Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (225)

plakát

Memento (2000) 

Skvělý námět, ještě lepší scénář, skvělé zpracování a herci. Hvězdička dolů, protože osobně jsem postrádala silnější atmosféru.

plakát

V hlavní roli já (2008) 

Irská černá komedie - tak u nás neobvyklému popisu filmu se dá těžko odolat. Někdy více černé než komedie, několik velmi vtipných momentů. Plus moje láska k Dylanu Moranovi - subjektivních 75 %.

plakát

Piráti na vlnách (2009) 

Curtis válí. Zábava, skvělá muzika, fantastičtí herci (výkvět britských komiků + jeden přirozený a přesvědčivý Američan) a srdce, jehož láska k rock'n'rollu je cítit až do poslední řady kina.

plakát

Veřejní nepřátelé (2009) 

Film, který vám nedá nic zadarmo. Bude vám vnímání stěžovat roztřesenou ručkou i mimo akci, zrnícím digitálním obrazem, na který se při nočních scénách nedá prakticky koukat, střílečkami přesně (a záměrně) na hranici přehlednosti. Chce to soustředění téměř po celých 140 minut a když se vám to povede, najdete v hlavním hrdinovy člověka, nikoli jen kriminální legendu. Člověka, který měl smysl pro humor a který se vzpíral řádu světa až do momentu, ačkoli začínal tušit, že se mu to nemůže vyplatit. Depp rulezzz, Bale a Cotillard (díky bohu za její angličtinu) výborně sekundují. S Nelítostným soubojem nelze srovnávat, jinak bude přání otcem zklamání!

plakát

Koralína a svět za tajnými dveřmi (2009) 

Coraline je dětská a, přece nenudí dospělého, občas trochu umělecká, a přece ne nudná, občas vtipná, a přece v některých momentech docela děsivá. Ano, není obsahově příliš originální, ba naopak, ale copak to vadí? Pokud v sobě člověk má někde ono pověstné dítě, Coraline ho probudí. Jen mohla být tak o 10 minut kratší.

plakát

Říše slunce (1987) 

Zvláště v porovnání s dnešní "vypravěčskostí" Spielberga je film krásně nedějový, občas lyrický a v podstatě epizodní. Nicméně mladý Christian Bale, hudba a atmosféra jej drží naprosto pohormadě a dělají z něj zážitek naprosto v mezích norem patosu. Zajímavé je, že z Balea už v jeho první roli kouká pověstná urputnost, obětování se roli a práce, která čas od času vytlačuje do pozadí talent. Pěkná minirolička Bena Stillera:-)

plakát

Předčítač (2008) 

Při pomalém tempu, které navíc hodně zeslábne ve střední třetině (přelíčení), rozhodně ne film pro každého. Nicméně mě oslovil a znovu a znovu tleskám Fiennessovi, který v jakkoli krátkém čase ne plátně dokáže divy!

plakát

JCVD (2008) 

Vkusný návrat!