Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Thriller

Recenze (153)

plakát

Vědci (2011) (TV film) 

Profesoři Jaroslav Vlček, Zdeněk Ryjáček a Miloš Schlegel jsou ve svých oborech skutečně uznávanými vědci. Dokument podle mého názoru představil neznalým divákům pohled vědců na řešení jejich výzkumných záležitostí v souvislosti s řešením všedních problémů nás lidí. Přestože se dokument snaží být zbytečně autentický a je velmi jednoduše zpracovaný, tak dokazuje, že Západočeská univerzita v Plzni má některá pracoviště na vysoké úrovni a nelze srovnávat ostatní fakulty (minimálně Fakultu aplikovaných věd) s Právnickou fakultou ZČU, což byl pravděpodobně jeden z hlavních důvodů vzniku tohoto krátkého dokumentu. P.S. Škoda, že v dokumentu představili prof. Vlčka jako Jindřicha, když jeho křestní jméno je Jaroslav.

plakát

Prometheus (2012) 

Jsem jedním z mála diváků, kteří "vetřeleckou" sérii ještě nepoznali, a tak hodnotím film jako samostatně stojící celek. I přes to jsem jej vnímal jako nejočekávanější sci-fi roku, a to byl ten problém. Kdybych šel do kina na tento film naslepo pouze s informací, že se jedná o další film o vetřelcích, tak bych byl nejspíše ohromen. Problém je však v propagaci a traileru k filmu, který vystřílel všechna esa a troufám si říct, že zkouknout trailer bylo větším zážitkem (stejně jako před 3 lety ve filmu 2012) než potom zhlédnout samostatný film ve 3D. Já jsem vzhledem k hodnocení CSFD [72 %] spokojen, ale osobně jsem se na film tak těšil, že bych velmi rád dal 5*, ale nejde to. Je to úžasně vypadající film s průměrným scénářem. Herci skvělí. Hudba tak akorát. Trailer 100%, film 75%. Doufám, že mě další novinky nezklamou tak, jako tato.

plakát

Projekt X (2012) 

Tak tady si režisér koupil dům někde v USA, nahnal do něj pár stovek puberťáků a řekl jim, ať co nejvíc tancují a chovají se jako opilí a hlavně ať to všechno natočí na iPhone. Pak ještě natočit pár dialogů, dát to dohromady a nakonec všechno rozbít a zapálit. Tak nějak asi vznikl tento film a za to nemůžu hodnotit lépe. Jinak chápu, že publikum, které miluje podobné akce se v tomto náramně shlédne a pak ohodnotí 5*.

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Mně se to velmi líbilo, je to neobvyklý film, ale řadím se mezi mainstream diváky, kteří občas ocení nějaké to americké klišé a toto ačkoliv bylo místy velmi vtipné a příjemné, mne nakonec nedostalo tak, jak bych očekával. Je to pro mě tak 4/5*. Krásný film od kterého jsem vzhledem k hodnocení čekal nejspíš trochu víc.

plakát

Stud (2011) 

McQueenův film nám má říkat něco o tom jak plochý, povrchní a emocionálně lhostejný je svět kolem nás. Myslím si, že tato základní premisa filmu je splněna, ale nemohl jsem se ztotožnit s tím, jakým způsobem je to zpracované. Filozofické úvahy nad mezilidskými vztahy hlavní postavy a jeho šéfa, sestry, či kolegyně s níž jde na rande jsou dobře vyobrazeny, ale to je vše. Film by podle mého názoru neměl působit jako dokument, má-li jít o film (drama). To plastické vyprávění jakým je vše podáno, ve vás nevyvolá opravdu žádnou emoci a to je špatně. Podle mě to funguje celkově tak napůl. Jsou tam sice zajímavé myšlenky a ústřední děj, ale nuda a "cizost" která z filmu čiší, kazí výsledný zážitek.

plakát

Koupili jsme ZOO (2011) 

Pamatujete na ty pocity, když končil Slumdog Millionaire? Úplně stejně jsem se cítil u tohoto filmu. A právem bych ho nazval dalším "The Feel-Good" filmem. Ty emoce přes všechna klišé fungují, a pět hvězd musím dát hlavně díky malé Rosie. Scarlett nic moc...

plakát

Hotel Paradise (2012) (pořad) odpad!

A já si nemůžu pomoct, opravdu jsem nechtěl ten odpad dávat a chtěl jsem něco na téhle relaci vyzdvihnout (znělku, počasí...). Ale když se nad tím člověk zamyslí, tak ono to opravdu nejde. První "vilová" reality-show pro mně byla Vyvolení (se01), na což mě minimálně bavilo se koukat. O dalších několik řádů níže a nekoukatelná sračka byla Big Brother, ale tohle?! Všechno podstatné a výstižné je napsáno v ostatních komentářích. Takže asi ani nemám co dodat...

plakát

Hugo a jeho velký objev (2011) 

Škoda, že ten počáteční dobrodružný nádech se přesunul od umělecké roviny, která sentimentálně vzdává hold počátkům kinematografie, což jistě ocení znalci a odborníci filmu. Takže sošky jsou nakonec asi zasloužené, bohužel však pro prostého diváka je zážitek o něco slabší.

plakát

Hlas Česko Slovenska (2012) (pořad) 

Kdybychom to měli porovnávat vzhledem k ostatním zpěváckým/talentovým soutěžím, tak na odpad to asi není. Ale já nemohu překousnout tu porotu. Ani 1 z nich tomu podle mě nerozumí a dohromady mají IQ jako průměrný občan. Ta 1 hvězda je jako úcta těm soutěžícím, co do toho šli.

plakát

Jak jsem přežil (2009) (seriál) 

Je to "pro dobrou věc"; náměty jednotlivých dílů jsou jako taková malá dramata ze života zdařilá, někteří herci ještě obstojí, ale to provedení? Scénáře jsou psané tak hloupě, že to snad ani není možné, většinou jste během 20min pořadu prolétli několik měsíců (možná i let) života hlavních postav, aniž by vás na to kdokoliv jakkoliv upozornil. Navíc okatost s jakou se snaží ve vás vyvolat nějaké emoce je tak zřejmá, až z toho srší kýble patetičnosti. Není to v principu špatné, ale provedení je příšerné.

Ovládací panel
13 bodů