Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Fantasy

Recenze (314)

plakát

Jan Žižka (2022) 

Teď by to chtělo tu dvojku a velké bitvy. Škoda že se toho nedočkáme. Spíš je to na 4 hvězdičky, ale Jákl si trošku nadhodnocení zaslouží. Už jen za odvahu něco takového u nás zrealizovat a rozšířit tak do světa, že existovalo „ nějaké “ České království a dokonce žil jakýsi Jan Žižka, nikdy neporažený vojevůdce.

plakát

John Wick 3 (2019) 

John Wick je čím dál lepší!

plakát

Hra o trůny - Dlouhá noc (2019) (epizoda) 

Sice jsem velkou bitvu čekal ještě lepší, ale i tak s přihlédnutím očka 5 hvězdiček. Mělo to hodně skvělých okamžiků, hlavně soundtrack, jenže i nějaký ty mouchy by se našly. Nejvíc mě mrzí, jak tvůrci seriálu vyměkli a celkem se bojím zakončení. Kam se poděly šokující zvraty z dřívějších sérií? Chápu, že už tolik hlavních postav nezbývá, ale přece jen mohli aspoň jednu hlavní postavu obětovat pro tak speciální díl jako je tento. Snad nás konec seriálu ještě překvapí, doufejme.

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Velké finále je tady a jak už se stalo u Marvelovek tradicí, samozřejmě jsem musel zavítat do kina na předpremiéru. Očekávání byla rozhodně veliká, protože dokonalý Infinity War nastavil laťku hodně vysoko. Spolu s nesmírnou natěšeností na Endgame ale přicházely i jisté obavy. Jelikož všem bylo jasné, že naši hrdinové musí zvrátit události z předchozích Avengers, bylo také bohužel nevyhnutelné cestování časem, což většinou přináší více škody než užitku. Zde to naštěstí dojem nekazí, i když nějaké připomínky bych měl. Film celkově skvěle uzavírá jedno obrovské universum a je vidět, jak to má Marvel do detailu vymyšlené a vše do sebe zapadá. Smrti hlavní postavy jsme se také dočkali, škoda jen, že to byla spíš sebevražda. Ocenil bych, aby Thanos aspoň někoho zabil. Ano, fandil jsem mu, skvělá postava. Humor funguje klasicky na jedničku, obzvlášť vizáž Thora. Celkově zaslouženě 5/5, ale Infinity War je stejně lepší!

plakát

Děsivé dědictví (2018) 

Hodně velké překvapení. Nepříjemné, náročné, uvěřitelné, znepokojující psycho-rodinné drama.

plakát

Coco (2017) 

Pro začátek. Animované filmy nejsou nic pro mě. Nikdy mě to nedojímalo, nějak zvlášť nerozesmálo, nepřišlo mi to roztomilé ani nic podobného. Já sám bych na to do kina nikdy nešel. Trailer také nenaznačoval, že by mělo být něco jinak. Přesto tomu tak je. A ne že by si mě to získalo humorem. Coco boduje úplně jinak, na takové animáky by měly chodit malé děti do kina a ne na ty nicneříkající blbosti. Dojemná připomínka toho, že na zesnulé nemáme zapomínat.

plakát

Deadpool (2016) 

Těším se na pořádného protivníka Mela Gibsona, Dolpha Lundgrena nebo Keiru Knightley :D

plakát

Svět patří nám (2012) 

Opravdu vtipných komedií moc není. Tato naštěstí patří mezi výjimky. Natlemil jsem se fakt hodně. Tak vtipné a zároveň tak připomínající realitu, byť s trochou nadsázky.