Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární

Recenze (7 134)

plakát

Rychle a zběsile 7 (2015) 

Sedmička je takový pel mel pohádky pro dospělé a reklamy na cestovku.

plakát

Rychle a zběsile 6 (2013) 

Šestej díl by mě skoro dokázal přesvědčit o tom, že Luke Evans je ten nejhorší herec na světě, kdybych ho neznala z mnoha skvělejch rolí. Ale Fast & Furious je žánr sám pro sebe a jen některým hercům dokáže zvednout kredit. Taková Gal Gadot dostala zdejší tři díly jako záplatu za to, že se nechytla v Quantum of Solace a během těch let to dotáhla z debutující Miss na někoho, komu vzdává hold Disney ve dvojce Wreck-it Ralpha. To není špatná bilance.

plakát

Rychle a zběsile 5 (2011) 

V pátým díle dostala Gal Gadot za odměnu docela hezkou romanci se Sung Kangem a několik drobných odkazů na Izrael. Takže minimálně ta jejich linka za pozornost stála.

plakát

Rychle a zběsile (2001) 

Jedna z těch dávných vzpomínek na projekce v kině Otava v Horažďovicích. Kdo by se byl nadál, že ta série poběží tolik let. Protože už tehdy to nebylo nic zvláštního.

plakát

Rychlí a zběsilí (2009) 

Do série Fast & Furious tímto dílem nastoupila Gal Gadot a to je asi tak jediný důvod, proč se tím legračním marastem probrat. Jednoduchej akčňák dřív nabízel takové druhořadé krásky jako Jordanu Brewster nebo Michelle Rodriguez, ale jen Gadotka to dotáhla na Wonderku.

plakát

Hokus pokus (1993) 

U příležitosti ohlášení dvojky na letošní halloweenskou sezónu, jsem se chtěla podívat, co je to ten Disneyův Hocus Pocus zač. Za moment budou slety čarodějnic, tak to vyšlo tak akorát. A skutečně, Hocus Pocus je příjemný rodinný film se strašidelným fetišem a skvělou trojicí hlavních čarodějnic - Bette Midler je ta ješitná zlá, Sarah Jessica Parker zábavná a sexy a Kathy Najimy roztomilá a vtipná. O dvojku strach nemám.

plakát

Red Notice (2021) 

Red Notice je čistá žánrovka na jistotu. Netflix nic neriskoval, jen nabídnul trojici veteránů z akčních filmů a nabídl jim další (společný) projekt. Odsejpá to přesně podle základního vzorečku, Reynolds hláškuje, Gadotka je sexy, Johnson používá svaly. Asi nikoho nepřekvapí, když se natočí další díly. Navíc je tu hezké spojení Gadotky a Kleopatry, další takové se objevilo ve Smrti na Nilu.

plakát

Monkey Business - Worst Lover Ever (2019) (hudební videoklip) 

V dobré tradici parodií na elity Třetí říše pokračují tentokrát Monkey Business. Tentokrát Hitlera a Evu Braunovou skvěle vystihli Matěj Ruppert a Aňa Geislerová. A nijak si nezadají s Jeništou a Plodkovou z divadelní hry Doma u Hitlerů aneb Historky z Hitlerovic kuchyně.

plakát

Addamsova rodina 2 (2021) 

Opět více pro děcka, než předchozí projekty, ale i tak je příjemné, že Addamsovi stále žijí. Scénář animované dvojky více méně odpovídá Hanna-Barbera seriálu z roku 1973, rodinka cestuje po Spojených státech a užívá si to. V dabingu navíc zaniká kouzlo originálního obsazení (perfektní je hlavně Bette Midler jako babča, příšerný je Snoop Dogg jako bratránek It). Ale dobře došli do cíle a člověk může plynule navázat seriálem Wednesday, který letos chystá Netflix.

plakát

Známí neznámí (2021) 

Z toho původního nápadu Perfetti sconosciuti vznikla nečekaná série jazykových verzí a zároveň kulturních adaptací. Zatím můžu srovnávat jen německou a česko-slovenskou verzi a ta naše záležitost Známí neznámí je taková klasická Čechárna, směska populárních herců, zbytečné tlačení na pilu tím, že se to celé odehrává na Silvestra, a bohužel celek je především velmi ustrašené řešení všech patových situací a dává nám velmi negativní zprávu o tom, co bychom měli a neměli řešit. Případně jak nám bude lépe, když vše necháme zametené pod kobercem. Ač se pohybujeme v žánru komedie, sousední německá verze Das perfekte Geheimnis je po všech stránkách mnohem zralejší film, je lépe zahraný a navíc předává zprávu o mnohem dospělejší společnosti, která dokáže pojmenovat realitu, poučit se z ní a vyjít do dalších dnů s čistým štítem. Máme se ještě hodně co učit.