Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (225)

plakát

Temné kouty (2015) 

Špatný scénář, špatné obsazení, špatná atmosféra. Knihu doporučuju, na film se vykašlete.

plakát

Godzilla (2014) 

Viděno podruhé a ještě lepší. Líbí se mi základní myšlenka i relativně "realistické" zpracování. Možná to nemusí všem vyhovovat, ale je naprosto logické, že po startu zaměřeném na postavy, jdou lidi v podstatě stranou, protože proti třem stometrovým monstrům překvapivě nemají šanci a vlastně ani nejsou v hledáčku těch potvor. Herci tu sice pak nemají moc co hrát, ale je-li to v souladu s konceptem, že existuje nějaká vyšší přírodní rovnováha, která je mimo naši kontrolu a kterou můžeme maximálně narušit (a nést následky), ale rozhodně ne ovládnout, proč ne. A některé záběry jsou naprosto parádní, včetně seskoku do potemnělého SF. Komu chybí více soubojů monster, ničení celých měst za denního světla a srdceryvné řeči hrdinských postav, ať si pustí Pacific Rim. 90 %.

plakát

Gravitace (2013) 

Intenzivní zážitek z 3D IMAXu, ačkoli jinak 3D neholduji, spíš ho nemám ráda...ta hloubka vesmíru je ale opravdu namístě. Z filmu nebude legenda i přes jeho inovativní přínos v technické a technologické oblasti, protože tu přece jen chybí hlubší příběh, myšlenka nebo emoce. Ale to nevadí a proč by to tak vlastně mělo být? Pořád voláme po originalitě a když nám ji někdo dá a zprostředkuje nám intenzivní zážitek a zábavu, tak se nám zas nelíbí, že to vyprchá, protože tomu něco chybí zase někde jinde... kašlete na to, pěkně se usaďte hluboko do sedadla, nasaďte brýle a užívejte.

plakát

Star Trek: Do temnoty (2013) 

Čtyřka s odřenejma ušima...zběsilé tempo se zbytečným množstvím převratů (než to člověk zpracuje už jsou věci jinak), není dost času na postavy (některé jsou ale úplně zbytečné, kvituju velký prostor pro Scottyho) a emoce přijdou výjimečně (paradoxně díky bohu za Spocka, i když je tu ta účelová "výměna rolí"). Filosofické otázky, které v jedničce přece jen měly váhu, nejsou tak zásadní a plynou tak nějak bez povšimnutí. Cumberbatch a Pegg jsou lahůdkoví (ačkoli záporák by občas na můj vkus mohl maličko ubrat). Žádná nolanovská temnota se nekoná, ale to asi nikdo nečekal. Bavila jsem se. Ale chtěla jsem maličko víc...no, temnoty. Ale pro Hvězdné války dobrý výhled!

plakát

Argo (2012) 

Film výrazně pozvedá propojení s tehdejším Hollywoodem, které ho u mě staví nad průměr. Technicky skvělé, výborná výprava a herecké výkony, ale trochu mě mrzí určité přes koleno lámané momenty (jedna hodná muslimka, aby se neřeklo, zvedání telefonu na poslední chvíli), zjednodušování a akcentování tématu hrdinství (ano, vím, že si to předobrazy zaslouží). Gradace je tak nějak umělá, nepřirozená. Ale možná je to hrdinství dneska třeba připomínat, kdo ví...

plakát

Až vyjde měsíc (2012) 

ten moment rozhodnutí pro svatbu, když vedle skaut skáče na trampolíně...miluju W.A.

plakát

Hemingway a Gellhornová (2012) (TV film) 

Naprosto zbytečně natahovaná romance, která (vzhledem k významnosti postav) postrádá hloubku a tempo, snaží se pracovat s historickými záběry a zasazovat do nich herce, na což technicky nemá a neumí to. Bez té snahy o obrazovou pestrost a vylepšení s hodně nepovedeným výsledkem (snad kromě Dachau) by to bylo možná o kousek lepší. Od HBO bych ze zkušenosti čekala něco lepšího.

plakát

Hitchcock (2012) 

Je to sice průměrný životopisný film, ale pro každého opravdového filmového fanouška bude potěšením. Hopkins je skvělý a Mirren ještě lepší. Brzy si znovu pustím Psycho.

plakát

Let (2012) 

Výborné téma a slušně vystavěný příběh, technicky skvělý úvod...ale ty rádoby dramatická uchopení lahvičky ginu, nacházení boha a humorné vložky (ne, opravdu si nemyslím, že je legrace, když člověka totálně namol dávají dohromady koksem) to srážejí. Ani starý dobrý Denzel nemá občas sílu to uhrát. Škoda. 70%

plakát

Looper: Nájemný zabiják (2012) 

S nízkým rozpočtem a přitom obsazením Willise a hodně žádaného Gordona-Levitta už je předem jasné, že těm dvěma se to muselo hodně líbit, když do toho šli. Ano, z toho nápadu šlo možná vyždímat víc sci-fi, ale to by šlo na úkor dramatů jednotlivých postav a jejich vztahů. A to by byla škoda. A je to originální scénář! To se počítá.