Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Dokumentární

Obsahy (4)

CIA: Američtí utajení bojovníci

CIA: Američtí utajení bojovníci (1997) (seriál)

Co se skrývá za zdmi základny CIA v Langly? Mocná organizace s impozantní sítí špionů a dvojitých agentů rozesetých na celém světě, která je odpovědná za atentáty na světové vůdce a politiky, za vyzbrojování povstaleckých skupin a plánování skrytých vojenských operací. Mocenský vliv a činnost CIA jsou zahaleny silnou rouškou tajemství, utápějící se ve své vlastní ohromující byrokracii a ve vlastní paranoii, kde není nic, jak se zdá. Dokument CIA: AMERIČTÍ TAJNÍ VÁLEČNÍCI nabízí podrobnou kroniku role CIA na světové scéně, od kubánské krize a debaklu Irán Contra až po americký obchod s drogami. Film hledá odpověď na otázku, proč se CIA stala epicentrem americké politické kontroverze. Ta sice možná plní nevděčný úkol ochrany americké svobody, ale je současně kritizována pro své historické zneužívání moci vůči jiným státům i vlastním občanům.

Protokoly sionských mudrců

Protokoly sionských mudrců (2005)

V následujících měsících po tragickém 11. září zaslechl režisér Marc Levin mnohokrát otázku: "Už jste slyšeli, že 11. září ve World Trade Center nezemřel žádný žid?" Levin, který je sám židovského původu, se rozhodl tuto informaci prošetřit. Ve svém dokumentu SIONSKÉ PROTOKOLY se ale nezabývá jen spiknutím, že byli údajně všichni židovští pracovníci z WTC varováni, aby zůstali 9/11 doma. V dokumentu se také zaměřil na tzv. Protokoly sionských mudrců, jejichž vznik je datován údajně do 19. století a které podrobně popisují plán tajné židovské skupiny kabalistů na ovládnutí světa. Přestože jde podle většiny historiků o falešný dokument, v jeho pravost věří miliony lidí po celém světě. Levin si ale nevšímá jen prudkého nárůstu anti-semitismu v dnešním světě, ale také náboženského fanatismu jako takového, kterému se daří nejen mezi muslimy, ale také mezi židy a křesťany.

Soldiers in the Army of God

Soldiers in the Army of God (2000)

Tématem dokumentu VOJÁCI V ARMÁDĚ BOŽÍ je anti-potratové hnutí v USA a zejména jeho extrémní odnož, říkající si Armáda Boží. Film se zaměřuje především na fanatické "vojáky" v armádě Boží, kteří sdílejí společné přesvědčení, že potraty musí být zastaveny za jakoukoliv cenu. I za cenu násilí a vražd lékařů, pracujících v klinikách provádějící potraty. Dokument obsahuje také rozhovory řady aktivistů, kteří se snaží vysvětlit jejich ochranu práva žen na bezpečný a legální potrat. Tento, pro mnohé šokující, dokument byl promítán v roce 2000 Toronto Film Festival.

Uncovered: The Whole Truth About the Iraq War

Uncovered: The Whole Truth About the Iraq War (2003)

Jeden z mnoha kritických dokumentů, zabývajících se možnými důvody, které vedly neokonzervativce v USA v čele s Bushovou administrativou k agresi proti Iráku na základě smyšlených důkazů a vylhaných argumentů. Podporou dokumentu je množství vyjádření a rozhovorů s analytiky, diplomaty, zbrojními inspektory a vládními úředníky z USA a Velké Británie.

Reklama