Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Walter Mitty a jeho tajný život

Walter Mitty a jeho tajný život (2013)

Ze začátku filmu jsem si nebyl jistej, jestli třeba film nevypnout a nebo co si o tom mam vážně myslet. Z toho jeho častého snění jsem byl celkem zmatený. Ale jakmile se Walter vydal na cestu a do toho začala hrát skvělá hudba, tak jsem se do filmu prostě zamiloval. Je to úžasný kousek plný energie, na konci kterého jsem přemýšlel, jestli si ho nemám pustit rovnou ještě jednou. Z filmu jsem měl vážně skvělý pocit a pokaždé, když teď slyším písničku "Ground control to Major Tom..." tak si vzpomenu na tento film.

Matrix

Matrix (1999)

Tenhle film jsem viděl ještě, když jsem byl na základní škole. Byl jsem schopnej si ho pouštět stále dokola a dokola. Každou bojovou scénu několikrát přetočit zpět a znovu spustit. Hlavní postava Neo se stal nečím víc, než jen "pouhým" hackerem. Učil se něco nového a lidé na něj spoléhali a věřili v něj. Přitom stačilo jen následovat bílého králíka a vydat se do světa "za králičí norou". Znal jsem ten film tak, že jsem dokázal scénář odříkat přesně slovo od slova. Ještě když jsem byl na vysoký a tenhle film jsem zahlédl, že zrovna dávají v televizi, tak jsem se přistihl, jak potichu odříkávám slova, která následně říkali postavy ve filmu. Když tak nad tím přemýšlím, tak jsem Matrix už dlouho neviděl a možná by stálo za to, znovu se podívat jestli ten nápad a ty efekty byly skutečně tak perfektní, jak si pamatuji.

Harry Potter a Kámen mudrců

Harry Potter a Kámen mudrců (2001)

První díl Pottera jsem viděl někdy v době, když už byl v kinech čtvrtý díl. Do té doby jsem asi ani netušil, že něco takového existuje. Ale jakmile jsem dokoukal jedničku, tak jsem si musel půjčit na VHS ve videopůjčovně i další díly. Následně jsem se pustil i do knížek. První díl mě skutečně zaujal. Chlapec, který se stal vyvoleným a vystoupil ze všedních dnů a vstoupil do světa plného magie, kde ho lidé znají, někteří i uznávají. Svět kde je možné projít zdí na nástupišti. Pomocí pláště se stát neviditelným. Přimět věci levitovat pouze mávnutím své hůlky. Moci lítat na koštěti, což do té doby byla výsada jen starých čarodějnic s bradavicí na nose. První díl Harryho Pottera se mi zalíbil natolik, že jsem začal vyhledávat a číst i jiné fantasy knížky.