Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Válečný
  • Akční
  • Komedie
  • Horor

Recenze (49)

plakát

Christmas in South Park (2000) 

Panebože to je ale výmysl : mluvící hovno co zpívá dětem písničky a dává jim vánoční dárečky pod stromeček když si čistí zoubky a papají vlákninu no lool. Hitlerovo podání písně o Tanenbaum , židovská písnička o Káče či Garisnovo Hello mr. Shintoist fucking merry Christmass to stojí za to slyšet (telmil jsem se od začátku dílu až do konce). V druhím dílu je Manson ten je taky supr (teda aspoň ten v southparku ) taky mě rozesmál + o Cartmenových hláškách ani nemluvě. SOUTHPARK JE KULT !!!

plakát

Mulberry Street (2006) 

Před tímto filmem z After horroru jsem viděl pouze Penny se bojí ( ta se mi vůbec nelíbila). Tento film se narozdíl od Peny povedl a mě se docela líbil. Herci byli sympatičtí hlavně Big Vic ( ten mě rozesmál když ve scéně v baru mlátil zombie-krysy-lidi pánvičkou do hlavy.) Dobrej byl třeba i ten dědula s tím kyslíkem jak se na konci odpálil. Celkově se jedná o adrenalinový film plný běhání (což já mám u zombie hororu rád) a potom ukrývání se v baráku kam se nakonec krysí zombie taky dostanou. Pobavilo mě to ale to bylo asi na posled co jsem se na to koukal protože s toho bylo cítit že se jendná o jednohubku na jedno kouknutí více už ne.

plakát

Nanking! Nanking! (2009) 

Hrůzný film (ne kvalitou ale obsahem) o jednom z největších ( a dost možná že největším) masakru v dějinách . Film je naprosto úžasný, herci podávají uvěřitelné výkony , parádní hudba a ktomu černobílá barva která podtrhuje atmosféru až se může zdát že se jedná o dokument. Film je rozdělen na dvě části první kdy Japonci útočí na Nanking a druhá kdy Nanking znásilňují. První půlku doprovázejí úžasné bojové scény a následná poprava všech Čínských vojáků.Druhá půlka která je o níčení, zabíjení, a znásilňování je naopak více osobitější a vypráví o civilním obyvatelstvu, během této poloviny se dozvíme o úžasném člověku Johnu Rabemu který se sevým týmem zachraňoval ve své bezpečnostní zoně Číňany. Nakonec musel odejít a Čínany nechat na pospas ( opět úžasná scéna kdy se loučí) Některé scény jak z první či druhé půlky jsou neskutečně brtální (ne že by tekla krev ale když jeden Japonec vyhodil dceru společníka Johna Rabeho tak jsem nachvilku nemohl popadnout dech a koukal s otevřenými ústy) nebo přepadení nemocnice po otevření bezpečnostní zony .Při takových to scénách jsem doufal že se najde Američan který by dal nějakému Japonci přes hubu a nebo by se sním alespoň porval. Celkově tedy musím říci že film se mi líbil velice moc a dlouho na něj nezapomenu.

plakát

Stíhači, na start! (1976) 

moc hezkej film o nováčkovi kterej se přidá k Anglický letce během 1 sv.války. Celkový provedení filmu mi hrozně připomínalo na západní frontě klid ale z leteckého prostředí. Herecké výkony jsou velice dobré a hrají velice uvěřitelně. Nejsilnější moment filmu je ten kdy Gresham sestřelí poprvé německý letou a usměje se na Crowforda ( nebo jak se jmenoval) což zamestná jeho pozornost a narazí do německého letounu. VSKUTKU SMUTNÉ,KRÁSNÉ A UVĚŘITELNÉ.. PS: Pokud máte Rádi letecké filmy rozhodně se na tento snímek podívejte.

plakát

Yes Man (2008) 

Moc fajn oddychová záležitost s velice vtippným a osobitým Jimem Carreym a nádherné zooey Deschanel. Film je otom jak jedna sekta dokázala změnit člověku život na ruby. Takže chcete se pořádně odreagovat ? podívejte se . nebudete litovat.

plakát

Černé ovce (2006) 

Takový neslaný nemastný to bylo ! Zkrátka nic moc ! Co se filmu však upřít nedá je to parodování různých známějších ( a samozřejmě lepších věciček) . Ani ve snu by mě nenapadlo že se dají ovce zaměnit za zombie A to doslova ( jestliže člověka ty mrchy pokoušou změní se v obří ovci (dost absurdí představa co ? :) )) Co se týče herců tak běžný průměr ( třeba u BAD TASTE stejně AVANTAGRDSITICKého ale o dost lepšího je cítit radost že si v tom braku mohli zahrát ) v tomto filmu však radost necítíte spíš mi to připadalo že šlo dost o prachy. Jinak hlavní hrdinka je v cajku pohledná dívčina takže na ní se dá dívat . Ovšem to už nezakryje celkovou debilitu filmu . chápu je to avantagrda ale i avantgardistické filmy jsou v mnoha ohledech lepší . Celkově tedy dost stupidní B-horor.

