Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (225)

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2011) 

Jiné než švédská adaptace, jiná (lidštější) Lisbeth, jiný (bezohlednější) Mikael...kočka...stylovější, emocionálnější. Úvodní sekvecni si stáhnu jako videoklip. Hudba masakr. Fincher as I like him.

plakát

Děti moje (2011) 

Payne tentokrát spíše tragický než bavící (Bokovka). Nedokážu neobdivovat jeho schopnost harmonicky spojovat tragično a komično, vybírat fantastické herce a zprostředkovávat emoce o základních životních věcech. Ta havajská hudba je hrozná, ale všechno ostatní bylo krásné, smutné, opravdové.

plakát

Nezničitelná láska (2004) 

Asi musíte mít ráda Iana McEwana, aby se Vám líbil tenhle film...já mám a film se mi líbil především po vizuální stránce. Daniel Craig skvělý!

plakát

Den před krizí (2011) 

Velice aktuální a překvapivě velice hluboké. A velice pravdivé.

plakát

Sherlock Holmes: Hra stínů (2011) 

Proč ten dlouhý, pomalý, nudný rozjezd? Proč ten zbytečný dovětek? Proč Irene Adler? Proč proboha 169 minut? Ale to mezitím lepší než v jedničce. Potalčím v sobě iracionální principiální nesouhlas s tím, že nejbritštějšího z britských detektivů hraje Američan,a dám lehce nadhodnocené 4*.

plakát

Hanna (2011) 

Kdo nezná filmy Joe Wrighta, asi mu Hanna nebude držet pohromadě a bude mu připadat jako prázdná hra s formou. Hanna je tomu rozhodně blíže než geniální Pokání, nicméně i tak má jistou "duši". Je však roztříštěná a divák si ji musí dát dohromady sám (jako hlavní hrdinka). Pokud se na to vykašle, Hannu asi odepíše. Já nikoli, líbila se mi, akce je skvělá, Chemical Brothers jsou super a Saoirse je geniální!!!

plakát

Srážka s mimozemšťanem (2011) 

Ne tak vtipné jako Hot Fuzz, ne tak dynamické jako Soumrak mrtvých, ale o to upřímnější. Láska ke sci-fi v každém okénku a postava Paula je...sympaťák každým coulem!

plakát

Poslední neděle (2009) 

Poslední dny jednoho z největších Rusů britskýma očima? Ano a lepší než očima Rusů! Klasický ruský pathos omezený na nezbytné minimum. Nádherně lidské a civilní podání L.N. Tolstého v podání Plummera, klasická ruská vášeň a obliba v teatrálních projevech v podání Mirren, Giamatti a McAvoy bezchybně přihrávají. Dnes již téměř nepředstavitelné dilema mezi filosofií a reálným životem. Dilema, kterým nejvíc trpěl, aspoň podle tohoto výkladu, sám Tolstoj. Který byl navíc, a to je dosti odvážný pohled, ve své době skutečnou celebritou. Výborné!

plakát

Správci osudu (2011) 

Máme svobodnou vůli nebo jsme řízeni něčím či někým vyšším? A nemáme-li svobodnou vůli, má smysl za ni bojovat? A pro co? Pro lásku! Možná je to lehce upravené romantické klišé, ale výborně natočené s perfektními hereckými výkony (Anthony Mackie je kouzelný) a skvělou chemií mezi ústřední dvojicí. Emily Blunt je sympatická a nádehrná a Matt Damon prostě je jeden z nejlepších herců současnosti i při dialozích, skládajících se prakticky jen z milostných vyznání. Pro ženy za 4*, pro muže za 3*.

plakát

Neopouštěj mě (2010) 

tak křehké a nádherné, jako Carey Mulligan sama. Žádné moralizování nebo filosofické úvahy nad jinak zatraceně nosným tématem. Tohle je romatické drama, které jen stojí na dosti neobvyklých základech. Miluju Andrew Garfielda!!!