Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Thriller

Recenze (153)

plakát

Velká šestka (2014) 

Spíše pro děti, ale jinak nadstandardní a nevšední animák.

plakát

Duna (2021) 

Tak trochu mi to pripomnelo kombinaci Star Wars a 2001: Vesmirna odysea. Skvele napeti behem celeho filmu, dejove ale trochu “o nicem”. Zendaya dostala  asi jen tolik prostoru aby nalakala na dalsi pokracovani. Druhy dil by mohl byt skvelym pokracovanim, pokud navaze na precizni zpracovani.

plakát

After: Polibek (2019) 

Když zremixujete 50 Shades of Grey s Twilight a chcete z toho vytvořit drama podobné např. Keith (2008). Navzdory tomu, že dějová linka je totálně plytká, bych řekl, že to je ve své kategorii běžný průměr.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Zdaleko to pro mě není nejlepší film, co jsem kdy viděl, ale 5 hvězd si zaslouží. Nikdy jsem nebyl na koncertu Queen, ale po tomhle filmu, jako bych byl. Má to za mě mouchy. Chvílema jsem u filmu přemýšlel, jaké mu dát hodnocení, ale chvílema vás dostne do sedaček tak, že oedejdete nakonec ze sálu zpoceni.

plakát

Dunkerk (2017) 

Miluju Nolana. Perfektne odvedena remeslna prace. Bohuzel, za me asi jeho nejslabsi pocin za posledni leta :( Videno v IMAX.

plakát

Ex Machina (2014) 

Film obstojí spíše jako zábava, než aby otevíral prostor pro filozofickou [nebo snad inženýrskou? (: ...] debatu nad okolnostmi souvisejícími s AI. Snímek rozhodně nenudí a chvílemi jsem registroval, že nejsem jediný zmrazený a k sedadlu přikovaný divák v kině. Problémy vidím spíše v uchopení té problematiky, citáty Hawkinga nebo Gatese v traileru napovídaly, že to bude "něco většího". Ve skutečnosti je to spíš nadprůměrně dobrý film. Odborníci na umělou inteligenci budou spíše zklamaní, zatímco průměrně inteligentní nadšený divák bude pravděpodobně spokojen. Dobře to vystihl: Arbiter. Jedinými pozitivy pro mě byly pak myšlenky testování AI a úvahy nad vlastním "vědomím" vytvořené inteligence.

plakát

Jídlo, s.r.o. (2014) (pořad) 

Přijde mi, jako kdyby pod tlakem výrobců, kteří se nechtěli moc účastnit pořadu, který by je pouze kritizoval, Roman v dalších sériích (vyjma prvních několika dílů) trochu vyměkl. Ale možná je to jen můj dojem.

plakát

Teorie všeho (2014) 

Skvělý film. Mnoho výstižného tu již bylo napsáno. Bohužel mi ve způsobu zpracování neustále něco málo chybělo. Začátek trochu "klišoidní", střední část trochu rutinní, poslední třetina je povedená. Celkový dojem velmi dobrý. Dostal jsem to, co jsem očekával vzhledem k traileru.

plakát

Americký sniper (2014) 

Film jako takovej bych asi hodnotil 4*. Protože je to ale podle skutečný události a dozvěděl jsem se tak o dalším zajímavým příběhu, dám plný počet.