Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller
  • Životopisný

Recenze (91)

plakát

Pět ďáblů (2022) 

MultiKulti slátanina, samozřejmě nesmí chybět homosexuální zápletka. Nesympatičtí herci (vyjma Adéle Exarchopoulos). Škoda času.

plakát

A jestli neumřeli, žijí dodnes (2020) 

Asi tak nějak chápu, co chtěli tvůrci sdělit (pakliže něco sdělit chtěli), ale udělali to dost rozplizle, nevyhraněně a nezáživně, a k tomu ještě na můj vkus dost artově, což u těchto typu filmů moc nemusím. Když jsem se rozhodoval kolik hvězd uvolnit, tak se mi nemohly nevybavit ty spousty vztahovek, které mě bavily mnohem víc.

plakát

Sparta (2022) 

Ano, je to hutné, provokativní a komplikované dílo, které nastoluje morálně-etické otázky. Cením, že tvůrci nemoralizují, nesoudí a nevzývají otřepaná klišé. Nechávají na každém z diváků, ať si na tyto nevyřčené otázky odpoví sami. Za to dávám i pátou hvězdu.

plakát

Minuta ticha (2016) (TV film) 

Tohle téma, které patří mj. k mým oblíbeným, je mnohem lépe zpracováno ve švédském snímku "Všechno je jak má být" a v britském "Zápisky o skandálu". Tady mě plytké dialogy a nepřesvědčivé herecké podání nechaly chladným a nezúčastněným. Takže pro mě celkem zklamání.

plakát

Netvor (2023) 

Asi za to může rozdílnost obou kultur, ale připadá mi, že téma resp. dvě mohla být pojata lépe jak po scénáristické, tak režisérské stránce. Ač mám tento druh filmů rád, tady mě příběh nechal chladným a žádné emoce ze mě nevykřesal, i když potenciál tam určitě byl. Zůstal nevyužit. Škoda.

plakát

Absurdistán (2006) 

Neskutečné, jak se tato vize začíná pomalu naplňovat - psáno v roce 2024.

plakát

Napoleon (2023) 

Za použití angličtiny v takovém filmu by měli zavírat. I když se jedná o anglicky mluvící produkci, tady jsem teda fuck(t) tu angličtinu nerozdejchal.

plakát

Učitelka (2020) (seriál) 

Do poloviny se na to kouká dobře, od poloviny jsem musel pár nelogičností a blábolů s úsměvem přejít, ale desátý díl to normálně zabil. Konečně jsem pak pochopil tu noticku na konci každého dílu. Nikdy, prostě nikdy neuvěřím na zneužití 18-letého kluka. To zkrátka po mně američtí soudruzi fakt nemůžou chtít!

plakát

Mastičkář (2023) 

Překvapuje mě zdejší poměrně vysoké hodnocení tohoto průměrného dílka. Jde o zcela tuctový film. Polská produkce patří mezi ty lepší v evropských vodách, proto je tohle pro mě spíš zklamání. Děj je snadno předvídatelný, postavy jsou vykresleny ploše a nevýrazně, herecké výkony jsou spíš podprůměrné. Jdu asi proti proudu, ale, ač bych rád, víc jak dvě hvězdy fakt nedám.

plakát

Slon (2022) 

Na poli gay kinematografie není už co vymýšlet. Všechny náměty, zápletky, postupy, styly už byly použity a nejen jednou. Ani tento film není výjimkou. Cením ale takové počiny v zemi, kde právě tato tématika nemá na růžích ustláno. Castingově ani herecky to přešlap není, exteriéry jsou poutavé, příběh solidní... Takže... proč ne?