Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Dokumentární

Recenze (165)

plakát

Odcházení (2011) 

Třebaže se někteří tady snaží tuto patlaninu obsáhle tzv. "intelektuálně okecat", zachránit ten paskvil nemohou, ani kdyby se rozkrájeli. Ta bezradnost (i u některých recenzí v médiích) je tak viditelná a snaha se z toho intelektuálními řečičkami vyžvanit, je až trapná. Jejich modla Havel prostě vytvořil nestravitelný brak, který se neokecá. --- Ač nerad, nezbývá mi, než abych se takto netradičně kriticky vyjádřil k uvedenému obsahu filmu, kde jen několik vět (!!) splňuje to, co od obsahu filmu očekávám. Vše ostatní jsou jen trapné oslavné ódy a propagace V. Havla, ta očividnost tohoto holého faktu je opravdu do očí bijící. Že vám to tady na CSFD stojí za to.

plakát

Temnota dětské duše (2006) 

Netradiční mysteriózní komorní počin se zajímavou duchařskou atmosférou (ikdyž chvílemi pokulhávající). Chybou tohoto snímu je, že si hraje na víc než ve skutečnosti je. Obal DVD ani uvedený obsah filmu totiž každému divákovi po shlédnutí jistě nepřijde jako poctivá hra ze strany distributora. Postupně narůstající hutná atmosféra je zmatenými scénami zbytečně srážena na kolena a pracně vytvářené erotično mezi hlavními představitelkami se svým zmateným lesbickým vyvrcholením zcela jistě nenaplňuje ani v nejmenším očekávání mužské poloviny diváků, třebaže díky svůdné kráse kypré Leely S. tam je nemalý potenciál to dotáhnout na vyšší level.

plakát

Cukrárna (2010) (seriál) 

Jelikož se nechci opakovat, tak si zájemci mohou přečíst můj komentář k dalšímu veřejnoprávnímu seriálovému "skvostu", k seriálu "Znamení koně".

plakát

Znamení koně (2011) (seriál) 

Recyklované tváře a recyklovaný příběh s atmosférou "veřejnoprávní nudy", nic nového a nic překvapivého. Stále stejná plejáda provařených tváří opět dostala od ČT možnost si přivydělat. A znovu opakuji, že jsem pro zrušení té černé díry na naše peníze. Ať se ČT zprivatizuje nebo zakóduje pro předplatitele. Proč mám být nucen povinně platit službu, kterou nechci využívat ?

plakát

TRON: Legacy 3D (2010) 

Vynikající vizuál virtuálního hi-tech světa, umocněný dokonalou hudbou. Na to se prostě nedá nejít do kina a pro fanoušky "starého" Trona je to takřka povinností. Ovšem filozofové, mudrci a hloubavci (nad nesmrtelností chrousta) nechť sedí doma a čekají, jejich oskarový čas v tomto případě ještě nenadešel.

plakát

Tisíc a jedna noc (2006) (seriál) odpad!

Tento seriál si své příznivce jistě najde. Kvalitativně je to "telenovelácký" mírný nadstandart a to i se všemi svými nedostatky a chybami. Odvažuji se odhadovat, že před nějakými 15 lety by se možná popularitou rovnal i se slavnou zelenookou Esmeraldou. Ovšem ty nekonečné sladkobolné či dramatické záběry, během kterých si stihnu uvařit i kafe a nic se tam nestane, to opravdu není můj šálek kávy.

plakát

Byl jednou jeden dům (1974) (seriál) 

Co jméno, to PAN herec. Geniální dílo, skvěle natočené, skvěle zahrané. Tvůrcům se podařilo vytvořit dokonalou atmosféru předválečného pražského pavlačáku, to celé umocněné výbornou hudbou.

plakát

Román pro muže (2010) 

Vieweghova knižní předloha je myšlenkyprostý nechutně zavánějící "kompost" a tvůrcové tohoto filmového výtvoru mají "kompost" evidentně velmi rádi. No, ono když se točí podle takového škváru, to by na rejžovské židličce nezachránil ani génius. To vše přitom po vydařených a sympatických jihomoravských Bobulích, ale kdeže ty loňské sněhy jsou.

plakát

Konspirátor (2010) 

Hodnotit zatím bohužel nemůžu, ale snad již brzy. V Roberta Redforda a jeho Konspirátora vkládám vcelku velké naděje, že toto věru zajímavé téma uchopí tak, jak od něj očekávám a odvážně se do toho opře. Doufám, že to nedopadne jako "Andělé a démoni", kde se zajímavé konspirační téma Iluminátů zcela vytratilo ve prospěch triviální thrillerové zápletky o pomateném úředníkovi z Vatikánu, prahnoucím po papežském stolci. Ale zpět ke Konspirátorovi. Abrahama Lincolna zavraždil John Wilkes Booth údajně jako akt pomsty za prohranou válku jižanské Konfederace a údajně kvůli nesouhlasu se zrušením otroctví, které prezidentova administrativa prosazovala. Spiklenci plánovali zavraždit také viceprezidenta Andrewa Johnsona a státního tajemníka Williama Sewarda. Zajímavost první : Junius Brutus Booth, otec atentátníka Johna Wilkese Bootha, napsal 30 let před synovým atentátem na Lincolna dopis prezidentu Andrew Jacksonovi, ve kterém mu hrozil, že ho zabije. Později se pod tíhou důkazů doznal a prezidentovi se za dopis omluvil. Zajímavost druhá : Lincolnův státní tajemník William H. Seward byl zvolen do Senátu jako anti-zednářský kandidát anti-zednářské strany "The Anti-Masonic Party". Ta vznikla jako hnutí nespokojených lidí, kteří se obávali toho, že se tyto mocné tajné společnosti snaží vládnout zemi navzdory republikánským principům. Spouštěčem byla "aféra Morgan", která mnoho lidí utvrdila v tom, že zednáři vraždí své oponenty. Zajímavost třetí a nejdůležitější : Prezidenti Abraham Lincoln, Andrew Jackson a také např. Thomas Jefferson aktivně a úspěšně bránili mocným bankovním kartelům ovládnout americkou měnu, stejně jako např. onen William H. Seward. Jejich výroky na toto téma jsou dostatečně známé a jsou populární mezi příznivci konspiračních teorií ohledně kritizovaného ovládání soukromých "centrálních bank" mocnými globálními bankovními korporacemi.

plakát

Dokonalý svět (2010) (seriál) 

Nedůvěryhodný a hloupý příběh na pokračování s přehlídkou několika sympatických ženských dekoltů a mnoha nesympatických postav. Slátanina, při které mi bylo úplně jedno kdo je kdo, proti komu a s kým. To už byla záživnější i ta "Redakce".