Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor
  • Romantický

Recenze (75)

plakát

Ukradené srdce (2022) (seriál) 

Za mě obstojný thriller, rozhodně bych neřekla, že se jedná o telenovelu..  Jasně, nebudeme tady řešit, jak moc je to celé uvěřitelné a trocha toho patosu tam taky je, ale pokud od toho člověk nečeká bůhví co, tak si myslím, že ho čeká (vzhledem ke zdejším komentářům) příjemné překvapení. .-)

plakát

Bílý lotos (2021) (seriál) 

Nooo, tak už už jsem zvažovala dát těch hvězdiček pět, ale posledním dílem si to u mě dost po.. a to doslova (kdo viděl tu nehoráznou nechuťárnu v posledním díle, pochopí). Celá série mě více méně bavila, co se týče M. Bartletta coby Armonda, tak ten celému dílku naprosto kraloval, přiznám se, že nebýt jeho, tak to možná ani do konce nedokoukám. Jak mu ale tvůrci dávali více a více prostoru, naprosto si mě podmanil. Pokud jde o ostatní dějové linky, pro mě více méně nezajímavé - takoví Účastníci zájezdu po americku. Ač miluji Connie Britton, tak tady pro mě byla spíše nevýrazná a nezajímavá. Její seriálová dcera s kamarádkou byly po celou dobu na facku (slušně řečeno) a manžel mě občas bavil, občas lezl na nervy. Postavu Jennifer Coolidge jsem naprosto nepobrala a nebavila mě. Naopak novomanželé Pattonovi, to bylo něco :-D. Jelikož jsem několik let pracovala v hotelu na nejmenovaném španělském ostrově, znám přesně tenhle typ neustále si stěžujícího klienta, kterého máte chuť zardousit jen ho vidíte procházet, a kterého neuspokojíte ani kdybyste mu dali královské apartmá zdarma po celou dobu pobytu. Pokud jde o jeho novomanželku Alexandru Daddario, tak ta je takovou pastvou pro oči, že ani nebudu hodnotit její herecký výkon - není třeba. :-) Jak jsem už ale v úvodu zmínila, celý seriál podle mě stojí a padá na skvostně zahraném provozním Armondovi (přiznám se, že jsem začala googlit, v čem ještě tenhle nesmírně charismatický australan hraje :-), proto nemůžu pochopit, jak se rozhodli tvůrci příběh zakončit. Takže pokud bych hodnotila prvních 5. dílů, dala bych pravděpodobně 4* a půl, poslední díl ale bohužel celkový dojem z Bílého lotosu naprosto pokazil.

plakát

Shiny_Flakes: Náctiletý drogový baron (2021) 

Kvalitně zpracovaný nestranný (konečně) dokument, o tom žádná. Co se ale Maxíka týče, ten by podle mě zasloužil pěkně proplesknout.. Narozdíl od Rosse Ulbrichta (zakladatele Silk Road), který vzbudil mé sympatie natolik, že jsem se přidala k petici za jeho propuštění (ne že bych věřila, že to k něčemu bude, ale pro ten pocit, že.. :-) je mi Schmidt krajně nesympatický (což ale nemění nic na faktu, že je to bezpochyby brilantní jedinec s obrovským talentem pro byznys - mimo jiné) a ač nemám studia, která by mou domněnku potvrdila, tak je to podle mě normální sociopat/narcisista (nebo oboje?), který si potřeboval dokázat, že je chytřejší než všichni ostatní a jelikož z toho vyvázl podle mě velmi hladce, nedivila bych se, kdybychom se dočkali za pár let na Netflixu pokračování.. Každopádně mi bude dokument ještě dlouho ležet v hlavě, doporučuju všema deseti (a pokud Vám tam budou všichni šíleně nesympatičtí - včetně vyšetřovatelů a přesto budete mít nutkání dát 5*, tak vězte, že nejste sami :-)

plakát

Úplně cizí lidé (2021) (seriál) 