plakát

Uvolněte se, prosím (2004) (pořad) 

Dost dobrá zábava s Janem Krausem který si vždy pozve pár zajímavých lidí a dává jim otázky opravdu na tělo (během spousty dílů je možnost všimnout si nervozity hostů). Někdy se ovšem výběr nepovede a tím se díl zkazí . Ovšem na to že je to televizní zábava je to nevídaně vtipně a vskutku zábavné. Člověk si může říct že i vněčem se vyrovnáme Americké televizní kultuře (a nemusí to být přiblbé REALITY -SHOW ) a možná je i překonáváme. Nakonec ubírám hvězdičku za těch pár nepovedených dílů, postupně zhoršující se kvality humoru ( ale i dnes se najdou úžasné díly ovšem už jich není tolik jako dříve ) a příšerného zpíváni DAVIDA KRAUSE ( to už i já umím zpívat lépe) Celkvě tedy palec nahoru a těším se na vždy na páteční večer ( 1. Kvuli víkendu za 2. Kvuli Honzíku Krausovi) .

plakát

Zredigováno (2007) 

Jo tak tohle se mi teda líbilo.Všechno to působí jako veliká reportáž teda hlavně na začátku kdy se představuje realita Iráku . Voják mluví o bezpečnostních pravidlech a vedle toho mluví Irácká reportérka svůj vlastní komentář ( ve Francoužštině) o tom jak Iráčtí lidé ty zákony vnímají a že na ně téměř nereágují protože prostě na ně nejsou zvyklí a ani neví co znamenají. Díky tomu už zemřelo spousty lidí. Dále zde můžeme vidět různé videa z Iráckých stránek a blogů a taky různé televizní přenosy ( pochopitelně že je to vše nahrané ( avšak působí to velice realisticky ) až na fotografie obětí ( na konci filmu ) - pro slabší nátury nedoporučuji celkově ten konec dosti připomíná konec z Walčíku s Bašírem . Asi Nejlepší scéna je ta na konci ( Povídej nějaký historky z boje ! Zastřelil jsi někoho ? Odpověď bude velice nekompromisní a tvrdá o dnešní realitě Iráku.) Dále je dobrá scéna s tim křeslem kdy ten serža vybouchne ! Pak taky zajínmavá scéna nad kterou jsem dlouho poté přemýšlel je tö imaginární vydeo od tý američanky kde nadává jak je USA fašistickej stát to bylo hodně na zamyšlení ( a myslím že DE Palma tím musel asi hodně USA nasrat ) . Celkově tedy poučný film o zvěrtvech co se v Iráku dějí a taky hodně na zamyšlení takže to chce na to aby to šlo zkouknou tu správnou náladu. Pokud bude nálada bude i dobrý zážitek.

plakát

Ztracenci (1956) 

nádherný film s uvěřitelnými hereckými výkony. Moc se mi líbíl příběh (určitě se podívám i po knižce (i když Jiráska moc nemusím)) a strašně moc se povedl konec . Scéna kdy poslední voják chalupy vezme pistole a bezmyšlenkovitě jde je opravdu geniální a dlouho mi zůstane v paměti . Dále se mi opravdu zalíbyla postava toho vojáka jenž zabil dítě a dlouhou dobu byl s toho zničený na konci filmu povídá o odpuštění jenž se mu dostalo (to na mě opravdu zapusobila a ta scéna je opravdu nádherná). Válka byla svinstvo už dříve před 1 nebo 2sv válkou a dlouho svinstvem zůstane .

plakát

Bumerang (1996) 

Jo tak tohle je dost dobrej film kde herci hrají opravdu úžasně He¨řmánek exceluje. Z toho děje si moc nepamatuji snad jen to že jsou nakonec posláni do úhelných dolů kde ten hlavní umře ( teda myslím). Co je na tomto filmu opravdu úžasné je ta hudba ta fakt trhala srdce a dlodnes ji slýchávám v hlavě. Celkově bych ten film pouštěl ve škole protože je tam vidět co se dělo s těmi co se nelíbili režimu a jsou zde taky vyobrazeny poměry v lágrech . Na závěr snad ještě z opakovat nezapomenutelné slovíčko MUKL- muži určeni k likvidaci .