil jakýsi Jan Žižka, nikdy neporažený vojevůdce.

plakát

Démoni Krakova (2022) (seriál) 

Poláci poslední roky točí kvalitní filmy, takže jsem se rozhodnul zkusit i Démony Krakova. Nejvíce mě lákal jiný pohled na nadpřirozeno, protože slovanská mytologie je nám nejblíže a rozhodně není častým motivem k filmovému nebo seriálovému zpracování. Bohužel očekávání naplněna nebyla. Během téměř každého dílu i několikrát usínám, a tak mam problém dokoukat i tak krátký seriál. Postavy jsou nesympatické, není s kým se ztotožnit, komu fandit a nezachrání to ani záporák. Děj vlastně o ničem. V mých očích potenciál obrovský, avšak nevyužitý.

plakát

Willyho kouzelný svět (2021) 

Totální chujovina s Nicolasem Cagem, který sice nemluví, ale rozhodně drží „slovo.“ Já ten odpad v tomhle případě dát prostě nemůžu!

plakát

Black Widow (2021) 

Začátek famózní, chtělo by to ještě více z minulosti, vidět více výcviku a hlavně to jak Natasha ničila životy, než přešla k dobru. Místy hodně přehnaný, hlavně teda konec, ale jinak povedená Marvelovka.

plakát

Mortal Kombat (2021) 

Raiden mi moc nesedl, ale to bude tím, že Christopher Lambert ve starém filmu byl prostě top. Fatality zvedají moje hodnocení, moc povedené, děkuji za eRko! Příště se už snad dočkáme i turnaje. A taky se dostaví Johnny Cage.

plakát

30 stříbrných (2020) (seriál) 

První tři díly jsou kvalitní, pointa ohledně boha, svobody, okultismu a božských předmětů je velice zajímavá. Důchodci s řetízkem i zrcadla super nápady. Bohužel u zbývajících dílů se najdou i slabší místa. Odbočky do Sýrie nebo Izraele jsou spíše zbytečné, chápu že se i tam něco stane a zároveň to zdůrazňuje problém celosvětově, ale já bych je tam mít vůbec nemusel. Možná by pak nekleslo tempo seriálu. 3-4*. Škoda.