Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární

Recenze (7 136)

plakát

Mezi mužem a ženou (2005) 

Zřejmě poprvé jsem viděla film, jehož experimentální forma nebyla na úkor obsahu. Fascinující. Krásné.

plakát

Klub splněných přání (2006) 

OutKast měli rezignovat na jukebox muzikál a natočit si několik pořádných klipů, vyjet na turné se svou poslední deskou Idlewild a všichni by byli v pohodě. Takto vzpomínka na tohle výjimečné duo poněkud hořkne, protože se podepsali pod největší černošské klišé, které si lze představit. Maloměsto, prohibice a cesta za štěstím lemovaná křivkami barevných slečen, za které by se nemusela stydět ani Joe Bakerová. Ahistorická hudebka v tom předstíraném retru nedává nejmenší smysl, stejně jako víra v to, že André 3000 a Big Boi vědí, o čem je herectví. Mluvící kohout na placatce jim měl možná poradit.

plakát

Tichý nepřítel (1997) 

Přes 20 let jsem odkládala film, ve kterém Brad Pitt vystupuje jako irský terorista s andělskou tváří. Naštěstí to nezestárlo ani o den. Pitt a Ford jsou skvělá dvojka.

plakát

Vzorec pro vraždu (2002) 

Ve své době vzbudil Vzorec pro vraždu velký ohlas. Líbilo se mladé dravé herectví Michaela Pitta a Ryana Goslinga, jiná poloha stálice Sandry Bullock a samozřejmě románek mezi mladičkým Goslingem a starší kolegyní Bullockovou, který vhodně doplňoval propagaci. Někteří šli tak daleko, že ve filmu viděli pokračování takových klasik jako je Dahlova povídka Skopec na porážku nebo klasický Hitchcockův film Provaz. Já bych tak daleko nešla. Ale je to dobrý zážitek. Zvlášť zpětně, když víme, že Pitt i Gosling to někam dotáhli.

plakát

Martin a Venuše (2012) 

Slušný domácí film na téma mladá rodina. Žádný zvláštní přesah, ale není mu mnoho co vyčíst.

plakát

Špunti na vodě (2017) 

Předchozí Chlumského rodinný film Martin a Venuše víceméně fungoval, ale tohle je naprostý omyl. Vylouhovaný čaj toho, co jsme ve špatných českých filmech viděli už mnohokrát.

plakát

Muž v hlavní roli (1996) 

Nerušivé béčko, dárek pro příznivce Jon Bon Joviho. Příjemné prostředí zkoušení divadelní hry a parta sehraných herců. Thandie Newton byla vždycky hodně zajímavá, začínala po boku Kidmanky ve Flirtování a v době natáčeního tohoto filmu už měla za sebou románek s Bradem Pittem (potkali se během práce na Interview s upírem). A tady měla hezkou příležitost dozrát. Kdo by hledal Kidmanku, musí si počkat na její cameo na úplný závěr filmu.

plakát

Nápoj lásky č. 9 (1992) 

Slaboučký film postavený na dobrém nápadu. Ale pro milovníky Sandry to není promarněné setkání.

plakát

Laskavý divák promine (1994) (seriál) 

5/5 Obrazy ze života Jana Nerudy patří mezi to nejlepší, co vyprodukovala Česká televize 90. let. Ve výjimečné shodě se potkali dva zasloužilí rutinéři z éry předchozí a oživili společnými silami čítankové osudy z redakčního okruhu Národních listů. Koncept rámovaný vyprávěním staršího Nerudy (již padesátiletého, považte!) a vzpomínkami, ve kterých hlavní roli hraje Vladimír Dlouhý, funguje výborně. Hravým způsobem se zde snoubí osobní peripetie na poli milostném s těmi literárními. Sledujeme počátky vztahu s Annou Holinovou, epické drama s Karolinou Světlou, se sestrami Macháčkovími i Annou Tichou. Výjimku nabízí epizoda Listy důvěrné líčící kauzu s "vídeňským Čechem" Šemberou a odsouzení "zrádce národa" Sabiny. Klasicky je s podivem, že seriál chybí na DVD a nebýt ČT 3, byl by seriál zasunut kamsi do propadliště dějin.

plakát

De-Lovely (2004) 

Tento all star zážitek není ničím jiným, než poctou Cole Porterovi. Život a dílo jednoho z nejlepších hudebních skladatelů 20. století potřebovalo lehkou formu životopisné koláže a taky jí dostalo. Svou příležitost si nenechali ujít tací, jako Robbie Williams, Alanis Morissette, Natalie Cole, Sheryl Crow nebo John Barrowman. Osobnosti z Porterova života procházejí jednotlivými scénami (L.B. Mayer, Irving Berlin) jako orlojem a ti, na které se nedotalo, o těch se alespoň s úctou mluví (Marlene Dietrich). Bohužel písně jsou interpretovány v moderním aranžmá a pro faktografické informace musíme taky jinam, důvodem pro volný scénář je závěr života, který bilancuje, ale neověřuje. Název filmu vychází z písně It's De-Lovely, která byla původně napsána pro muzikál roku 1936 Red Hot and Blue.