Woooow, tohle byla teda úžasná jízda. Nevzpomínám si, kdy jsem se naposledy tak těšila na večer, až si dám zaslouženě nohy nahoru a pustím si další díl Nine perfect strangers. Právě jsem dokoukala poslední díl, takže dokud jsou dojmy ještě čerstvé.. 1. bod - nádherná hudba (mimo jiné Bon Iver, sladké překvapení :-) Bod druhý - neskutečně zajímavé téma, obzvláště v dnešní době, kdy jsou psychedelika tak žhavým tématem mnoha odborných i neodborných diskuzí. I já se o ně už delší dobu zajímám a upřímně, kdyby takový "Tranquilium retreat" existoval, domnívám se, že by na zápis stály dlouhé fronty (a já někde vpředu :-).  3. bod - herecké výkony - mnozí pomlouvají Nicole, ale mně zde přišla naprosto úchvatná, možná ještě lepší než v Sedmilhářkách, kde neměla možnost vyjádřit takové emoce. Ostatní herci také potěšili, ač je neznám jmény, ale spíš jen "od vidění". Melissa McCarthy, jak mi normálně leze na nervy, tak tady se mi její postava i hraní líbily moc. Za mě prostě "complete package", super seriál, který ve Vás zanechá "feeling super good" pocit a podnítí Vás přemýšlet nad mnoha existenčními otázkami. A i kdyby ne, tak Vám slibuju, že nudit se u toho rozhodně nebudete.

plakát

Kde jsem doma (2020) 

Námět výborný, provedení bohužel průměrné.. už jsem nějaký ten povedený španělský thriller viděla (a ne jeden), tenhle počin je ale v několika ohledech těžko uvěřitelný a zápletka působí místy poněkud nedomyšleně. Největší problém ale vidím v rozuzlení celého příběhu (opět těžko uvěřitelné), ale třeba se to zase jiným bude zdát neotřelé a nečekané. Většina hodnocení je nadprůměrná takže proti gustu.. :-)

plakát

Soulmates (2020) (seriál) 

První dva díly by za mě byly solidní 4*, 3.-5. díl odpad a poslední pak sotva na 3*. Každopádně veliké zklamání, jak jsem už zmínila, první a druhý díl měly slušně našlápnuto - neotřelé příběhy, zajímaví herci a vlastně i originální námět celého seriálu a ač se jedná tak trochu o sci-fi, tak dost odraz dnešních vztahů. Ty zbylé epizody mi ale (možná s vyjímkou poslední) přišly jako čirá hrůza, takže neztrácejte drahocený čas..

plakát

Ted Bundy: Falling for a Killer (2020) (seriál) 

Moc zajímavý seriál, sice ne tak strhující jako "Bundy tapes" na konkurenčním Netflixu, ale zase nám ukazuje Bundyho z odlišné a dosud neviděné perspektivy. Moc se mi líbil také náhled do života některých z jeho obětí, kterým bohužel podobné dokumenty nevěnují moc pozornosti. Chápu, že uctít památku těchto jedinečných žen není cílem podobně laděných dokumentů, ale potěšilo mě, že se tvůrci neomezili na výčet jmen a obligátní černobílé fotografie, které už my, co se o Bundyho nějaký ten pátek zajímáme, známe nazpaměť. Co mne také překvapilo je fakt, kolikrát kontaktovala Bundyho přítelkyně Liz policii s tím, aby si "Teda" proklepli a oni jí nevěřili. Další důkaz, že to byl mistr kamufláže, který dokázal svým uhlazeným vystupováním ošálit nejen ony nebohé oběti, ale i lidi okolo sebe včetně těch nejbližších. Vždy když jsem o Elizabeth četla, nechápala jsem, jak si mohla dlouhá léta nevšimnout, co je Bundy ve skutečnosti za zrůdu (dokud se neobjevil onen článek v novinách a nezačala komunikovat s policií), teď ale vidím, že to byla "jen" další oběť tohohle individua, která měla to štěstí, že přežila.. nebo ne?

plakát

La caza - Monteperdido (2019) (série) 

Zatím viděna pouze první série, ale dávám plný počet. Obsazení parádní, příběh neotřelý a v mnoha ohledech šokující. Málokdy se mi ještě v dnešní době stane, že zůstanu bez hnutí zírat na to, co se právě odehrálo a říkám si "joder.." :-), obzvláště u seriálů podobného žánru. Co k tomu říct, Španělé prostě tyhle detektivky umí! A jako bonbónek nádherné prostředí Monte Perdido (již mám na seznamu "must visit") a ještě krásnější vyšetřovatelka Megan Montaner. Doufám jen, že druhá série si udrží stejnou kvalitu..

plakát

Leaving Neverland (2019) odpad!

