Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (18)

plakát

Jan Žižka (2022) 

Super. Hodně napínavý film. Děj se odehrává v období, v kterém o Žižkovi historické prameny mlčí. Četl jsem Jana Žižku od Čorneje a scénáristi nejspíš taky a doplnili to, co u něj chybělo. Dokážu si představit, že přesně tenhle typ zkušeností, o kterých vypráví film, udělal ze Žižky, lapky a žoldnéře, Božího bojovníka. Nelítostného zabijáka se silnou víru ve svoje poslání od Boha.  Za neúspěch filmu podle mě může fakt, že Jákl přecenil zájem obecenstva o toto téma a jeho znalosti o Žižkovi, husitství, středověku a historii vůbec. A taky schopnost diváků se orientovat v komplikovanějších zápletkách.  Je pravda, že vztahy mezi postavami a jejich vývoj se trochu ztrácí v záplavě akce, ale dokážu si představit, že to byl režijní záměr, jak představit dobu, v který se nikdo s nikým nesral, situace se měnila neuvěřitelně překotně a pro většinu zúčastněných nebyl problém měnit strany konfliktu v řádu hodin a to opakovaně.   Pustil jsem si film na YouTube po kouskách a podle mě je skvělej. Ty co mluví o pouhém běhání po lese se moc nesnažili nebo byli v šoku z krutosti soubojů.

plakát

Po přečtení spalte (2008) 

Takovou snůšku looserů jsem v jednom filmu ještě neviděl. Charaktery k pohledání, zabednění tupci. A zemřou ti, co mají aspoň nějaké skrupule. God bless Amerika. Coenové už požehnaný jsou.

plakát

Síť (1995) 

Who is pretorian?

plakát

Casino Royale (2006) 

Některé scény z tohohle filmu si budu chvíli pamatovat. Bond a jeho girl ve sprše. Rvačka na schodišti. Resuscitace v Astonu. Pešek.

plakát

Smrtonosná past 4.0 (2007) 

Některý pasáže, jako třeba přesun v bavoráku, budí dojem, že jde o improvizace na první dobrou a nikdo ve štábu, kromě kameramana, neměl zrovna den. Rvačka Willise s Maggie mě pobavil, ale The Internet is much more better. Hvězdičky za kameru, střih a triky. Zválcovaly zbytek filmu.

plakát

Andělské oči (1994) 

Klein je machr. Adamovskou jsem měl po Hříchy pro pátera Knoxe (nevím, jak se to divný slovo skloňuje), za hereckou nulu, musím se jí omluvit a poklonit. Ostatní herci jsou stálice a potěšily. Jediný herec, který mě do tohohle filmu nezapadl byl Kopecký a to ho skoro miluju.

plakát

Dokonalý svět (2010) (seriál) 

Tímhle seriálem si to u mě Nova načas vyžehlila. Pro mě objev. Příjemný překvapení kam se podívám.

plakát

Nebe nad Berlínem (1987) 

Před tímhle filmem běžel Poslední skaut a mě se nechtělo jít spát. Nešel jsem a dobře jsem udělal.

Ovládací panel