Tento filmařský počin (v žádném případě bych to nenazývala dokumentem) sice těžce hraje na city, nikoliv však na fakta. Samozřejmě nejsem z kamene a přiznám se, že čtyři hodiny nabité emotivními výpověďmi ve mně zanechaly určitý neklid a pochyby o tom, zda Robson a Safechuck přeci jen nemluví pravdu. Chtěla jsem se na Leaving Neverland podívat s otevřenou myslí, „bohužel“ jsem ale ještě před shlédnutím neunikla několika člankům o Robsonovi a jeho neustále se měnících výpovědích, stejně jako o žalobě, kterou podali Robson a Safechuck na Jackson Estate, kdy žalují za sexuální obtěžování a požadují kompenzaci ve výši 1,5 miliardy dolarů. Obě žaloby byly sice soudem hned zamítnuty pro absenci důkazů a rozpory ve výpovědích, ale pánové se proti zamítnutí odvolali a žaloba se stále nachází v odvolacím řízení. Zmiňuji to tady proto, že jejich tvrzení „nejde nám o peníze“ mi přijde natolik směšné, že nebýt to zároveň tak ubohé, ze srdce se tomu zasměju. Samotný Robson nespočetněkrát potvrdil, že nikdy k žádnému zneužívaní ze strany Jacksona nedošlo (včetně výpovědi pod přísahou, několika televizních rozhovorů atd.) a v MJ memoáru napsal, že díky Michaelovi věří v „pure goodness of human being“ (omlouvám se, nechci prznit překladem). Ani nemluvě o tom, že například požádal MJ, zda by mohl být místem pro jeho svatbu právě ranč Neverland . Je vážně logické se chtít oženit na místě, kde byl údajně tolik let („noc co noc“) sexuálně zneužíván – ale počkat, on si vlastně uvědomil, že to bylo zneužívání teprve nedávno! Nic, mohla bych se tu o Robsonovi rozepisovat do nekonečna, ale to by nemělo smysl, nechť si každý udělá svůj názor. Nejsem žádný super fanda Michaela Jacksona, ale z lidí, jako je Reed, Robson a Safechuck je mi špatně. Nicméně smyslem této recenze by mělo být hodnocení dokumentu, takže si to shrňme do několika slov: Ubohý pokus dvou ztroskotanců přiživit se na slávě MJ, využívajíc žízně bulváru po skandálech a poprask okolo hnutí #metoo. Jednostranné, citově vydírající a naprosto zbytečné. A Oprah mě zklamala.

plakát

Rocketman (2019) 

Tak tohle mi teda vůbec nesedlo, Eltona až na pár nejznámějších písniček z rádia a TV neznám, proto mě film velmi zajímal, obzvláště po tolika oslavných recenzích a mnoha doporučeních od lidí v mém okolí. O to větší bylo moje zklamání, když jsem po necelé půl hodině brala do ruky tablet, jak jsem se hrozně nudila.. herecký výkon hlavního představitele mě ani trochu nenadchnul, dialogy byly nudné a vlastně i celý dvouhodinový příběh. Nemohu se vyhnout srovnání s Bohemian Rhapsody, která se teda povedla daleko víc a něco nám sděluje, to se o Rocketman říct nedá.. pro mě v podstatě film o ničem. Jednu hvězdičku dávám jen za ústřední píseň, která je mou oblíbenou (i když tedy v podání My Morning Jacket :-) a že jsem u toho vydržela jedním okem do konce, ale bylo to tak tak.